Menu

Integrivana grafika vs GTX 1050

Místo pro diskuzi, zákysy a jiné problémy týkající se datadisku Návraty.
Příspěvekod Janci » stř 20. bře 2019 22:47:47 » Integrivana grafika vs GTX 1050
Ahoj,
dohrál jsem Návraty 2.0 a potom co jsem je začal hrát nanovo, jsem se začal více zajímat o nastavení grafiky, FPS atd..
Zjistil jsem, že mám průměrné FPS asi 30 (jsem zvyklý), ale co mě zarazilo bylo, že Gothic pravděpodobně používá jen integrovanou grafiku HD 630 a na GTX 1050 z vysoka kašle. Tak by mě zajímalo, jestli je to kvůli nekompatibility GK nebo špatného nastavení. Zkoušel jsem natvrdo zakázat integrovanou grafiku, ale nepomohlo a Gothic jsem hrál na nějakých 5 FPS s Microsoft něco driver(viděl jsem to poprvé). Taky jsem zkoušel nastavit výchozí spouštění na GTX nebo přímo spustit přes GTX a pokaždé mi to hodilo zas tu integrovanou. Mám zapnutou přes duet druhou obrazovku a na ní správce zařízení, který ukazuje zátěž na integrované.
Tak mě napadlo jestli jsem na něco nezapomněl při instalaci, pořípadě co.

Díky za případné rady. :wink:
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26

Příspěvekod Beowulf » stř 20. bře 2019 23:31:44 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Nainstaluj DX11 a uvidis ten srumec :)
Mluvim jako ten kdo mel i tegrovanou a pak presel na GTX 1050 takze vim vim :D
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1065
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Janci » čtv 21. bře 2019 7:31:05 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Tak jsem postupoval podle návodu(mám W10), ale pri spuštění mi to házi chybu - Aplikace (0xc000009a) se nepodařilo správně spustit. Kliknutím na tlačítko OK aplikaci ukončete. Pak to smaže soubor ddraw.
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26

Příspěvekod Beowulf » čtv 21. bře 2019 9:03:09 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Jeste me napada, mas ke karta ovladace? Idealne ty z CD
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1065
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Janci » čtv 21. bře 2019 9:50:15 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Teď nevím přesně co myslíš. Aktuální ovladače GK mám. Teď nejsem u notasu, jak přijdu tak to zkusím preinstalovat a uvidím.

RE: Tak to odstraňování měl za vinu antivirus, bohužel ani po přidání do vyjímek to hrát nedokážu, sice jsem se posunul o krok dál, že se mi hra spustí, ale jen na černou obrazovku a zamrze, respektive aktivuje se okno, aplikace přestane odpovídat a zpět.

RE2: No už mi došly nápady a pořad mi to nejde, zamrzne to hned po naskočení aplikace. Zkoušel jsem reinstalaci, ale taky nic a stejný výsledek. Ta aktivace okna a přeskočení na plochu mi dělalo připojení druhého monitoru.
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26

Příspěvekod KRUGS » pát 22. bře 2019 9:42:51 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Ahoj, nevim jestli ti nejak poradim ale ja mam taky GTX 1050 a mam na vysoky detaily 60-150 fps stabilne.. nemyslim si ze ti hra automaticky pouziva integrovanou ale jestli jo tak to jedine zmenis v nastaveni invidie a ulozis.. tam ti to rovnou aji ukaze jakou grafiku to pouziva nebo kliknes pravym na g2 a das spusitit s grafickym procesorem gtx.. podle me mas proste neco spatne nastaveny ale co ze.. mozna mas slabej procak nebo ram?? ostatni hry ti bezi vpohode?
KRUGS
Uživatel
 
Příspěvky: 40
Registrován: sob 19. led 2019 15:31:33

Příspěvekod macin33 » pát 22. bře 2019 13:18:04 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Slabej procak tezko, ja hraju na přes 10 let starým a vse jde.... Bude chyba v nastaveni grafiky ve Windows, aspon si to myslím...
Uživatelský avatar
macin33
Uživatel
 
Příspěvky: 362
Registrován: sob 07. led 2012 22:30:21

Příspěvekod Janci » pát 22. bře 2019 20:43:18 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
KRUGS píše:Ahoj, nevim jestli ti nejak poradim ale ja mam taky GTX 1050 a mam na vysoky detaily 60-150 fps stabilne.. nemyslim si ze ti hra automaticky pouziva integrovanou ale jestli jo tak to jedine zmenis v nastaveni invidie a ulozis.. tam ti to rovnou aji ukaze jakou grafiku to pouziva nebo kliknes pravym na g2 a das spusitit s grafickym procesorem gtx.. podle me mas proste neco spatne nastaveny ale co ze.. mozna mas slabej procak nebo ram?? ostatni hry ti bezi vpohode?

Ano, nastavoval jsme to, všude možně.

Teď mi to vyhodilo zprávu X: XD3D_InitPerDX: Can´t create D3DX context! Error: D3DXERR_CAPSNOTSUPPORTED
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26

Příspěvekod Beowulf » sob 23. bře 2019 0:09:42 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Jak jsi instaloval DX? Pri instalaci modu jsi zatrhl nebo pak rucne?
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1065
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Janci » sob 23. bře 2019 20:10:49 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Beowulf píše:Jak jsi instaloval DX? Pri instalaci modu jsi zatrhl nebo pak rucne?

Poprvé ručně, podruhé zatrhával. Ale v instalaci hry asi problém nebude, protože jsem si překopíroval složku hry na domácí PC a bez dodatečných "necessary software" jsem hru zkusil zapnout a ejhle ono to jede na DX11 :lol: . Takže to mi zamotalo hlavu úplně, bohužel na tom PC mám starou grafiku od AMD 7700 series, takže mám tak 10-20 fps.

Nicméně začínám mít podezření, že mi nefunguje správně právě ta GTX 1050. Takžse si to zkusim nějak ověřit.

P.S.: Grafika je fakt na úplně jiném lvlu. :D

RE.: Tak jsem přeinstaloval windows a už mi to jede, vůbec nevím kde přesně byl problém. :D
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26

Příspěvekod Michel__ » úte 02. dub 2019 22:48:20 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Možná ovladače řešil jsem podobný problém neměl jsem nejnovější aktualizace grafiky jak integrované i gtx ...po reinstalu Windows 10 dojde i k automatické aktualizacím ovladacu ale někdy to musíš hodit ručně když máš v nastavení nějaké omezení
Michel__
Uživatel
 
Příspěvky: 10
Registrován: sob 09. úno 2019 17:54:38

Příspěvekod Janci » ned 07. dub 2019 10:45:17 » Re: Integrivana grafika vs GTX 1050
Michel__ píše:Možná ovladače řešil jsem podobný problém neměl jsem nejnovější aktualizace grafiky jak integrované i gtx ...po reinstalu Windows 10 dojde i k automatické aktualizacím ovladacu ale někdy to musíš hodit ručně když máš v nastavení nějaké omezení


Úplně na 100% si jistý nejsem, ale používal jsem program Duet display, pro další obrazovku, který při istalaci dělal nějakou změnu v registru. A zjistil jsem, že to bylo pravděpodobně kvůli toho programu, bez nej funguje vše jak má. Aktualizace ovladačů je sice pěkná, ale u starých her si nemyslím, že pomůžou, hlavně když předešlé ovladače mám většinou max 3měsíce staré a nevěřím tomu hlavně kvůli toho, že mi to nikdy nepomohlo. :D
Janci
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 07. říj 2018 20:42:26


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron