Menu

Návraty 2.0 Obecná diskuze #5

Místo pro diskuzi, zákysy a jiné problémy týkající se datadisku Návraty.
Příspěvekod Beowulf » ned 13. kvě 2018 0:36:18 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
To musis vedet ty jestli tam mas aj nebo cz. Pokud aj tak to s tim nemohu nic delat.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1860
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Rammer » ned 13. kvě 2018 8:56:09 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Chlapi používejte prosím ty citace, když někomu odpovídáte :) Já pak nevím, jestli reagujete na moje dotazy nebo ne.

Zkusil jsem tedy i vyhodit češtinu, jenže hra se mi bez toho ani nerozjela. Při načítání savu mi spadla a vyhodila jakousi error message. A češtinu mám tu nejnovější 016.

Beowulf píše:Bugy je treba oznamovat 8-)
Kde je problem?


A znovu tedy opakuju -

Mám problém odevzdat Baal Namibovi amulet stínů, který jsem získal po útoku fanatiků na tábor sběračů trávy na severu ostrova u jezera, poblíž černého trola. Tentokrát přežili Tirax i Balam, ale ani s jedním o tom amuletu nejde pokecat. Zkoušel jsem i amulet nasadit a taky se nic nestalo. U Namiba mám jen možnost ukončit dialog i přesto, že amulet v inventáři mám. Tak co s tím teď? Wulfe mrkni na to pls :D
Rammer
Uživatel
 
Příspěvky: 456
Registrován: úte 11. bře 2014 13:46:12

Příspěvekod Vojna » ned 13. kvě 2018 9:42:46 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Čau kluci, taky se vám stává, že se vám ta vaše postavička začne jakoby trhat a zasekávat, snímky jedou ok, ale mě to strašně sere a bolí mě oči z toho protože se mi tak škube celej obraz s ní. Už jste se s tím setkali, nebo mám zase tu čest a stalo se to jenom mě? :D
Vojna
Uživatel
 
Příspěvky: 25
Registrován: stř 02. kvě 2018 8:42:22

Příspěvekod macin33 » ned 13. kvě 2018 10:28:06 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Stava se me to jen s DX 11 bez nej ne. Proc nevim
macin33
Uživatel
 
Příspěvky: 1047
Registrován: sob 07. led 2012 22:30:21

Příspěvekod Rammer » ned 13. kvě 2018 10:38:57 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Vojna píše:Čau kluci, taky se vám stává, že se vám ta vaše postavička začne jakoby trhat a zasekávat, snímky jedou ok, ale mě to strašně sere a bolí mě oči z toho protože se mi tak škube celej obraz s ní. Už jste se s tím setkali, nebo mám zase tu čest a stalo se to jenom mě? :D


Po načtení uložené pozice mi to jede chvíli plynule a postupně, když hraju třeba v kuse hodinu - dvě, tak se to začne postupně víc a víc sekat. Jakože postava se začne škubat a tím pádem i celý obraz. Včetně inventáře, hlavního menu, když chci třeba uložit pozici nebo ukončit hru atd. Jak to zrušit, to netuším. Prý to je tím DX 11, ale co to je nebo proč to v tom instalátoru je, to taky nevím. A hlavně v které části instalace módu to je, abych to při případném reinstallu už tam nedával. I za cenu těch efektů hry, celkově vylepšené grafiky atd.
Rammer
Uživatel
 
Příspěvky: 456
Registrován: úte 11. bře 2014 13:46:12

Příspěvekod Diademos » ned 13. kvě 2018 10:42:26 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Přesně to samé se mi dělo taky, hra začala super plynule, ale tak za hodinu kleslo fps tak na 10 - 15, pak jsem tam dal nějaké graphic packy a přestalo to. Ale jaký, to už ti nepovím.
Uživatelský avatar
Diademos
Uživatel
 
Příspěvky: 274
Registrován: ned 31. kvě 2015 20:59:34

Příspěvekod Beowulf » ned 13. kvě 2018 10:43:46 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Me na to hodne pomohl DX ale castecne to zustalo.
To se neda uplne zamezit - jedine ubrat geafiku.
Me treba se to deje jen v Khorinisu coz je nejvetsi svet.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1860
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Rammer » ned 13. kvě 2018 16:00:23 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Neví někdo prosím, kde v 5. kapitole najdu zbývající bandity, kteří přežili tu skřetí čistku ze 4. kapitoly? Ve městě jsem potkal Fiska na tržišti, Thoruse u domobrany a Snafa v hospodě u Cardifa. A co ti další? Scatty, Miguel atd?

A Bilgota mohu někde najít po vyvedení z HÚ ve 2. kapitole? Nejsem si teď jistý, ale tuším, že je možné ho pozvat do svého tábora u Dexterovy věže ne? Opravte mě, pokud se pletu.
Rammer
Uživatel
 
Příspěvky: 456
Registrován: úte 11. bře 2014 13:46:12

Příspěvekod v4cl4v » ned 13. kvě 2018 16:01:52 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
No, tak asi mam stesti ohledne toho sekani, stava se mi to pouze obcas kdyz mam pouzite kouzlo svetlo. Jinak vse jede plynule, bez jakykoliv sekani, mozna ma vliv dohled mam ho na 100 a bohate to staci, dal videt nepotrebuju ;) a tez mam vypnuty vitr, prijde mi ten efekt v gothicovi na prd :D zbytek zaply a na max
v4cl4v
Uživatel
 
Příspěvky: 72
Registrován: stř 04. úno 2015 19:31:27

Příspěvekod Beowulf » ned 13. kvě 2018 16:47:27 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Jasne no. Kdyz stroj musi zobrazovat jen 20% tak si to dava lepe :)

Vitr mi psal kamarad ze mu to taky pomohlo kdyz vitr vypnul. To je pravda a asi by to kazdy mel vedet. I ja ho vypnul.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1860
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Keel » pon 14. kvě 2018 8:36:33 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
pokud nemas vylozene nejmodernejsi hardware tak doporucuju stahnout vsechno na minimum.

gothic je starej jak trenky otce Fura a hra zdaleka nevyuzije celkovej vykon pocitace.

Kdyz si nastavis rozumne detaily , dohled ,vitr a vegetaci tak si reknes: "vsak to vypada po graficke strance stejne nebo hure nez nektere jine hry ktere my jedou na pocitaci krasne plynule"

jenomze gothic ma obrovsky problem s modernim hardwarem takze hra vyuzije treba jenom 20-30% vykonu tvoji graficke karty a treba jenom 1 nebo castene dve jadra z tvojeho vicejadroveho procesoru.

potom se ti krasne stane ze na pocitaci na kterem hrajes plynule witcher III na ultra se ti gothic 2 ve meste seka


jediny zpusob jak zabranit sekani a grafickym zasekavanim je stahnout hru na detailech protoze si je treba uvedomit ze to hrajes treba jenom na ctvrtine vykonu tvojeho pocitace......


samozdrejmne ze cim silnejsi pocitac tim lip ti to pojede protoze 20-35% ze silneho PC je lepsi vykon nez 20-35% ze slabsiho pc. ale aji kdyz si poskladas nejlepsi sestavu co se da sehnat na trhu dneska tak budes hodne nasranej protoze si polepsis fakt jenom trosicku

stahnout dohled by melo dost pomoct. cim vic kravin mas ve hre nastaveny tak tim vic zahlcujes pocitac kterej uz tak jede jenom na 25%. nejhorsi ze vseho je kdyz je kolem hodne postav a z nejakeho duvodu se to zhorsuje v pozdejsich kapitolach. kdyz vlezu na trziste v khorinisu v prvni kapitole tak mam klidne o 30 FPS vic nez kdyz tam vlezu ve 4te nebo v 5te kapitole. su z toho jelen
Keel
Uživatel
 
Příspěvky: 711
Registrován: sob 07. kvě 2016 15:16:37

Příspěvekod Beowulf » pon 14. kvě 2018 10:19:13 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
No,no,no.
Tohle kdyz si nekdo precte aby myslel ze hra je nehratelna. Realita je ze procesor ktery vytahne 3Ghz plus 1050 nvidia bohate staci k hrani s neomezenym dohledem a grafikou na max. Rozhodne nehodlam ubirat. :D
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1860
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Příspěvekod Keel » pon 14. kvě 2018 15:31:21 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Beowulf píše:No,no,no.
Tohle kdyz si nekdo precte aby myslel ze hra je nehratelna. Realita je ze procesor ktery vytahne 3Ghz plus 1050 nvidia bohate staci k hrani s neomezenym dohledem a grafikou na max. Rozhodne nehodlam ubirat. :D




ja kdyz su ve meste tak se z toho muzu posrat. nestezuju si ze mam malo fps ale hrozne to skace nahoru a dolu a jsou tam obrovske rozdily v plynulosti hry. kdyz otevru na namesti inventar plny itemu tak spadnu klidne na 45 fps a pak behem par sekund vyletim treba na 80 nebo pres 100. jedine kde to jede celkem bezproblemu je divocina

ty FPS jsou priserne nestale a tim jak to jednu vterinu hrajes na 120 a druhou vterinu na 50 tak jsou proste hodne vyditelne ty rozdily nez kdyby to jelo konstantne na jednu hodnotu.

ja to musim hrat na direct 11 protoze mi hra jinak dela bordel ve fullscreenu


nerikam ze to je nehratelne beowulfe, ale z moji zkusenosti to stoji priserne zahovno ,protoze jsem to hral na dvou sestavach i7 4790k + 980 ti a i7 8700k + 1080 ti ,a pokazde mi rivia tuner zobrazoval kolem 15-30% vyuziti kapacity cpu a gpu. coz jasne vysvetluje proc hra dela bordel

tedka uz to je v omezenem mnostvi ale driv mi to taky delalo ze to krasne jelo na 90 fps a presto se hra zasekavala na pul vterinove intervali jenom tak proto aby me to nasralo, ale fps jelo dal. takze to jsou nejake nepravidelne zaseky, ktere teda rikam skoro vymizeli ale obcas se to objevi.

a mivas obcas pushback ? tedka uz to taky skoro vymizelo na tech novejsich verzich hry ,ale krasne se mi stavalo ze sem bezel,najednou se hrdina zacal spomalovat a jakoby mel hrdina zasebou lano nebo neco co by ho tahlo dozadu a vratil se trochu v case.
Naposledy upravil Keel dne pon 14. kvě 2018 15:41:03, celkově upraveno 1
Keel
Uživatel
 
Příspěvky: 711
Registrován: sob 07. kvě 2016 15:16:37

Příspěvekod Keel » pon 14. kvě 2018 15:38:07 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
kdesi se psalo ze gothic se nejlpip hraje na nejakem starem procesoru ktery ma jedno jadro o vysokem vykonu.
Keel
Uživatel
 
Příspěvky: 711
Registrován: sob 07. kvě 2016 15:16:37

Příspěvekod macin33 » pon 14. kvě 2018 16:12:19 » Re: Návraty 2.0 Obecná diskuze #5
Prej 80 az 100 fps:))) ja mam prumerne kolem 40 ve meste pod 20 a zvladam to.... Jinak to skakani taky dela, je to takovy divny cukani, jakoby hrdina zakopaval:D me berou certi bez dx to nedela. Ale zajmavy je ze kdyz hru pustim treba ted tak ma nim fps nez kdyz ji pustim pozdeji na stejnym miste. Proste to nema logiku. Optimilizace je dost spatna.
macin33
Uživatel
 
Příspěvky: 1047
Registrován: sob 07. led 2012 22:30:21

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé