Menu

Gorn je zabugovaný celou hru

Přišli jste na nějaký fígl nebo bug? Pochlubte se.
Příspěvekod Riki » stř 06. led 2016 11:09:45 » Gorn je zabugovaný celou hru
Po 100 letech opět hraju Gothic 1 a vždycky jsem měla nějaký menší problém s Gornem. Tentokrát je ale bohužel zabugovaný kompletně celou hru :x . Nikde jsem tady tento problém neviděla, tak chci raději varovat, kdyby se to někomu také stalo.

Začíná to u hledání ohnisek, buďto najednou prostě zmizí, když jdeme do jeskyně pod zříceninou, ale to je méně častý. Dávám na něho pořád pozor. Úplně vždycky se mi stane, že jakmile jdeme ke zřícenině přes tu kládu (je tam asi 5 chňapavců), Gorn z ní spadne. Úplně pokaždé! Vždycky ale nakonec vyběhl nahoru, popřípadě jsem mu šla naproti. Tentokrát zmizel.
Musela jsem si ho importovat přes marvina. Když se pak proměníte ve žravou štěnici a chcete otevřít bránu z druhé strany, Gorn na vás občas začne mluvit v momentě, kdy ještě vykonáváte činnost a zasekne se to. Nejde z toho vyjet, musíte restartovat hru.

Svobodný důl... no. Místo toho, aby vám šel "naproti" a řekl vám o situaci, musíte si s ním vy promluvit. Nakonec skončíte tak, že jdete až k dolu sami, protože on se z místa nepohne a ani vám neřekne o úkolu pro Wolfa (nemáte nárok získat zbroj z důlních červů). Jakmile je v dohledu důl, najednou vám z toho dolu vyběhne naproti, jakoby s vámi byl celou cestu.

O dolu samotném asi nemusím vykládat, problém už se tu řešil, buďto mě napadne taky, ale tentokrát zase spadnul z mostu a někde se ztratil... jakmile byl celý důl vyčištěný a šla jsem ke vchodu, vyběhnul mi naproti. :lol:

Prostě... je zabugovaný celou hru. Mám verzi 1.08k. Hlavně mě štve ta zbroj, což o to, marvin pomůže, ale není to ono. :???:
"Same old story every time..."
Gothic 1
Uživatelský avatar
Riki
Loner in the dark
 
Příspěvky: 442
Registrován: čtv 30. črc 2009 13:29:59
Bydliště: Trestanecká kolonie

Příspěvekod Emperor » stř 06. led 2016 11:50:56 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
problémy s Gornem jsou známá věc, že si musíš hlídat NPC, které tě doprovází, je jasná věc, oni jsou blbí a spadnou do první díry :D (v G3 je jejich inteligence ještě "vyšší", tam je to fakt o nervy, když s nima máš někam dojít) ... k tý zbroji - musíš ho prokecnout pořádně (jsou tam nějaký expy), pak kousek poodběhnout směrem k dolu, načež tě zastaví a řekne ti, aby ses stavila za Wolfem, tam jsem problém nikdy neměl ... že tě napadne ve Svobodným dole, s tím se asi nedá nic udělat, někdy je v klidu, někdy po tobě vyjede, ale stačí mu utýct a on se pak zase objeví před branou do dolu, mírný jako beránek ...
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Riki » stř 06. led 2016 12:00:00 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Emperor píše:problémy s Gornem jsou známá věc, že si musíš hlídat NPC, které tě doprovází, je jasná věc, oni jsou blbí a spadnou do první díry :D (v G3 je jejich inteligence ještě "vyšší", tam je to fakt o nervy, když s nima máš někam dojít) ... k tý zbroji - musíš ho prokecnout pořádně (jsou tam nějaký expy), pak kousek poodběhnout směrem k dolu, načež tě zastaví a řekne ti, aby ses stavila za Wolfem, tam jsem problém nikdy neměl...

To já přece vím, taky je kontroluju po každým metru, protože ty cesty, který si vybírají.. no o nervy! :lol: Ale přes kládu za něho nepřejdu, že... :D Nevím, co s ním mám dělat. Je k ničemu. :D

Jasně, tak by to mělo fungovat, taky jsem s tím nikdy problém neměla. Já sice poodběhnu, ale nezastaví mě, quest se nespustí. :???: Jak jsem psala, až k dolu jsem šla sama, i když by teoreticky měl běžet se mnou a mít nějaký komentář k břitvám. Ne. Stojí na místě s Cordem. :)

edit: a už se žádná možnost ke konverzaci nenabízí.
"Same old story every time..."
Gothic 1
Uživatelský avatar
Riki
Loner in the dark
 
Příspěvky: 442
Registrován: čtv 30. črc 2009 13:29:59
Bydliště: Trestanecká kolonie

Příspěvekod Emperor » stř 06. led 2016 13:15:21 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
no on se u toho kmenu často rozběhne, když na sebe nalákáš nějakýho chňapavce, já to tam měl vybílený už dávno před tím, ale stejně se občas netrefil a spadnul dolů - stačilo k němu seběhnout (nebo to mít uložený a zkusit znovu) ... ale asi máš vážně smůlu, ten tvůj zřejmě zešílel dočista :D ...
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Prochycz » stř 06. led 2016 23:58:34 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Gothica 1 už jsem dlouho nehrál, ale co takhle s Gornem přejít tu kládu pomocí marvina (jestli to marvin umožní)? V tělíš se do Gorna, přeletíš kládu, hodíš se zpět do sebe a přejdeš tu kládu i ty. :-) Ale nejsem si jistý, jestli to je možný, ale takhle bych řešil problém asi ve dvojce, kdyby tam byl nějaký obdobný problém.
Prochycz
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 18. pro 2008 20:01:22

Příspěvekod Emperor » čtv 07. led 2016 8:02:27 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
možný to samozřejmě je, akorát v G1 letíš pomocí F8 jen jedním směrem, kterej nemůžeš ovládat ... dalo by se do Gorna vtělit a normálně s ním kládu přeběhnout, ale zase bys měl problém na tu dálku vtělit se zpět.
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Milhaus » čtv 07. led 2016 9:16:07 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Převtělování v marvinu (pomocí O) by mělo jít při zaměřené postavě. To znamená, že pokud máš například luk a danou postavu zaměříš (tj vidíš její jméno), můžeš se do ní převtělit i na kilometr. Tedy alespoň ve dvojce to takto funguje.

Celkově je nejzávažnější problém ten s tím brněním a tím, že Gorn nezahájí ten dialog. Ty ostatní věci jsou vcelku běžné a skrz trpělivost se dají zvládnout. Nejsem si jistý, jestli není před tím brněním něco třeba udělat, co by třeba Riki zapomněla, projít nějaký dialog, nebo tak něco. Protože to by dělat neměl a skript, který ovládá to, jestli postava hráče sama osloví, je naprosto nezávislý na verzi hry (a je vždy funkční, nezaznamenal jsem, že by to nefungovalo). Jediná věc, která to ovlivňuje jsou přímo podmínky, kdy se má daný skript spustit. Pokud si to dobře pamatuji, když tam hráč dojde, tak promluví s Gornem, ten zůstane stát a hráč utíká dál a v ten moment jej Gorn zastaví, řekne mu o brnění.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Prochycz » čtv 07. led 2016 11:25:55 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Přesně tak, Gornovi můžeš dát luk nebo nějaký svitek, tak poté by to měla být brnkačka.

A nemůže být problém s tím brněním právě v tom, že tam je u Rikiho probllém s tím, že tam Gorna vložil pomocí marvinu?
Prochycz
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 18. pro 2008 20:01:22

Příspěvekod Riki » čtv 07. led 2016 11:27:11 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Milhaus píše:Celkově je nejzávažnější problém ten s tím brněním a tím, že Gorn nezahájí ten dialog. Ty ostatní věci jsou vcelku běžné a skrz trpělivost se dají zvládnout. Nejsem si jistý, jestli není před tím brněním něco třeba udělat, co by třeba Riki zapomněla, projít nějaký dialog, nebo tak něco. Protože to by dělat neměl a skript, který ovládá to, jestli postava hráče sama osloví, je naprosto nezávislý na verzi hry (a je vždy funkční, nezaznamenal jsem, že by to nefungovalo). Jediná věc, která to ovlivňuje jsou přímo podmínky, kdy se má daný skript spustit. Pokud si to dobře pamatuji, když tam hráč dojde, tak promluví s Gornem, ten zůstane stát a hráč utíká dál a v ten moment jej Gorn zastaví, řekne mu o brnění.


Tak by to opravdu mělo fungovat. Myslím, že nic extra se před tím dělat nemusí, stačí jít osvobodit důl a ještě před tím by mě měl za Wolfem Gorn vyslat. A nikdy jsem s tím problém neměla, až teď. Zkoušela jsem nahrát i starší savy, ale nic nepomohlo, tak jsem si zbroj nakonec musela importovat přes marvina. :???: Opravdu, tuto hru je s Gornem špatně všechno, co jen může. :)
"Same old story every time..."
Gothic 1
Uživatelský avatar
Riki
Loner in the dark
 
Příspěvky: 442
Registrován: čtv 30. črc 2009 13:29:59
Bydliště: Trestanecká kolonie

Příspěvekod Riki » čtv 07. led 2016 11:29:47 » Re: Gorn je zabugovaný celou hru
Prochycz píše:A nemůže být problém s tím brněním právě v tom, že tam je u Rikiho probllém s tím, že tam Gorna vložil pomocí marvinu?

Taky mě to napadlo, ale všechny ostatní dialogy fungovaly normálně..
"Same old story every time..."
Gothic 1
Uživatelský avatar
Riki
Loner in the dark
 
Příspěvky: 442
Registrován: čtv 30. črc 2009 13:29:59
Bydliště: Trestanecká kolonie


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé