Zápis č. 2
Během dnešního rána jsem vyřídil několik pochůzek pro místní: našel jsem Neka, tedy jeho zbytky ohlodané krysokrty, ale jeho amulet se pro začátek může hodit. Pro Whistlera jsem koupil od Fiska meč, původně jsem si ho chtěl nechat, ale stejně na něj nemám dost síly. Další úkol mi zadal Dexter, ale ten si musí chvíli počkat, zatím jsem od něj shrábnul zálohu, díky které jsem si u Fiska mohl koupit kopáčské kalhoty. Za ty prachy nic moc, jsou samá díra a divně smrdí, ale pořád lepší, než tu pobíhat ve spodkách. Další úkoly mi zadali Thorus a Diego, kvůli nim si budu muset udělat větší výlet. Kuchaři jsem donesl štěnice a houby, z čehož mi připravil velice chutnou a výživnou polévku.
Odpoledne, poté, co jsem se vzpamatoval z následků pozření Snaffova vývaru, jsem šel za Mordragem. Přijal jsem jeho nabídku, že mi ukáže Nový tábor a vydali se na cestu. Během ní jsme narazili na spoustu havěti, se kterou si musel Mordrag poradit, já jsem se mu do toho raději nepletl, mrchožrouta bych ještě zvládnul, ale vlk, kterého jsme potkali na půl cesty, vypadal, že má dost ostrý zuby a k tomu hodně blbou náladu, takže jsem se raději zpovzdálí díval, jak si s ním můj průvodce poradí. Když jsme došli k bráně tábora, dal mi prsten, kterej jsem měl odevzdat Laresovi.
Nikde jsem se moc nezdržoval a šel rovnou za šéfem banditů. Lares, teda poté, co mě k němu stráže pustily, byl moc rád a nabídnul mi, že k nim můžu vstoupit, samozřejmě až poté, co se prokážu jako schopný a užitečný. Docela mě bolely nohy a měl jsem žízeň, tak jsem nakouknul do místní krčmy, pokecal se Silasem, kterej si postěžoval na Rýžového lorda. Pak jsem prozkoumal zbytek tábora. Jsou tu banditi vedeni Laresem a vyšší vrstva žoldáků, který má na starost Lee, o kterým jsem se doslechl, že byl snad generál, než ho šoupli za bariéru. Dokonce mě k němu i pustili, ale moc jsem s ním nepokecal, tak jsem mu alespoň vypáčil truhlu, čehož si ani on, ani jeho kamarád Oric nevšimli (což je asi taky důvod, proč je Lee tady a nevede někde bitvu). Pak tu jsou mágové vody, kteří hlídají rudnou haldu, ale tam mě nepustili, jediný mág, se kterým jsem přišel do styku, byl Cronos. Od něj jsem si alespoň mohl koupit prsten síly.
Od jednoho fanatika jsem dostal pár jointů, ty jsem za nepatrný poplatek rozdal chlapům, kteří si na ní očividně vypěstovali těžkou závislost (stejně jako na chlastu), protože nikdo z oslovených neodmítnul. Zisk jsem si mohl nechat a navíc jsem od něj za odměnu dostal jedno extraspešl brko, který mi může pomoct získat si přízeň jednoho z kněží (říkaj si baalové a jsou divní) v táboře v bažinách. Nicméně distribuce trávy jim tu poněkud vázne, protože jeho kamarád místo rozdávání jointů sedí v hospodě a chlastá. Hodil jsem s ním řeč a po pár locích rýžového vína mi dal svou várku drog, který jsem později rozdal za něj. Půlku výdělku jsem mu dal, zbytek mi zůstal.
U hráze stál bezradný chlápek jménem Homer, kterýmu dělal starost zbloudilý číhavec. Nabídnul jsem mu pomoc, ale protože vím, že to jsou pěkně tuhý a nebezpečný potvory, nechal jsem si tu práci na později. Na rýžových polích jsem narazil na Horatia, kterej mi pomohl zvýšit sílu za slib, že vyřídím Rýžového lorda. Nu, slibem nezarmoutíš, ale pro tuhle chvíli to musí počkat, na nějaký souboje se moc necítím, i když mám už 20 síly, ale pořád mizernej starej meč.
Tady jsem prozatím skončil, zítra se vracím do Starého tábora, cestou se stavím ve Starém dole, kde vyzvednu seznam pro Diega.