Ano, po celém roce je tento film konečně hotov a tak není na škodu si připomenout, o čem vlastně je
Děj:
Galarad, vysloužilec z války se rozhodl opustit cestu vojáka a proto ze svého rodného ostrova odcestoval
právě na Khorinis, kde se chce stát novicem. Ale trable se mu nevyhnou ani tam, nedlouho poté je obviňen z
přechovávání černé magie a tak je veledegradován (naprosté vyloučení ze společnosti). Od té doby uběhlo
5 let a Galarad přežívá v lese nedaleko města. Jednoho dne náhodou zaslechne rozhovor dvou členů místního kultu.
Nyní stoji před dilematem: Má ostrov zachránit, nebo má vykonat svou pomstu?
Ještě pár upozornění:
Vím, některé scény možná budou vypadat trochu podivně, ale já už neměl sílu je udělat jinak. Pár těžkých scén jsem se
snažil zlehčit tak, aby zůstala zachována kvalita. Jak se mi to povedlo, posuďte sami. Je možné, že poznáte poměrně velký
rozdíl mezi první a druhou půlkou filmu.
Dále upozorňuju, že první půlka je spíše kecací a druhá akční
I přes moji snahu je možné, že budou trochu posunuty titulky
Nicméně, těšit se můžete například na :
- Pohyblivou kameru v bojích, jakou ještě nikdo nevyzkoušel
- Dosud neviděné efekty
- (ano, bude i hořící dům )
- Novou hudbu (žádný Lotr, Samurai, nebo Beowulf)
Ale už vás déle nebudu zdržovat, uploadnul jsem film na edisk a asi ho ještě uploadnu na uložto
Youtube trailer (bez titulků)
Postup:
Spusťte trailer (film) v Bsplayeru, klepněte pravým a klikněte na načíst titulky.
Následně titulky najděte a dejte ok.
Nezapomeňte okomentovat a ohodnotit, přece jen, je to můj první film.
Pár zajimavostí pro zkrácení dlouhé chvíle:
SPOILER ALERT
- Celý film bylo třeba zpomalit. Natáčel jsem ho jako 25 snímků za vteřinu, jenže je možné vyrenderovat jen 20 nebo 30.
Takže bylo třeba speciálního nástroje na spomalení všech (!) scén (jedna po jedné...)
- Vystřídal jsem hodně programů pro práci s filmy, začátek filmu jsem tedy stříhal asi 8krát
- Inspirací mi byla jedna z kampaní hry Heroes of Might and Magic IV (pokud se chcete dozvědět víc, zkuste kampaň "Požírač dětí")
- Původní návrh vyloučení Galarada z kláštera byl, že použije svitek a vyvolá Muda
- Galarad byl vojákem ve válce se skřety na svém rodném ostrově, ale po jednom zážitku, o kterém nechce mluvit (nicméně ve filmu je) se vzdal
své pozice
- Nesestříhaný film zabral na disku asi 35 GB
- Ve filmu měli také hrát roli mágové ohně a Innos, ale nakonec se tam nedostali
- Zkusím posbírat nejlépe nepovedené scény a složit je do jednoho videa
- Věřili byste, kolik neoobjevených animací a možností ještě čeká na objevení?
- Při bitvě mágů na sebe mágové měli útočit sami každý svým kouzlem. Bohužel, ve skriptech jsem to nenašel anebo to tam není
a tak je to natočeno tak, jak je
- Intro je celkem bezvýznamné, ale nechtělo se mi tu pěknou hudbu stříhat, tak jsem ho nechal
- Scéna s čarujicími Smrtihlavy vznikla náhodou (ani jsem to neměl v úmyslu). Ale když se to už stalo, tak jsem to nechal.
(po zralé úvaze jsem se radší rozhodl do filmu nepřidat scénu, kdy mávají s krumpáči.)
- Nejtěžší bitva ohledně zfilmování byla rozhodně bitva Galarada a domobránců
- Někteří paladini zjevně nečtou noviny (nebo snad neuměji číst)
- V příštím filmu čekejte více particle efektů
- Film měl mít původně 40 minut, potom 50, no a nakonec má 1 hodinu a nějaké drobné
- Scény s přibližováním a oddalováním kamery jsou vytvořeny pomocí crop efektu