Instalace módů na G2A

Moderátor: Moderátoři GOTHICZ.NET fóra

Odpovědní moderátoři: tonyskate, Emperor
Příspěvekod Milhaus » pát 31. srp 2007 8:37:47 » Instalace módů na G2A
Jednoduché řešení:

Stáhněte tento soubor:
http://ulozto.cz/x31uVy8m/gothic2-verze-26-exe

Spusťe a najděte složku gothic2 a dejte extrahovat.
V případě, že se to zeptá, dát nahradit stávající souboury.

Ze složky GOTHIC2\DATA\ odstranit soubor Textures_Addon_Menu_English.vdf.
Pak zkusit hru spustit přes Gothic2.exe a zapnout novou hru.
Vyzkoušeet, jestli bude vše fungovat.
Pokračovat s instalací módů dle pokynů k módům.

-----------
Původní řešení:
Pokud vlastníte hru Gothic2:The night of Raven verze 2.7 (která je u nás běžně k dostání) pak si asi většinu módů vytvořených pro tuto hru nezahrajete.

Módy do datadisků většinou vyvíjí němci. Je to dáno tím, že skripta jsou pouze v němčině, že fóra a veškeré informace jsou většinou v němčině a že také většina programů na tuto činnost je v němčině. Němci ovšem používají verzi datadisku německou, tedy verzi 2.6. Anglická verze, jak už bylo řečeno je ve verzi 2.7.

Mezi těmito verzemi (krom jazyka) víceméně není žádný rozdíl, jsou po skriptové stránce víceméně stejné. Je zde však jeden rozdíl dosti podstatný, který způsobuje to, že módy pro verzi 2.6 nefungují na verzi 2.7. Rozdíl je to přitom nesmyslný (ze strany autorů) a také nepochopitelný (tedy to, proč to autoři takto udělali).

Problém je v tom, že spustitelné soubory verze 2.6 (německá) načítá titulky a také odkazy na dabing ze souboru ou.bin. Verze 2.7 (anglická) načítá titulky a odkazy na dabing ze souboru OU.dat. Soubory ou.bin a ou.dat jsou přiom (až na jazyk) naprosto shodé a stejné. Jde jen o změnu koncovky, která je ovšem rozhodující.

Pokud si tedy stahnete nějaký mód určený pro datadisk, nainstalujeteho a máte verzi 2.7, pak mód spustíte, všechno se načte, víceméně vše funguje až do okamžiku prvního rozhovoru. Jakmile začne rozhovor, budete mít v dolní části obrazovky výběry dialogu (v němčině). Ovšem nebudou fungovat žádné titulky (popřípadě ani dabing). Prostě nebudou fungovat rozhovory.

Zde je tedy jednoduchý a krátký návod, jak tuto situaci vyřešit:

1. Nainstalujte gothic2 + datadisk 2.7

2. Nyní je třeba vytvořit si z anglické verze 2.7 anglickou verzi 2.6 (fungující jako německá verze). Toho docálíme následovně:

    2.1. Musíte sehnat spustitelné soubory gothic2.exe a ar.exe verze 2.6. Můžete použít soubory NOCD - který seženete zde
    Kód: Vybrat vše
    http://www.uloz.to/7636472/g2a-2-6-zip

    (heslo: raven)

    nebo zde
    Kód: Vybrat vše
    http://gamecopyworld.com


    postup
    bohužel na té stránce se dá dát přímí odkaz na soubor špatně, protože to mají chráněno
      bohužel na té stránce se dá dát přímí odkaz na soubor špatně, protože to mají chráněno
      po objevení se musíš vybrat nějaký mirror, u kterého je zelený online

      pak Enter

      pak se objevíš na hlavní stránce stránky.

      vpravo je část Game index

      vybereš F-M

      Na stránce klikneš na G

      najdeš Gothic2

      a pak klineš na Gothic 2: tNotR v2.6 [GERMAN] No-CD/Fixed EXE

      nyní klikneš na Disketu u nápisu File Archive [1.7 MB]

      vyskočí ti okno, kde opět vybereš Mirror se zelenám Online

      nyní by ti to mělo dát možnost stahovat.


    2.2. Jakmile tyto soubory budete mít stažené, rozbalte je (například pomocí programu winrar - seženete zde)

    2.3. po rozbalení souboru by jste měli mít 2 soubory. AR.EXE a GOTHIC2.EXE. Tyto soubory nahrajte do adresáře GOTHIC2\SYSTEM\ - a přehrajte původní soubory v této složce.

    2.4. Nyní najeďte do složky GOTHIC2\_WORK\DATA\scripts\CONTENT\CUTSCENE\. Může se stát, že tato složka bude mít nastavené atributy jako skrytá (tedy ji třeba v průzkumníkovi normálně neuvidíte). Pak je třeba buď sehnat nějaký jiný prohlížeč, nebo v prohlížeči nastavit, aby umožnil zobrazení skrytých souborů. V této složce se nachází dva soubory. OU.DAT A OU.LSC. Vy přejmenujte soubor OU.DAT na OU.BIN.

    2.5. Nyní otevřete složku GOTHIC2\DATA\ - Zde se nachází soubory *.vdf obsahující textury a podobně. Najděte zde soubor Textures_Addon_Menu_English.vdf. Tento soubor obsahuje pouze obrázek v menu (nápis - GOTHIC2). V německé verzi se píše v menu nápis datadisku, v anglické nápis GOTHIC2. Tento soubor by vám mohl dělat problémy při spouštění módu (mohla by hra padat hned po spuštění). Takže tento soubor přesuňte někam jinam, například do složky GOTHIC2\ZÁLOHA - do které si můžete všechny přepisované či upravované soubory zálohovat pro případ potřeby návratu na původní verzi hry - tj soubory ar.exe, gothic2.exe, Textures_Addon_Menu_English.vdf. Pokud tedy tento soubor přesunete, bude se při spuštění hry objevovat nápis datadisku.

    2.6. Nyní by vám měla hra fungovat anglicky ve verzi 2.6. Což je třeba vyzkoušet. Pusťte hru jako vždy. Na začátku hry je možné (pokud použijete soubory NOCD), že obrazovka zčerná a ozve se zvuk chybového hlášení. Nyní stiskněte klávesu ESC a hra se normálně načte. Po spuštění by mělo být v dolní pravé části obrazovky číslo verze 2.6. Pokud jste postupovali přesně podle postupu a použili správné soubory ar.exe a gothic2.exe (verze 2.6), pak tam musí být číslo 2.6. Pokud tam je číslo jiné, musíte pokus opakovat ze správnými soubory. Pak zkuste hru spustit a pokecat si z nějakou NPC postavou, jestli vše funguje správně. (především tedy titulky navrchu). Pokud ano, postupujte dále v návodu.

    2.7. Pokud chcete použít v datadisku češtinu, kterou jsme vytvořili, musíte ji nyní nainstalovat (nastavení verze musí být verze - německý datadisk 2.6) - jinak čeština nebude fungovat.

3. Nyní tedy hra funguje jako verze 2.6 a mělo by jít naní jít spustit většina módů určených pro gothic2+datadisk. Můžete tedy zkusit některý mód nainstalovat a spustit. Stejně tak by na takto upravené hře měli jít i módy určené pro klasický gothic2. Což můžete vyzkoušet.

4. Při instalaci módu postupujte podle návodu od autorů módu. Módy budou většinou v němčině (tedy jazyk bude německý - nezávisle na tom, jestli používáte češtinu do datadisku).

5. Pokud se budete chtít vrátit zpět na anglickou verzi 2.7, budete muset postup opakovat, pouze použít spustitelné soubory z verze 2.7 (které jste si měli zálohovat), a nahrát je do složky gothic2\system a zde jimi přepsat soubory, které zde jsou. Do složky GOTHIC2\DATA nahrát soubor Textures_Addon_Menu_English.vdf (který jste si měli zálohovat) a ve složce GOTHIC2\_WORK\DATA\scripts\CONTENT\CUTSCENE\ přejmenovat soubor OU.BIN na OU.DAT


V případě nějakých problémů či nejistoty co a jak a kam se kdyžtak můžete zde zeptat (jen zde, nikde jinde).
Naposledy upravil Milhaus dne stř 04. čer 2014 12:05:52, celkově upraveno 2
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5517
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Jespi » sob 01. zář 2007 21:27:48 » Re: Instalace módů na G2A
A nebo jsem zjistil že stačí si sehnat ty soubory ar.exe(autorun) a gothic2.exe jako NOCD na verzi 2.6(zalohovat si ty soubory z verze 2.7)pak přepsat ty soubory a vlastně si udělat verzi 2.6 pak nainstalovat mod a pak ty NOCD soubory zase nahradit těmi starými z verze 2.7,sice je to zdlouhave ale když někdo ví že tam chce mít jen jeden mod,nebo když si nainstaluje vsechny ty mody najednou tak je to rychlejsi,ovsem kdyz nekdo ruzne instaluje ty mody tak je lepsi to přepsat nastálo jak to píšeMilhaus
My eyes are blind but i can see...
Uživatelský avatar
Jespi
Uživatel
 
Příspěvky: 71
Registrován: sob 01. zář 2007 10:42:40

Příspěvekod Grom » pon 21. led 2008 20:01:28 » Re: Instalace módů na G2A
Někde jsem to tu viděl, ale teď se mi to nepodařilo najít. Všechno jsem udělal, ale když spustím hru, tak akorát naskočí hláška, že nemám disk. Soubory jsem změnil, takže nevím co s tím.
Možná by toale mohlo být tím, že má nějaké špatné, protože tady na stránkách mi ten odkaz nefunguje.
Grom
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 06. zář 2007 20:42:32

Příspěvekod kloudici » ned 10. úno 2008 16:05:56 » Re: Instalace módů na G2A
2Milhaus: prosím Tě, kvůli módu Život pirátu jsem provedla změnu z anglické verze datadisku na německou, sice jsem soubor Textures_Addon_Menu_English.vdf nenašla ve složce GOTHIC2\DATA\, ale ve složce Čeština\původní, (kam se zřejmě přesunul po instalaci češtiny ? ),tak jsem ho nikam nepřesouvala, zbytek jsem provedla podle Tvého návodu, hra chodí v německé verzi 2.6 v pohodě, i s českými titulky, ale mám jiný problém:nedaří se mi nainstalovat ten mód.Instalace započne, ve hře v Data se vytvoří podsložka modvdf a pak to vyhodí tento error
http://nahrajobrazek.cz/view_image/183be1501/Error.jpg
Nemáš tušení, čím to může být, a co s tím? Může to souviset s tím, že jsem neodinstalovala češtinu před převedením na německou verzi, Nebo s tím, že jsem nevyhodila před tím ze hry save? prosím o pomoc, hrozně moc bych si chtěla ten mód zahrát. :cry:
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2196
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23

Příspěvekod El Kamil » ned 10. úno 2008 17:18:04 » Re: Instalace módů na G2A
ahoj, jak už jsem psal vedle (i v návodu na instalaci na webu)... DŮRAZNĚ DOPORUČUJI aby sis pro modifickace udělala novou instalaci g2+datadisk .. a TU upravila a NA NI instalovala módy... vyhneš se těmto problémům, kdy se z jedné instlace pokoušíš udělat univerzála a to má vždy své mouchy... dost možná by to šlo, nicméně nová instalace je myslím celkem bezproblémový způsob..
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
El Kamil
Velkovévoda panství Česko-Gothického
 
Příspěvky: 5391
Registrován: pon 27. srp 2007 5:41:00
Bydliště: In the middle of nowhere

Příspěvekod kloudici » ned 10. úno 2008 17:37:39 » Re: Instalace módů na G2A
Sorry za ,,dual topic", už se povedlo na původní datadisk. Díky.
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2196
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23

Příspěvekod haradim » ned 09. bře 2008 7:08:16 » Re: Instalace módů na G2A
prosím mohli byste mi napsat kde přesně se da stáhnout verze 2.6. (myslim to o čem napsal mihalus) :?:
haradim
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 09. bře 2008 7:05:45

Příspěvekod El Kamil » stř 26. bře 2008 9:11:12 » Re: Instalace módů na G2A
mám za to, že tam dřív v tom postu byl přímý odkaz, takhle to budeš muset najít sám na těch stránkách, co jsou tam uvedeny...
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
El Kamil
Velkovévoda panství Česko-Gothického
 
Příspěvky: 5391
Registrován: pon 27. srp 2007 5:41:00
Bydliště: In the middle of nowhere

Příspěvekod milan.009 » stř 26. bře 2008 10:22:55 » Re: Instalace módů na G2A
Byl jsem na gamecopyworld a hledal ty exe a ar 2.6 english ale měli tam jen 2.6 polish a germany. Nevíte kde sehnat english ? Originál mám ale verzi 2.7 :sad: :cry:
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 281
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod kloudici » stř 26. bře 2008 11:40:22 » Re: Instalace módů na G2A
No vždyť potřebuješ německou verzi, t.j. germany (pokud Ti teda jde o to, že chceš nainstalovat německý mód na anglický datadisk). Nebo jsem Tvůj dotaz blbě pochopila?
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2196
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23

Příspěvekod milan.009 » stř 26. bře 2008 11:59:33 » Re: Instalace módů na G2A
no on milhaus přeci píše, at si z anglické verze 2.7 uděláme anglickou verzi 2.6, která funguje jako německá. :| A já stejně nechcu mody hrát, jen si chcu trochu upravit svět gothicu a štve mě když mě tam mluví německy.
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 281
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Grom » stř 26. bře 2008 16:00:19 » Re: Instalace módů na G2A
Ne, ty uděláš verzi 2.6 německou, avšak bude fungovat jako anglická - bude tam anglický dabing.
Grom
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 06. zář 2007 20:42:32

Příspěvekod milan.009 » stř 26. bře 2008 17:48:03 » Re: Instalace módů na G2A
A tytulky bdou jaký ?? Pude na to čeština ?? Děkuji za radu a omluvte mo nechápavost. :oops:
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 281
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod kloudici » stř 26. bře 2008 18:14:00 » Re: Instalace módů na G2A
Ano, pokud si nainstaluješ češtinu, budeš mít české titulky.
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2196
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23

Příspěvekod milan.009 » stř 26. bře 2008 19:51:28 » Re: Instalace módů na G2A
Díky, a když do toho nainstaluju MDK soubory bude to pořád česky ?? :?:
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 281
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé