Menu

Vytváření modů a vše okolo

Vše o tvorbě a úpravách módů
Příspěvekod vrabčanda » čtv 17. led 2013 15:16:30 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Musíš si stáhnout na WoGu potřebné doplňky, myslí že základ jsou MDK soubory, ale musíš pak stáhnout ještě něco do samotného Maxu
.-.Štýl.-.
Uživatelský avatar
vrabčanda
Uživatel
 
Příspěvky: 1173
Registrován: ned 01. bře 2009 8:05:28
Bydliště: Tam kde jsem

Příspěvekod Dyrian » čtv 17. led 2013 17:33:40 » Re: Vytváření modů a vše okolo
leonidas píše:Ve 3D Maxu mi nejde otevřít žádná zbroj z G2. Prosím o pomoc.


Můžeš být přesnější ?
insert itmw_nimbus_2000
Obrázek
Uživatelský avatar
Dyrian
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 11. bře 2010 17:28:29

Příspěvekod leonidas » čtv 17. led 2013 20:19:25 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Dyrian píše:
leonidas píše:Ve 3D Maxu mi nejde otevřít žádná zbroj z G2. Prosím o pomoc.


Můžeš být přesnější ?



Zkrátka chci otevřít koženou zbroj do 3D Maxu, ale napíše se mi že nebyla nalezena cesta :cry: ( nebo něco v tom smyslu. Můj překlad není dokonalý :) )
Uživatelský avatar
leonidas
Uživatel
 
Příspěvky: 36
Registrován: ned 08. srp 2010 13:43:20

Příspěvekod milan.009 » čtv 17. led 2013 20:32:36 » Re: Vytváření modů a vše okolo
.3ds formát, který využívá Gothic je odlišný od běžného "Maxovského" .3ds. Proto pro import/export věcí z gothiců potřebuješ nějaký plugin. Na dřívější verze bylo tuším něco i od piraní, osobně ti ale doporučuji tenhle. Práce s ním je velmi intuitivní, není tam moc co vysvětlovat :)
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 267
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Dyrian » pát 18. led 2013 15:08:36 » Re: Vytváření modů a vše okolo
milan.009 píše:.3ds formát, který využívá Gothic je odlišný od běžného "Maxovského" .3ds. Proto pro import/export věcí z gothiců potřebuješ nějaký plugin. Na dřívější verze bylo tuším něco i od piraní, osobně ti ale doporučuji tenhle. Práce s ním je velmi intuitivní, není tam moc co vysvětlovat :)


Zbroje v .3ds formátu nejsou.

leonidas píše:Zkrátka chci otevřít koženou zbroj do 3D Maxu, ale napíše se mi že nebyla nalezena cesta :cry: ( nebo něco v tom smyslu. Můj překlad není dokonalý :) )


Zbroje jsou uloženy v MDM nebo MDL formátu. Lze dekompilovat HUMANS.MSB (HumanS.mds) soubor se vším, co k němu patří včetně zbrojí za pomocí Gothic Sourceru do formátu ASC, ten je možné v 3ds maxu pomocí kerrax pluginu otevřít a libovolně editovat. Také je možnost zbroje stáhnout z wogu, ale s nimi mám takovou zkušenost, že se mi do scény importoval jen nějaký zdeformovaný paskvil..
insert itmw_nimbus_2000
Obrázek
Uživatelský avatar
Dyrian
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 11. bře 2010 17:28:29

Příspěvekod milan.009 » pát 18. led 2013 15:42:18 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Dyrian píše:Zbroje v .3ds formátu nejsou.

Och, ještě štěstí, že jsem ve svém příspěvku o zbrojích nic nepsal ;). Možná by tedy bylo na místě uvést, že zbroj má modely dva, a sice jeden, který se zobrazuje na postavě, která zbroj nese (který je potřeba dekompilovat, jak jsi napsal), a model objektu, který se zobazuje v inventáři a ve hře, pokud někde brnění leží (který je normálně v .3ds formátu).
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 267
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Dyrian » pát 18. led 2013 16:02:28 » Re: Vytváření modů a vše okolo
milan.009 píše:
Dyrian píše:Zbroje v .3ds formátu nejsou.

Och, ještě štěstí, že jsem ve svém příspěvku o zbrojích nic nepsal ;). Možná by tedy bylo na místě uvést, že zbroj má modely dva, a sice jeden, který se zobrazuje na postavě, která zbroj nese (který je potřeba dekompilovat, jak jsi napsal), a model objektu, který se zobazuje v inventáři a ve hře, pokud někde brnění leží (který je normálně v .3ds formátu).


To máš pravdu, pochopil jsem to jako reakci na leonidasův příspěvek ve kterém co jsem já pochopil psal o dynamickém modelu v ASC formátu :) Pardon, na tu zbroj, která je zobrazována v inventáři jsem dočista zapomněl, já ji beru jako obyčejný předmět v inventáři a ne jako zbroj :D
insert itmw_nimbus_2000
Obrázek
Uživatelský avatar
Dyrian
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 11. bře 2010 17:28:29

Příspěvekod HOGOFOGO » ned 15. úno 2015 23:05:00 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Létající bandita a mini Diego, skripta jsou vážně sranda.

http://www.jpeg.cz/images/2015/02/15/qp8Y.png
http://www.jpeg.cz/images/2015/02/15/432E.png
HOGOFOGO
Uživatel
 
Příspěvky: 392
Registrován: úte 10. úno 2015 20:28:21

Příspěvekod HOGOFOGO » pát 20. úno 2015 21:33:41 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Tady se asi spíše řeší textury než skripta a spacer a modeling, že? :)
HOGOFOGO
Uživatel
 
Příspěvky: 392
Registrován: úte 10. úno 2015 20:28:21

Příspěvekod milan.009 » sob 21. úno 2015 21:08:10 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Zkus se zeptat i tak, třeba se tu najde někdo s odpovědí :wink:
Uživatelský avatar
milan.009
Uživatel
 
Příspěvky: 267
Registrován: pon 03. bře 2008 18:30:23
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod HOGOFOGO » sob 21. úno 2015 22:34:20 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Nevim si rady s tim mobem kdys mu zmensim proporco a zaroven pozmenim staty tak se propada texturou u npc to tak neni
mimochodem objevil jsem ze lze tmensovat npc behem dialogu ve hre :-D staci tam ve skriptech dat spravnou funkci a pak behem hry se najednou npc zmensi nebo roste chci natocit video prujde mi to moc srandovni

pak se jeste pokousim omezit savovani pozic na urcite lokaliti jako v modu thanatos ale moc nevim jak to focilit
zatim dokazu jen ukladani hey zrusit boguzel absolutne trvale vymazanim te noznosti z menu :-D no hra na jeden zatah ne :-D
HOGOFOGO
Uživatel
 
Příspěvky: 392
Registrován: úte 10. úno 2015 20:28:21

Příspěvekod L-Titan » ned 01. bře 2015 14:57:19 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Nevím kam jinam napsat svůj dotaz, tak ho napíši sem.

V současnosti se pokouším o malý mód do G2A za účelem pochopení technik módování. Zasekl jsem se ale u jednoho problému:
Jedná se o úpravu animace ve hře. Mým cílem je aby např. při boji s jednoruční zbraní na 0-30% se hrdinovi při určitém úderu posunula ruka o něco výše než v původní animaci (je to sice blbost, ale jde mi jen o postup). Hledal jsem zde na fóru i jinde a vyrozuměl jsem, že musím dekompilovat soubor _work\data\Anims\_compiled\Humans.MSB do složky _work\data\Anims\asc_humans . Tam se mi pak dekompilovaly všechny ASC soubory člověka a jeden MDS soubor. A teď si nejsem jist jaký soubor mám editovat, jaké soubory jakým způsobem do čeho poté zkompilovat a co upravit ve skriptech, aby nová animace fungovala ve hře.

Předem děkuji za pomoc.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 209
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod HOGOFOGO » ned 01. bře 2015 15:59:26 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Já ti sice neporadím. Ale vím že ty animace upravíš v 3d programu (Blender). Ve skriptu nemusíš upravovat nic.
Bohužel přesný postup neznám, animace mi unikají. (Vlastně i modelování...)
HOGOFOGO
Uživatel
 
Příspěvky: 392
Registrován: úte 10. úno 2015 20:28:21

Příspěvekod L-Titan » ned 01. bře 2015 16:38:04 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Což s 3D programem se nějak poperu, spíše bych potřeboval od někoho osvětlit strukturu adresářů a typy souborů a jak to všechno zasadit do sebe.
Uživatelský avatar
L-Titan
Uživatel
 
Příspěvky: 209
Registrován: sob 16. led 2010 16:34:42

Příspěvekod HOGOFOGO » ned 01. bře 2015 16:55:16 » Re: Vytváření modů a vše okolo
Tak jsme na tom uplně stejně :)
Já se dostal do stavu kdy jsem měl animaci v blenderu a upravovoval jsem ji. (mimochodem nemusíš je z hry vytahovat, jsou ke stažení všechny z g2 možná i g1) ale pak jsem to nedokázal vsunout do hry...
HOGOFOGO
Uživatel
 
Příspěvky: 392
Registrován: úte 10. úno 2015 20:28:21

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé