Menu

Problém s Menu

Nejede? Padá? Pokum ano, pište sem..
Příspěvekod kevin36 » ned 14. zář 2014 14:46:14 » Problém s Menu
Dobrý den. Prosím o radu.
Po zapnutí hry se strašně seká menu doslova se v něm nedá pohybovat myší. Když se mi podaří z menu dostat do hry tak už zase funguje normálně. Tohle dělá jen úvodní menu to ve hře po stisknutí esc se chová normálně. Nevíte někdo čím to může být. Předem dík za rady.
Uživatelský avatar
kevin36
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. zář 2014 6:19:56

Příspěvekod Howky » ned 14. zář 2014 15:13:58 » Re: Problém s Menu
Zkus přeinstalovat jinak nevim.
Emaři sux
Uživatelský avatar
Howky
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: pát 11. črc 2014 11:04:50
Bydliště: To ani nechtějte vědět...

Příspěvekod kevin36 » ned 14. zář 2014 16:08:22 » Re: Problém s Menu
To už jsem zkoušel dvakrát. Je pravda že počítač na kterém to hrají je starý ale proč menu seká desně a hra se dá celkem hrát. Nechápu. Ještě nějaké rady.
Uživatelský avatar
kevin36
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. zář 2014 6:19:56

Příspěvekod Kočičák » ned 14. zář 2014 17:16:32 » Re: Problém s Menu
Myslím, že to bude slabým počítačem. Hra mi dělá to samé na postarším počítači, naopak na novém notebooku jede i menu krásně.
Uživatelský avatar
Kočičák
Uživatel
 
Příspěvky: 148
Registrován: ned 22. srp 2010 18:13:38

Příspěvekod helpo1 » ned 14. zář 2014 19:22:45 » Re: Problém s Menu
Taky jsem měl tenhle problém. Je to v tom loop-videu, co je v pozadí. Vyhoď (nebo zálohuj, ale přejmenuj) videa "intro_loop.wmv" a "intro_start.wmv" z "...\Risen 3 - Titan Lords\data\extern\videos\" a už to sekat nebude. Samozřejmě ale přijdeš o ty videjka v hlavním menu. :)
Taktéž můžeš rovnou vyhodit "logo_ds.wmv" a "logo_pb.wmv", aby se ti nezobrazovali před spuštěním menu. ;)

Co se týče technické podstaty problému, četl jsem, že to prý má něco s rescalovaním videí, ale přesně nevím.
Obrázek
Uživatelský avatar
helpo1
Uživatel
 
Příspěvky: 803
Registrován: úte 12. říj 2010 13:09:30
Bydliště: forum.gothicz.net

Příspěvekod kevin36 » ned 14. zář 2014 20:19:53 » Re: Problém s Menu
Problém to vyřešilo.
Jiné řešení jsi prosím tě nenašel. Mužeš mě prosím nasměrovat tam kde jsi o tom četl. Nebo ví o problému ještě někdo jiný prosím.
Uživatelský avatar
kevin36
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. zář 2014 6:19:56

Příspěvekod helpo1 » ned 14. zář 2014 21:04:43 » Re: Problém s Menu
Nevím, sám jsem to četl již před čtyřmi týdny, hoď si to Googlu něco jako "Risen 3 menu video problem". :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
helpo1
Uživatel
 
Příspěvky: 803
Registrován: úte 12. říj 2010 13:09:30
Bydliště: forum.gothicz.net

Příspěvekod kevin36 » úte 16. zář 2014 9:50:33 » Re: Problém s Menu
Už jsem to našel píše se tam o tom co tu uvádíš i ty. Jeden maník tam navíc píše tohle ( překlad z angličtiny ) :

Tenhle problém už jsem měl u jiných her. Byl u nich problém takový, že jsem používal ffdshow set ke změně rozlišení z 640x480 na 1080p. Možná bys mohl nastavit pravidlo výjimky pro ffdshow, pokud je to i tvůj problém. Většinou existuje seznam .exe souborů, pro které ten filtr nefunguje.


Rozumíte tomu někdo.
Uživatelský avatar
kevin36
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. zář 2014 6:19:56

Příspěvekod kevin36 » pát 19. zář 2014 17:09:20 » Re: Problém s Menu
Stále nikdo kdo by to vyřešil a nebo někde četl jiné řešení ?
Uživatelský avatar
kevin36
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 09. zář 2014 6:19:56


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé