Menu

Čeština - technické problémy

Nejede? Padá? Pokum ano, pište sem..
Příspěvekod Siriel761 » ned 10. čer 2018 19:47:57 » Re: Čeština - technické problémy
ok díky předem, jestli si na to uděláš chvilku, dost mě to kaká, a při volnosti hry, nechávat kvůli tomu hru v liště a zaplé pc, se mi fakt nechce :D
Siriel761
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 06. čer 2018 12:22:05

Příspěvekod Martin3D » ned 10. čer 2018 21:37:07 » Re: Čeština - technické problémy
Problém, zdá se jiný než s instalátorem samotným. Nainstaloval jsem hru na W10 64bit, mám taky verzi se všemi DLC a pak jsem nainstaloval češtinu 1.04. Vše funguje jak má, savy fungují.
Savy jsou uloženy v "C:\Users\{username}\Saved Games\risen3\savegames".
Jaký používáš antivir? Zdá se, jako by něco bránilo hře po instalaci češtiny zapisovat do této složky. Zkus v ENG udělat několik savů, ve složce zkontrolovat, že tam jsou. A poté nainstalovat CZE, spustit hru a znovu zjistit jestli tam ty soubory jsou.
Martin3D
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 399
Registrován: sob 01. zář 2007 10:52:50

Příspěvekod Siriel761 » ned 10. čer 2018 22:32:42 » Re: Čeština - technické problémy
já to věděl - mám to rozbitý :D .. a nyní vážně, mám ve W10 standartní Defender, jiný antivir nepoužívám...
jinak hru jsem zkoušel opravit jak jsem psal(integrita souborů), to mi opravilo 3 soubory - předpokládám, že je to ta inkriminovaná čeština, hra skočila zpět od AJ, a tam už klasicky savy jsou, to jsem už myslím psal výše, je tam i v menu klasická kolonka save/load, hra se z toho normálně načte i jde ukládat, jak nainstaluju CZ, znovu to v menu zmizí a je tam zas vše až na uložení/načtení hry...
jinak jsem koukal a nvm jestli nebude problém v tom, že na disku mám jen Saved Games jen v : C\Users\Default\Saved Games - a složka je prázdná, v C:\Users\{username}\ složku Saved Games vůbec nemám, nebude to tím? nemám to zkusit přesunout, co to udělá? Nebo nejdřív mám zkusit zas dát hru do AJ, a zkusit jestli se v C:\Users\{username}\ neudělá ta složka Saved Games? :roll:
EDIT: tak jsem to zrovna opravil a hodil do angličtiny, a už to neukládá ani v tom, tak zkusím zítra reinstall
Siriel761
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 06. čer 2018 12:22:05

Příspěvekod Martin3D » ned 10. čer 2018 23:30:28 » Re: Čeština - technické problémy
Aby nedošlo k omylu. Tím {username} myslím jméno tvého uživatelského učtu, ve kterém si přihlášený a ve kterém spuštíš hru.
Doufám že si rozumíme.

Hra podle mě hledá savy ve složce účtu ze kterého je spuštěná. Netuším v kterém okamžiku se vytváří a už vůbec netuším jak dotoho zasahuje Steam a samotná instalace hry.
Nepřepínáš uživatelské účty v momentě instalace hry a pak jejím spouštěním?
Martin3D
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 399
Registrován: sob 01. zář 2007 10:52:50

Příspěvekod Siriel761 » pon 11. čer 2018 16:50:53 » Re: Čeština - technické problémy
ahoj, pochopil jsem tě,zas takový retard nejsem :D ... jen mě zarazilo že složka není tam, kde jsi psal, ale jinde a stejně je prázdná, kouknu kam mi vůbec Steam ukládá hry, nikdy jsem to neřešil, jinak účet mám pouze svůj a ne jiný na pc, mladá má svůj notebook a kluk svoje pc, takže v tomhle jsem měl vždycky klid jen pro sebe... jinak jsem přes noc udělal reinstall hry, tak to zkusím v té anglině jak to vypadá a dám vědět :wink:
Siriel761
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 06. čer 2018 12:22:05

Příspěvekod Siriel761 » pon 11. čer 2018 18:41:00 » Re: Čeština - technické problémy
tak asi je něco špatně a za boha netuším co, hru jsem komplet odinstaloval, restartnul pc, naistaloval hru znovu, dal angličtinu, spustil, vyběhl jsem na začátku na krabím pobřeží s Patty k prvnímu pokladu, uložil, vyjel do menu, a load game v nabídce nikde, zas jen nabídka nové hry, tak ani nemá smysl zkoušet tu češtinu, už mi z toho asi drbne, není mi to asi souzeno :roll:
Siriel761
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 06. čer 2018 12:22:05

Příspěvekod Martin3D » pon 11. čer 2018 20:00:37 » Re: Čeština - technické problémy
No tak to opravdu vypadá, že hra má problém ukládat do té složky v "Saved games". Aspoň, že to není problém češtiny.

Našel jsem tohle:
https://steamcommunity.com/app/249230/d ... 964074772/
Ručně se tam nastaví cesta k savům, zkus to podle toho návodu nastavit do složky se hrou a zkontroluj, jestli
je nastavené "CreateFolder="true""
Martin3D
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 399
Registrován: sob 01. zář 2007 10:52:50

Příspěvekod Siriel761 » pon 11. čer 2018 20:23:59 » Re: Čeština - technické problémy
waaaau, přepsal jsem to podle návodu a už to funguje, ukládání i načítání hry, dokonce i s češtinou, moooooc díky pane :wink:
Siriel761
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 06. čer 2018 12:22:05

Příspěvekod Martin3D » pon 11. čer 2018 20:57:17 » Re: Čeština - technické problémy
Není vůbec zač.
Podle toho vlákna je to problém od samotného vydání hry, asi se ani neobtěžovali ho opravit.
Martin3D
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 399
Registrován: sob 01. zář 2007 10:52:50

Předchozí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé