Tak jsem skončil ve 4. kapitole kvůli hlouposti těsně před osvobozením svobodného dolu, respektive jsem se k němu ani nedostal, protože jsem chtěl ještě předtím získat srdce kamenného golema pod citadelou, říkal jsem si, že větrná pěst by se mohla hodit a bude s ní sranda (budu zhazovat nepřátele ve spáčově chrámu do lávy apod.), potřeboval jsem se dostat ke golemovi, aby mě hned netrefil a mohl bych se připravit, a tak mě napadla "geniální" věc, dostat se dolů pomocí přeměny ve žravou štěnici (na ty neutočí snad nic a i kdyby zaútočil, tak se nejspíš netrefí říkal jsem si), abych se dostal dále do místnosti a tím získal pár vteřin na to reagovat. Dopadlo to tak, že na mě zaútočil v přeměně a asi na desátý pokus se trefil. Popravdě mě to už ale stejně moc nebavilo: tenhle způsob hry je docela závislý na obchodování s předměty a místo abych trávil čas s Diegem, Miltenem, Gornem a Lesterem jsem ho trávil s Cronosem, Torrezem a Baalem Cadarem. Možná bych raději v budoucnou zkusil olog bez nošení brnění, protože jinak ty ochranu jsou opravdu přepálené: když má hráč pořád nejlepší ochranné sady (zbroj, prsteny a amulet), tak 95% nepřátel neubírá v podstatě nic.
Mimochodem Emperore, co jsi dělal u svobodného dolu ve 3. kapitole, pomáhal Gomezovi obsadit důl

?