Menu

Mód od nuly

Vše o tvorbě a úpravách módů
Příspěvekod L-Titan » ned 29. led 2012 20:51:09 » Mód od nuly
Já vím, že mi budete nadávat a proklínat mě, protože to co chci je už 100x omleté, ale přesto se s odvahou chci zeptat.

Chtěl bych si vytvořit takový malinký mód do Gothicu 1. Ten mód by obsahoval třeba jen 1 jedinou chatrč navíc a NPC, se kterou bych mohl mít pár dialogů, popř. nějaký ten mini úkol.

Jenže ve tvorbě módu jsem TOTÁLNÍ začátečník, a navíc nikde nemůžu sehnat MDK soubory pro G1.

Potřebuji tedy polopatický návod na přidání objektu (chatrč, postel, lavička) a NPC (dialog, úkol) do hry, tak aby to potom po spuštění fungovalo.

Pokud bude tento příspěvek vyloženě SPAM, tak ho klidně vymažte.

Přesto předem děkuju za odpovědi.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod Kaiser » ned 29. led 2012 21:01:44 » Re: Mód od nuly
Hm nemam co dělat a nechce se mi spát takže poradim :)

Vezmu to popořadě
MDK do Gothic 1 najdeš na WoG
Ovšem G1 má puvodni skripta samou chybu potřebuješ opravená milhase je naštěstí kdysi opravil pro G1 i G2 a někde tady na foru jsou (kdyby bylo nejhúř mám je teď i já) až je budeš mít sežen si GothicSouncer návod zde
viewtopic.php?f=296&t=2169&start=45
(opět od millhouse )

Pokud jde o přidání chatrče a objektu vubec tak ti neporadím Ale co se postav tíče mám jisté skušenosti párkrát jsem upravil postavy ve hře a vytvořil si v G1 Kaisera 8-)
Takže nebude li něco jasné je tu teď tenhle topic ...
Uživatelský avatar
Kaiser
Trvalý ban
 
Příspěvky: 311
Registrován: stř 21. črc 2010 16:02:30

Příspěvekod L-Titan » ned 29. led 2012 21:12:52 » Re: Mód od nuly
Jestli myslíš tahle skripta http://www.edisk.cz/stahni/12655/Projek ... .33MB.html tak ty už nejsou k mání :cry: Takže když je máš ty, mohl bys je pls někdy, až bude čas upnout na ulož.to ???

V GothicSourceru jsem kdysi dělal, ale pak z toho sešlo. Tak jako tak, návod pro něj tu je od Millhause :wink:

A přidávání objektů snad nějak vyzkoumám z návodů, nebo počkám na další odpovědi.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod Kaiser » ned 29. led 2012 21:27:46 » Re: Mód od nuly
Jo myslím že tu sou dva odkazy jeden funguje jeden ne
Nicméně tu sou do G1 i G2
http://www.uloz.to/12937070/gothic-skripta-rar
Pro testing doporučuju upravovat v Gsounceru přímo tyto soubory a poté je nakopírovat do G1 čí 2
Uživatelský avatar
Kaiser
Trvalý ban
 
Příspěvky: 311
Registrován: stř 21. črc 2010 16:02:30

Příspěvekod L-Titan » ned 29. led 2012 21:36:23 » Re: Mód od nuly
Dík za soubory.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod L-Titan » pon 30. led 2012 21:16:54 » Re: Mód od nuly
Poradíte někdo s těma objektama a jejich vložením do hry ?
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod Kaiser » úte 31. led 2012 19:39:17 » Re: Mód od nuly
Tak čo vžniklo ně čo :?:
Uživatelský avatar
Kaiser
Trvalý ban
 
Příspěvky: 311
Registrován: stř 21. črc 2010 16:02:30

Příspěvekod L-Titan » úte 31. led 2012 21:00:40 » Re: Mód od nuly
Ne, ne. Chvíli jsem jen čuměl do tutoriálů a pak jsem se učil se Spacerem :???:
Myslím, že ještě nějakou chvíli budu u toho Spaceru sedět.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod Kaiser » úte 31. led 2012 21:29:21 » Re: Mód od nuly
Tak na začátek stačí blbnou v Gsounceru spacer přichází na řadu až když to člověk myslí opravdu vážně

Mě se v Spaceru nepovedlo NIC :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
Kaiser
Trvalý ban
 
Příspěvky: 311
Registrován: stř 21. črc 2010 16:02:30

Příspěvekod L-Titan » ned 05. úno 2012 0:23:10 » Re: Mód od nuly
No, tak sem si hrál se Spacerem.
V MDK souborech je VDFS tool a pomocí něho jsem si extrahoval z Worlds.vdf WORLD.ZEN a ten trochu upravil (přidání pár blbůstek). Ale aby se ty změny projevily v módu, musí se v tom *.ini souboru toho módu nastavit cesta k tomu světu. To jsem udělal a spustil ten mód.. Moje úpravy v tý mapě (WORLD.ZEN) se objevily :D ale bohužel když chci uložit hru, tak aplikace spadne a vyskočí nějaký to Acess violation :cry:
A když chci jít do jinýho světa (např. Starý důl) tak spadne taky.
A ještě je hra, kromě titulků při rozhovorech, celá v němčině :x

Nerad otravuju, ale poradil by někdo.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 215
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod palino » čtv 08. bře 2012 14:55:00 » Re: Mód od nuly
gothic.dat a ou.bin z MDK prepíš súbormi od Milhausa... Menu, /b/ a /n/ zostanú v Anj ale všetko ostatné je v CZ ;)
palino
Uživatel
 
Příspěvky: 320
Registrován: stř 11. úno 2009 10:39:14


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron