[G2A] Velaya: Příběh Válečnice - Všeobecná diskuse, download

Moderátor: Moderátoři GOTHICZ.NET fóra

Sekce o překladech nebo již přeložených módech
Odpovědní moderátoři: tonyskate, Emperor
Popis modifikace z Gothicz:
Příběh
Bezejmenný hrdina odplul se svými přáteli na Esmeraldě směrem k Myrtaně a Lord Hagen podnikl velkou výpravu do Hornického údolí, aby jednou pro vždy zničil skřetí armádu. Situace v bývalé Kolonii je ale taková, že královské vojsko se musí dát na ústup. U průsmyku u Bengarovy farmy pak přijde na poslední, rozhodující bitvu, v níž padne Lord Hagen, Garond a všichni ostatní Innosovi válečníci.

Když se zdá být vše ztraceno, zjeví se mágové pod společným vedením Pyrokara a Saturase, aby nadobro uzavřeli onen průsmyk. Mágové se vrátí do svých sídel a začarují do nich přístup a poslední Innosovi bojovníci se ukryjí v přístavním městě. Na Onarově farmě začíná mladá dívka, která dříve byla jen pro potěšení silnějších, řídit svůj osud svýma vlastníma rukama. Jmenuje se Velaya. Postupem hry se z bývalé Gomezovy těšitelky vypracuje do role nebojácné zastánkyně dobra.

Popis
Velaya - Příběh bojovnice je modifikací pro Gothic 2: Noc havrana. Vypráví příběh o Velaye, známé Gomezově společnici. Časově je děj zasazen po originálním příběhu Gothica 2.

Velaya nabízí:
nový příběh
pozměněný Khorinis
spousta starých známých
několik nových charakterů
bezpočet úkolů v celkem čtyřech kapitolách
30 - 40 hodin herního času

Screenshoty z modifikace


Dovednostní body
Oproti originální hře Gothic 2: Noc havrana je v módu Velaya několik změn týkajících se systému dovedností.
• Největším rozdílem je, že síla je značně dražší. Jeden bod síly stojí Velayu tři dovednostní body, jelikož jako žena samozřejmě musí vynaložit větší námahu, aby byla dostatečně silná. Obratnost stojí stejně jako dříve - 1 bod. Nejvíce byste tedy měli trénovat obratnost, boj s jednoručními zbraněmi, luk a přístupná je také magie.
• Cena jednotlivých schopností je po celou dobu hry stejná a nestoupá jako v datadisku.
• Byly upraveny provázanosti bojů na blízko a na dálku.

Magie
Ve hře neexistují žádné frakce, proto se můžete libovolně naučit i magii. Učiteli jsou Myxir a Isgaroth a naučit vás mohou první dva kruhy magie Vody a Ohně. Je samozřejmě jasné, kdo učí kterou větev. Jedná se o rozdílné kruhy magie, tudíž když se naučíte například první kruh magie Vody, Isgaroth vás bude pořád učit první kruh magie Ohně. Pro nezávislé runy, které lze nalézt ve světě, platí ten vyšší z kruhů. Oba mágové navíc vyžadují pro naučení prvního kruhu 20 many, u druhého pak 40. Jednou se také musíte naučit zacházení s runovým stolem (za 5 DB u Myxira nebo Isgarotha).

Autoři překladu: El Kamil, tonyskate, D_X, Max, Spirit_uS, vrabčanda, fibre, Chips

Instalace české verze modifikace:
1. Stáhněte si českou verzi modifikace Velaya - ZDE - 108MB
2. Nainstalujte modifikaci do složky s hrou - Gothic II
3. Spusťte přes GothicStarter mód Velaya - Příběh Válečnice CZ
4. Volitelný německý dabing je případně ke stažení ZDE (soubor Velaya_Speech.exe - 290MB)
5. Bavte se!

Po spuštění nové hry následuje intro, jehož text je optimalizován pro rozlišení 1280x1024 (případně 1280x960). Pokud pro hraní budete používat nižší rozlišení, tak si zmíněné rozlišení aktivujte pouze pro intro a pak si hru přepněte na vámi zvolené rozlišení.

Kritizujte, chvalte a to jak modifikaci, tak i češtinu :-).

Screenshoty z překladu
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek
tonyskate
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 455
Registrován: pát 04. led 2008 23:03:09

kde zoženiem Gothic Starter (mal som ho ale neviem s kade)
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

Ardor píše:kde zoženiem Gothic Starter (mal som ho ale neviem s kade)

OMG, GothicStarter se nainstaluje s modifikací. Pokud ste v životě neviděli mód do G2A, tak se všichni dívejte sem:
viewtopic.php?f=41&t=108
tonyskate
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 455
Registrován: pát 04. led 2008 23:03:09

jj viem ale mal som jeden mod do ktoreho som si musel stahovat osobitne Starter
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

hej keď mod spustim hadže my to chybu

http://postimage.org/image/g2iuqd9g/
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

Zkus to nainstalovat znovu. Mě to funguje v pohodě (akorát si musím přes gothic.ini změnit rozlišení na to doporučený :) ).
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2016
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Mě to spadne na plochu, když si to chci uložit.
Xmaster
Uživatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: stř 29. zář 2010 16:15:55

mě to jede v pohodě, sem tam nějaká chybka ale nic hroznýho. Dobrá práce
Uživatelský avatar
Gimli
Uživatel
 
Příspěvky: 871
Registrován: sob 02. kvě 2009 14:18:59
Bydliště: Khazad-dum

Ardor - něco si špatně udělal :-). Zkus si s tím pohrát.
Greg - rozlišení přece můžeš měnit přímo ve hře, ne? Jinak neříkám, že je doporučené, ale pokud máš nižší, tak neuvidíš komplet texty z intra.
Xmaster - máš v Gothic II složku saves_velaya_czech?
Gimli - jaké chyby? :-)

Problémy případně hlaste do odpovídajících topiců v sekci Módy - České překlady.
tonyskate
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 455
Registrován: pát 04. led 2008 23:03:09

Tak jsem na YouTube nahrál české intro v HD kvalitě, takže pokud by někdo měl náhodou problém se zobrazením textů, může se na to mrknout tady.
http://www.youtube.com/watch?v=Pyk7Mo3cjPg

tonyskate píše:Greg - rozlišení přece můžeš měnit přímo ve hře, ne? Jinak neříkám, že je doporučené, ale pokud máš nižší, tak neuvidíš komplet texty z intra.
Já vím, jenže mě to přímo ve hře povolí jen rozlišení 800x600 a 1024x768 a na nějaký širokoúhlý nastavení můžu zapomenout. Ale to je asi jen problém u mě, protože na starém PC mě to nabídlo rozlišení mnohem víc. Ještě že to jde lehce upravit v tom gothic.ini.
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2016
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

dobre vdaka prave to inštalujem znova tak potom napíšem ako to dopadlo
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

Stačí nato kalsický G2 alebo treba aj NH ?
"Hráči sa stali rozmaznanými frackami bez fantázie, ktorí potrebujú mesto plné anonymných polygónových ľudí, aby si dokázali predstaviť plné mesto." Obrázek
Uživatelský avatar
casino
Uživatel
 
Příspěvky: 776
Registrován: ned 14. pro 2008 21:03:13
Bydliště: Tam kde sú flaše plne a ženy prázdne

Potřebuješ samozřejmě i datadisk :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2016
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

nejde stále my hádže tú hlášku
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

nepošlete my niekto súbor ktorý sa nachádza v zložke ktorá je na obrázku čo som sem dal?
Check out youtube channel : http://www.youtube.com/ardorpcgames
Uživatelský avatar
Ardor
Uživatel
 
Příspěvky: 413
Registrován: pát 20. bře 2009 16:14:41
Bydliště: Chernarus

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé