Menu

Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...

Příspěvekod Greg » úte 25. led 2011 22:12:02 » Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Obrázek
Novinka na webu: http://www.gothicz.net/novinka/300-vysel-gothic-multiplayer/

Gothic Multiplayer je projekt od polského týmu, který má za cíl zpřístupnit hraní Gothic 2 Noc Havrana i po internetu s ostatními hráči. Klient podporuje jakoukoliv mapu vytvořenou pro Gothic 2 a je i nezávislý na platformě (Windows, Linux, atd.). Všechno je však zatím ve fázi vývoje, takže ve hře např. nenajdete jakékoliv NPC. Počítejte i s občasnými pády hry...


Topici:

Technické problémy řešte přímo zde. Diskuze o Gothic Multiplayeru pak patří sem.


Jak na instalaci:

1. Ujisti se, že máš nainstalovaný Gothic II Noc Havrana

2. Stáhni si Gothic Multiplayer Klient a nainstaluj ho do složky ...\Gothic II\system

3. Spusť klienta (ve Vistě pravým a Spustit jako správce). Proklikej se až k výběru serverů a pak pomocí Esc ukonči hru. Povol vyjímku ve firewallu, na kterou by se měl OS zeptat.

4. Tím by měla být instalace dokončena. Pokud je nějaký problém, mrkni o kousek níž do častých problémů.


Jak hrát:

Menu klienta:
Graj - Spustíš hru
Opcje - Nastavení rozlišení a grafiky
Twórcy - Info a autorech multiplayeru
Zamknij - Ukončí klienta
www - oficiální stránky klienta
Forum - oficiální fórum

Menu hry:
Na začátku si nastav nějaký nick, pak si vyber postavu (pomocí A/D) a nakonec server. Zatím bych doporučil asi kerNET.pl Khorinis/Jarkhendar. Servery už se mění klasicky šipkami. Pro ruční zadání zmáčkni W. Zpět do seznamu se dostaneš R. Potvrzuje se zase ENTERem. Každý server se dá ještě otestovat, jestli je aktivní pomocí klávesy T. Je dobré si server na začátku otestovat. Při připojování na offline server ti hra totiž spadne.

Ve hře:
F5 - seznam hráčů
F6 - mapa
T - chat (lze napsat i SZ pomocí /nick zpráva)
H - Rychlé pití lektvarů
L - vyvolá animaci bubnování
I - vyvolá animaci uklánění
J - hrdina si sedne
N - vyvolá animaci nesouhlasu
R - vyvolá animaci rituální smrti, usne a nebo se začne oplachovat
O - hrdina začne tančit
P - hrdina začne močit
F - pohled z první osoby


Čeština

Na Gothic Multiplayer vznikly hned dvě češtiny. Obě překládají pouze texty ve hře, ne klienta.

Čeština od El Kamila [1 kB, bez diakritiky]
Čeština od Grega [2 MB, s diakritikou]


Časté problémy

Launcher.exe přestal pracovat
Pravděpodobně jsi instaloval klienta do složky ...\Gothic II a ne do ...\Gothic II\system, kam by se to mělo správně dát. Pokud máš Vistu, zkus ještě kliknout pravým na Launcher a dát "Spustit jako správce".

Po spuštění hry se mi objevilo normální menu G2A
Nespouštěj GMStart.exe, ale Launcher.exe.

Nenaběhne mi žádný server a ani po ručním zadání se mi hra nepustí
Zkus se mrknout do firewallu, jestli je tam udělená vyjímka...

Vyberu si server a při loadingu mi hra spadne
Tohle může způsobit hned několik věcí. Většinou za to asi může server. I když občas hlásí že je online, mezitím se něco podělá a pak to hodí chybu. Někdy se loading nemusí povést kvůli delší odezvě. Také třeba nemáte správnou mapu. Na některých serverech se už totiž testují i mapy z módů. Chyba může být i u vás. Pokud máte verzi 2.7, můžete zkusit i verzi 2.6.

Při hraní mi hra občas spadne
Tohle se prostě zatím stává :) . Může za to většinou server...

Jsem ve hře, ale nic nefunguje jak má
Nevím čím to je, ale některé servery jsou prostě takhle nefunkční. Řešení je vybrat si jiný.

Při hraní mi hra najednou znovu nabídne výběr postavy. Přímo ve hře!
Zatím další chybka mulťáku. I když si postavu zvolíte, po chvíli se vás server zeptá znovu. Musíte tedy úplně ukončit hru a znovu jí zapnout.

Při hraní najednou umřu
jj, to se stává :D . Prostě počkej než tě to oživí. A pokud se to stane v nějakou nevhodnou chvíli, tak nerozmlať nic kolem sebe...

Hra mi spadne a já nemůžu vůbec nic dělat!
Zmáčkni Ctrl + Alt + Delete, pak vyber správce úloh (Vista a 7). Poté najdi GMstart.exe (nebo nějak tak). Stačí zmáčknout G. Poté zmáčkni na klávesnici pravé tlačítko myši (pokud ho tam nemáš, tak je to docela blbý a asi nezbývá nic jinýho než dlouho počkat nebo restart PC) a vyber ukončit proces.


Časté dotazy

Jak založím server?
Na založení serveru není nic těžkého. Problém ale je, že potřebujete veřejnou IP adresu. Tu asi většina z vás nemá. Podrobný návod jak založit server napsal Milhaus zde.

Jsou někde k dispozici zdrojové kódy programu?
Nejsou a autoři se vyjádřili ve smyslu, že je ani uvolňovat nehodlají. Alespoň pro za tím ne...

Oficiální stránky klienta?
Web: http://gothic-multiplayer.pl/
Fórum: http://gothic-multiplayer.pl/forum/viewforum.php?f=20
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Gothic-Mu ... 2068869734

Jak poznám, že mám nejnovější verzi?
Klient se částečně aktualizuje sám. Na nějaký větší update bude upozornění na Gothicz.net :wink: .
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1927
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod El Kamil » ned 30. led 2011 12:37:51 » Re: Gothic Multiplayer - FAQ, tech.problémy...
Aby se ten váš chat nepletl s hodnotnýma postama, rozdělil jsem témata na diskusi a FAQ + technické problémy. Takže sem pište různé problémy, diskutovat můžete vedle viewtopic.php?f=41&t=12625.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
El Kamil
Velkovévoda panství Česko-Gothického
 
Příspěvky: 5612
Registrován: pon 27. srp 2007 5:41:00
Bydliště: In the middle of nowhere

Příspěvekod Fini » ned 30. led 2011 16:06:20 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Jak se da napsat soukroma zprava? T je chat ale tu SZ nevim jak napsat.
Všechno jednou skončí :]
Jsem ptačí muž! :D
Uživatelský avatar
Fini
Uživatel
 
Příspěvky: 304
Registrován: stř 26. led 2011 21:47:09
Bydliště: Divočina

Příspěvekod Greg » ned 30. led 2011 16:11:12 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Dáš T
Poté napíšeš například

/Fini Čau Fini, jak se dneska máš

nebo třeba

/Greg Gregu nezabíjej mě pořád prosím...
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1927
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Po spuštění hry se mi objevilo normální menu G2A
Mě se tohle povedlo, když jsem nainstaloval klient na verzi 2.7. Možná by neuškodilo, vyzkoušet verzi 2.6.


Ahoj, mě se to taky povedlo, jenže jsem to spouštěl přes GMStart.exe. Když jsem to spustil Launcher.exe, normálně se to rozjelo. Instaloval jsem to na verzi 2.7. Čili to nemusí být nutně způsobeno verzí hry. :wink:

EDIT: Chtěl jsem se zeptat, jestli tou češtinou mohu normálně přepsat cz.vdf soubor, který tam již je. Nebo si ho mám raději zálohovat?
Illidan61
Uživatel
 
Příspěvky: 75
Registrován: stř 01. dub 2009 20:23:43

Příspěvekod Fini » ned 30. led 2011 18:33:58 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Normalně ho přepiš :)
Všechno jednou skončí :]
Jsem ptačí muž! :D
Uživatelský avatar
Fini
Uživatel
 
Příspěvky: 304
Registrován: stř 26. led 2011 21:47:09
Bydliště: Divočina

Příspěvekod Greg » ned 30. led 2011 19:29:07 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Illidan61 píše:
Po spuštění hry se mi objevilo normální menu G2A
Mě se tohle povedlo, když jsem nainstaloval klient na verzi 2.7. Možná by neuškodilo, vyzkoušet verzi 2.6.


Ahoj, mě se to taky povedlo, jenže jsem to spouštěl přes GMStart.exe. Když jsem to spustil Launcher.exe, normálně se to rozjelo. Instaloval jsem to na verzi 2.7. Čili to nemusí být nutně způsobeno verzí hry. :wink:
Aha, vlastně takhle se mi to povedlo :) . Hned to jdu upravit. Díky :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1927
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Romop5 » stř 02. úno 2011 21:06:31 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
ešte pridaj návod na spustenie pod Win7 a NVIDIUO, podla GMP teamu stačí premenovať GMPstart.exe na Gothic2.exe, alebo proste na nazov pôvodnej app hry, ja som to vyskúšal a už to faka bez problémov, tu je officialna správa:
http://gothic-multiplayer.pl/index.php/pl/component/content/article/28-gmp-a-win7-nvidia
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Příspěvekod Fini » čtv 03. úno 2011 14:49:12 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Na win7 se to spoušti normalně a normalni spusteci soubor Gothicu by se mel SMAZAT :)
Všechno jednou skončí :]
Jsem ptačí muž! :D
Uživatelský avatar
Fini
Uživatel
 
Příspěvky: 304
Registrován: stř 26. led 2011 21:47:09
Bydliště: Divočina

Příspěvekod NoRTeX » čtv 03. úno 2011 15:38:26 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
zdravim mam prvni a dulezity problem, kdykoli zapnu launcher, a dam Graj, hra se ani nezapne, jen se mi ukaze bile okno a error "Cant create D3DX context..." neco takoveho a hra se pak vypne(mam vistu, verzi 2.6, a v normal gothicu mam i mod nature's fury, neni to necim z tohoto seznamu?).
NoRTeX
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát 30. črc 2010 15:05:35

Příspěvekod Tarnum » čtv 03. úno 2011 19:05:10 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Je to sposobene modom nature's fury. Mody ktore sa spustaju cez GothicStarter nevadia.
"Scio me nihil scire." - Viem, že nič neviem.
Sokrates
Tarnum
Uživatel
 
Příspěvky: 34
Registrován: pon 12. lis 2007 8:44:03
Bydliště: Khorinis

Příspěvekod Saladin » čtv 03. úno 2011 21:55:07 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
Tak mám proble spustím to přes launcher ale když má nebehnout hlavní menu tak se hra načíta a ocitnu se před xardasem.
Naposledy upravil Saladin dne čtv 03. úno 2011 22:07:02, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Saladin
Uživatel
 
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16. dub 2009 17:39:07
Bydliště: Khorinis

Příspěvekod Fini » čtv 03. úno 2011 21:58:12 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
V xardasově věži nebo se ti normalne spusti g2?
Naposledy upravil Fini dne čtv 03. úno 2011 22:16:22, celkově upraveno 1
Všechno jednou skončí :]
Jsem ptačí muž! :D
Uživatelský avatar
Fini
Uživatel
 
Příspěvky: 304
Registrován: stř 26. led 2011 21:47:09
Bydliště: Divočina

Příspěvekod Saladin » čtv 03. úno 2011 22:07:54 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
upravil sem přispěvek...
Uživatelský avatar
Saladin
Uživatel
 
Příspěvky: 449
Registrován: čtv 16. dub 2009 17:39:07
Bydliště: Khorinis

Příspěvekod Romop5 » pát 04. úno 2011 18:17:01 » Re: Gothic Multiplayer - CZ, FAQ, tech.problémy...
skús "Spustit ako spravca" Launcher.exe
Klient podporuje jakoukoliv mapu vytvořenou pro Gothic 2 a je i nezávislý na platformě (Windows, Linux, atd.).


klient je závyslí na Windowse, na linuxe by si WinAPI bez emulatora nerozchodil :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé