no však betatestera u gothicu3 jsem dělal a ještě jsem za to zaplatil 1000 kč.
U gothicu3addon se ovšem betatestu nějak nehodlám moc účastnit, konec konců betaverze ani nevyšla

.
Ale třeba to opravdu vychytají alespoň trochu, než vyjde čeština. Těžko říct. Nicméně si myslím, že třeba to, jak tam nechali ty věci z gothicu3, které nejdou vzít, že to neodstraní a dost dobře nechápu, proč to tam je. Vzhledem k tomu, že to nejde vzít, museli zřejmě u každé té věci nastavit, aby se vzít nedala. Potom mi poněkud uniká, proč to tedy neodtranili zrovna, nebo proč alespoň nenastavili, aby vůbec nespouštěla animace pohybu braní (tj, aby se ten předmět vůbec nedal zaměřit, jako předmět).
Bojový systém taky příliš nezmění, v základu. Výdrž se dala dokonale využít k lepšímu a reálnějšímu způsobu boje, ale zde se to rozhodně nepovedlo (ačkoliv má alespoň nějaký smysl, o proti g3). Přitom těch možností, jak výdrž využít v boji i mimo něj je tolik, že ta, kterou zvolili se mi jeví jako absurdní. (zvlášť, když to u NPC nefunguje a ty klidně mohou mlátit výdrž/nevýdrž). A to nemluvím o tom úletu s onemocněním, jak tu psali.