Menu

Minimapa sotva pro postavu [spacer, objekty]

Vše o tvorbě a úpravách módů
Příspěvekod venomen » pon 02. úno 2009 10:27:12 » Minimapa sotva pro postavu [spacer, objekty]
Cau chtel sem se jen zeptat.. S kamosema sme se domluvili ze udelame nejakej ten mod nebo neco, jeden z nas umi trochu a uci se jazyk C++ a tak sme si rekli ze to skusime... no a napadlo nas ze udelame jen tak malou mapu treba jen 1m X 1m a dame na ni hlavni postavu se kterou se muze chodit.. Je neco takovyhodle hodne tezky? Jo a bylo by to pro Gothic 1 :wink:
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod Greg » pon 02. úno 2009 13:06:35 » Re: Minimapa sotva pro postavu
To by mělo být vpohodě. Čtverec v 3Ds MAX dokáže udělat každej a pokuď kámoš zná klidně i základy C++, tak si se scripty hravě poradí. Asi nejtěší bude práce ve spaceru. Hlavně přidávání waipointů (nebo jak se tomu říká), apd. Každopádně by jste to měli zvládnout..
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1928
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod venomen » pon 02. úno 2009 16:16:32 » Re: Minimapa sotva pro postavu
A je na to potreba nejak hodne skriptu... treba kdybsme jen na zkousku dali normalni plochu, jakoukoliv texturu tak by stacilo tam dat jenom nejaky skript kde se ta postava objevi ne? ja se teda ve skriptech moc nevyznam...
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod Greg » pon 02. úno 2009 16:24:44 » Re: Minimapa sotva pro postavu
Stačí pár scriptů....
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1928
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod martinus » úte 09. čer 2009 18:53:10 » Re: Minimapa sotva pro postavu
venomen píše:Cau chtel sem se jen zeptat.. S kamosema sme se domluvili ze udelame nejakej ten mod nebo neco, jeden z nas umi trochu a uci se jazyk C++ a tak sme si rekli ze to skusime... no a napadlo nas ze udelame jen tak malou mapu treba jen 1m X 1m a dame na ni hlavni postavu se kterou se muze chodit.. Je neco takovyhodle hodne tezky? Jo a bylo by to pro Gothic 1 :wink:

Tak co vzniklo vám něco??
Mám problém se zakomplexovanými metalisty co se snaží všechny přesvědčit ať taky
poslouchaj Metal

Kdybych měl někde nějáké hrubky tak se omlouvám jsem od narození disdebil
martinus
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: pon 01. čer 2009 11:31:15

Příspěvekod venomen » čtv 18. čer 2009 16:48:23 » Re: Minimapa sotva pro postavu
zatim ne... porad nevime co s tim... :sad:
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod fibre » pát 19. čer 2009 21:16:45 » Re: Minimapa sotva pro postavu
venomen píše:zatim ne... porad nevime co s tim... :sad:


tu mas navod, ako sa zhruba robi jednoduchy level - neni tazke ho vytvorit (ak nevies po nemecky, daj si to prelozit do anglictiny cez google translate):

http://www.worldofgothic.de/modifikation/index.php?go=tutoriallevel
Uživatelský avatar
fibre
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 02. zář 2007 21:13:29
Bydliště: Myrtana

Příspěvekod Milhaus » sob 20. čer 2009 12:24:27 » Re: Minimapa sotva pro postavu
na vytvoření jednoduchého levelu, kde se neodehrává nic víc, než jen to, že postava chodí, nepotřebuješ skripta vůbec. Sktipta potřebuješ na to, aby se děla nějaká akce, například aby se onjevila jiná NPC postava, nebo aby tě ta postava poslala pryč atd.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5644
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod venomen » ned 28. čer 2009 15:11:28 » Re: Minimapa sotva pro postavu
zezacatku to slo celkem dobre ale ted je problem se spacerem ze kdyz otevru tu vlastni mapu (open mesh) tak to pise Compilate to view and manipulate the world tak dam World - Compile world tam zadam Outdoor a necham zatrzeny to Editormode a dam compile a hodi to nejakou chybku
http://img247.imagevenue.com/img.php?im ... _578lo.JPG
a kdyz dam ok tak tam kde ma byt videt ta mapka tak je to jen hnedy a zadna mapa tam videt neni... a takhle to dela u vsech map co se pokousim otevrit... myslim tim ty co uz tam byli.. nevite nekdo proc to dela?
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod mark56 » ned 28. čer 2009 16:14:00 » Re: Minimapa sotva pro postavu
mne to robi tiez ale to zrejme preto lebo nemoze najst nijaky 3ds predmet...
ked ho otvoris v zlozke _Work/data/worlds/_work/ tak by to malo ist ale iba v g1
Uživatelský avatar
mark56
Uživatel
 
Příspěvky: 495
Registrován: pát 13. úno 2009 20:56:24

Příspěvekod venomen » ned 28. čer 2009 16:53:09 » Re: Minimapa sotva pro postavu
uz sem prisel na to jak to obejit... nejdriv otevru nejaky zen soubor a potom teprve 3ds a jde to... :wink: ale ted nemuzu prijit na to jak tam dat ten startpoint ja ho v te nabidce nemam...

Edit: uz sem na to prisel :) jenom nechapu jak funguje Gothic starter... to spustim a mam na vyber nejaky dve moznosti ale at dam jakoukoliv tak mi to stejne spusti normalni hru... nechapu jak se mam dostat na tu mapu co sem vytvoril... :sad:
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod Greg » ned 28. čer 2009 17:27:53 » Re: Minimapa sotva pro postavu
Musíš mít zaškrtlý scripte parsen.
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1928
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod venomen » ned 28. čer 2009 17:32:36 » Re: Minimapa sotva pro postavu
Greg píše:Musíš mít zaškrtlý scripte parsen.


Ja to tam nevidim akorat vidim Reparse Scripts tak jestli je to ono... jo a mam spustit GothicGame.ini nebo defaultmod.ini??? a mam pak dat Play the Game nebo Start the Editor?
At to spustim jakkoliv tak me to pusti do normalni hry.. ja nwm jakym zpusobem mam nacist tu svoji mapu... poradite mi nekdo prosim?
Ve Světě Mrtvých jsem vítán jako král
In Dead World I´m welcome as a king


Zatracenej slabej kompl nemůžu ani dohrát G3A :(
Uživatelský avatar
venomen
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 20. bře 2008 17:36:10

Příspěvekod Greg » ned 28. čer 2009 20:27:35 » Re: Minimapa sotva pro postavu
já to teda nikdy nezkoušel, ale běž do GothicGame.ini ve složce system a tam běž na položku World=NewWorld\NewWorld.zen a změň ji na ten svůj svět. Kde se ale objevíš to netuším :lol:
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1928
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Milhaus » pon 29. čer 2009 5:22:16 » Re: Minimapa sotva pro postavu
nejrozumnější je okopírovat soubor gothicgame.ini na nějaký jiný název, třeba test.ini.

Pak upravit onu část
World=

na cestu k souboru.

Pak v gothicstarteru ten mod spustit. Není třeba nic kompilovat, ani skripta. Prostě jen spustit mód, klidně i přes klasický gothicstarter. (pak by bylo dobré změnit i položku titles)

Objevíš se tam, kde si vytvořil start waipoint. Pokud si jej nevytvořil, objevíš se na souřadnicích 0,0.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5644
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé