Menu

Gothic2 na Windows7

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod janbal5 » ned 08. led 2012 21:34:19 » Re: Gothic2 na Windows7
Ahoj,nečetl jsem všechny stránky,zakladatel tématu si stěžuje (nejen) na nezobrazování videí ( úvod,vize při vstupu do bývalé vězeňské kolonie atp.),laje přitom na n-vidii. Objevil se mi stejný problém při přechodu na nový HW.Je to sice detail,ale vzhledem k faktu,že zřejmě ,jak v poslední době zjišťuji,budu muset hrát G1 a G2,s přestávkama pak i G3,Risen,King¨s Bounty,TES a Heroesy,(protože ostatní hry jaksi nemají "TO.ONO"),pořád dokola,tak hledám řešení,neboť bych se nerad ztrapnil před klukama,až mi vyrostou :D.
Takže Win7-32bit,i7-870 procák,HD5870 grafárna a stejný problém,takže není chyba v n-vidii.Nepomohlo ani scalevideos=0 v ini. :sad:
i7-870 3,2GHz,HD 5870 1GB,4GB RAM/1600 MHz,Win 7
janbal5
Patty's uncle
 
Příspěvky: 144
Registrován: čtv 25. čer 2009 13:48:15

Příspěvekod Greg » ned 08. led 2012 21:36:56 » Re: Gothic2 na Windows7
A hraje ti aspoň hudba? A uložil jsi to scalevideo=0 ?
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod janbal5 » stř 11. led 2012 15:43:26 » Re: Gothic2 na Windows7
Hudba hraje,obrazovka při videích černá,zobrazení samotné hry bez problémů a tu hodnotu jsem uložil :
Kód: Vybrat vše
scaleVideos=0
; ... disable scaling of videos (0) if you have problems with your graphics-adapter, default is on (1)

(zkopírováno přímo z ini souboru)
i7-870 3,2GHz,HD 5870 1GB,4GB RAM/1600 MHz,Win 7
janbal5
Patty's uncle
 
Příspěvky: 144
Registrován: čtv 25. čer 2009 13:48:15

Příspěvekod Greg » stř 11. led 2012 16:52:28 » Re: Gothic2 na Windows7
Ovladače od grafiky máš nejnovější?
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod janbal5 » stř 11. led 2012 20:20:10 » Re: Gothic2 na Windows7
Jj,dnes jsem updatoval z 10.11 na 10.12 (mám HD5870).Stejné.Ale hra jede bezvadně,tak alespoň tak.Akorát jsem byl teď bez animačky zavírajícího se Ravena....
i7-870 3,2GHz,HD 5870 1GB,4GB RAM/1600 MHz,Win 7
janbal5
Patty's uncle
 
Příspěvky: 144
Registrován: čtv 25. čer 2009 13:48:15

Příspěvekod Hašiš » sob 14. led 2012 14:39:21 » Re: Gothic2 na Windows7
Mám takový problém, nedavno jsem si na noťas nainstaloval Windows 7 a teď mi nechce šlapat G2. Spoustu problémů už jsem odstranil. Niní hra běží, ale celá obrazovká jakoby světle problikává a drhá se, někdy mi to i hodí chybovou hlášku a hra spadne. Našel jsem tu, že pomůže, když hru zapnu v oknu, ale nefunguje to. Pls poraďte, co s tim. Díky.
Uživatelský avatar
Hašiš
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát 13. led 2012 18:12:14

Příspěvekod Merlom » úte 02. dub 2013 12:55:58 » Re: Gothic2 na Windows7
Nechce se mi hra na Win7 rozjet.Nevíte co s tím?
Jakej je rozdíl mezi alkoholikem a nekrofilem? Žadnej přece, oba mají rádi vychlazenou dvanáctku.
Uživatelský avatar
Merlom
Uživatel
 
Příspěvky: 81
Registrován: ned 14. srp 2011 16:06:11
Bydliště: V krabici od bot

Příspěvekod majdys » ned 23. čer 2013 9:14:36 » Re: Gothic2 na Windows7
všem co Gothic 2 na win 7 nejde,ale přitom v procesech ve správci úloh je tak stačí smazat v procesech všechny rundll32.exe,pak by to mělo fachat
majdys
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 20. led 2013 23:35:10

Příspěvekod Genessis » pon 22. črc 2013 19:55:47 » Re: Gothic2 na Windows7
Ahoj prosím vás pomůže mi někdo? už jsem totálně naštvaný na G2 a win7 jelikož mi dělá tyto věci.
1. Někdy (skoro pořád) se sekne při načítání hry a objeví se chyba, ale jakmile hraju G2 na flashce tak v pohodě na chvilu než se objeví další chyba.
2. Dále se mi už stává, že pokud půjdu do inventáře nebo si něco koupím zase se to sekne a objeví chybu další.
3. naposled, když přesunu save z flashky do PC a pak zase zpátky tak se mi to nahraje tam kde jsem naposled skončil jako bych to vůbec nehrál. :( :( :(
Konečně jsem si to napsal takže tady jsou ty chyby.
B: VFILE: ERR:-2:CAN´T FIND FILE:_WORK/DATA/TEXTURES/ITAT_WOLFFUR.MRM CODE:255
B: VFILE: ERR:-2:CAN´T FIND FILE:_WORK/DATA/SOUND/ITMW_2H_ORCAXE_03.MRM CODE:255
Ten první se objeví někdy, když půjdu na inventář nebo nakoupím a ten druhý při načítání hry. :(

PS: Nerad bych přestal hrát kvůli takové chybě jsem sice v první kapitole, ale za to lv 15 síla 60+5 jednoruční 30% obouruční 60% životy 260 a černý trol mrtev :D nějak jsem asi zabil 90% mobů v první kapitole :)

Tak se to nějak vyřešilo, ale i tak bych chtěl vědět proč to dělá. :???:

upraven nevhodný výraz. Emp
Uživatelský avatar
Genessis
Uživatel
 
Příspěvky: 287
Registrován: úte 21. srp 2012 19:18:08
Bydliště: Vengard

Příspěvekod januve » pát 09. srp 2013 19:52:54 » Re: Gothic2 na Windows7
Včera jsem si nainstalovala Win7 64bit, mám graf.kartu Ati Radeon HD5570. G2 s datadiskem jsem v pořádku nainstalovala, hra se mi spustí do hlavního menu, ale jakmile spustím novou hru, tak mi hra spadne a napíše mi to tuto chybu:
U:PAR: Class - size not compatible: C_ITEM
CPP - size: 524
Script - size: 504

Je úplně jedno, jak mám hru nastavenou (rozlišení, detaily, apod.), dělá to pokaždé.

Nevíte někdo, jak tuto chybu odstanit?

Připadadné odpovědi a rady mi, prosím, pište na e-mail: januve@seznam.cz

Předem díky moc!
januve
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 09. srp 2013 19:48:36

Příspěvekod Jémák » pát 09. srp 2013 19:55:30 » Re: Gothic2 na Windows7
máš hru stáhlou anebo original- aplikova jsi crack? zkoušel jsi hru spustit jako správce, popř v režimu kompatibility (win xp sp3)? zkoušel jsi hru spustit třeba bez nainstalované češtiny (pokud ji máš)??
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7750
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod Milhaus » sob 10. srp 2013 11:03:53 » Re: Gothic2 na Windows7
já myslím, že zde je to zřejmé a jedná se o nekompatibilitu skriptů a spouštěcího souboru gothic2.exe.

Jinými slovy nemáš správnou verzi gothic2 a skriptů. K tomu může dojít tím, že použiješ například crack s z hry gothic2, ale hru (češtinu/skripta) máš z gothic2a.

Popřípadě máš gothic2 z datadisku (verze 2.6 nebo 2.7) ale češtinu máš pouze na klasický gothic2.

Další možností je, že načítáš špatné save hry (tedy například máš save z gothicu2 a snažíš se je načíst v gothicu2a).

Tedy ověř si nejprve, jakou verzi hry máš (po spuštění hry v menu v dolním rohu). A podle verze si pak ověř správnost češtiny.

2.6/2.7 - je gothic2: noc havrana a patří do ní tato čeština - http://www.gothicz.net/gothic-2-noc-havrana/cestina/
1.31/1.32 (nebo tak nějak) je gothc2 (bez datadisku) a patří do něj tato čeština: http://cestiny.idnes.cz/gothic-ii-cbd-/ ... iny-hry_bw
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Algirion » sob 10. srp 2013 11:10:47 » Re: Gothic2 na Windows7
Zdar, mám delší dobu závažný problém. Originálka z xzone Gothic 2: NotR se mi seká tak brutálně, že musim jet na nejmenší detaily a ještě stále se seká. Mám Intel Core i5 2,9ghz dvoujádro, geForce 310m a 6gb ramky, takže bych měl jet v poho na max. Ale problém je ten, že v nastavení se mi objevuje, že grafický čip je intel něconěco - asi integrovaná grafika. Dost mě to štve, neví někdo, co s tím, nebo nemá podobný problém? Greg mi kdysi zkoušel pomoct, ale nějak to nevyšlo... Mám win 7 ultimate...
Obrázek
Algirion
Uživatel
 
Příspěvky: 425
Registrován: úte 13. říj 2009 9:46:50
Bydliště: Ishtar

Příspěvekod Milhaus » sob 10. srp 2013 12:14:48 » Re: Gothic2 na Windows7
ta grafika je ale hodně špatná. Ono gothic má pod widnows problémy i na nadupaných strojích a občas se sekne. FPS se i na 680 drží kolem 30-50. Takže grafika jako máš ty má nejspíše s hrou problém.

Některé notebooky navíc využívají jak integrovanou grafiku v procesorech, tak klasickou grafiku. Měli by umět přepínat mezi nimi. Tedy pokud si například na ploše a nepotřebuješ grafický výkon, pak se používá integrovaná grafika procesoru. Jakmile zapneš hru, video atd, měl by notebook sám přepnout na výkonnější kartu. Možná s tím máš u gothicu problém a notebook jej nevyhodnocuje tak, že je třeba přepnout. Těžko říct. Možná by mohlo pomoci nastavení ovladačů v notebooku.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Algirion » sob 10. srp 2013 14:35:30 » Re: Gothic2 na Windows7
No, grafika mi rozjela na low i witchera 2 a úspěšně jsem jej dohrál... Nemáš prosím tušení, jak bych to dyžtak mohl přenastavit?
Obrázek
Algirion
Uživatel
 
Příspěvky: 425
Registrován: úte 13. říj 2009 9:46:50
Bydliště: Ishtar

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron