Já naprosto souhlasím s Keldornem v úvodním příspěvku - hned při prvním hraní mě absence přístavů zklamala, protože jsem se těšil na město, co bude mít podobně úžasnou přístavní atmosféru jako Khorinis... Já bych i chápal, že z Vengardu vyplula Esmeralda, přeci jen mohla být postavena jinde, u Vengardu jen zakotvila a paladinové na ní doveslovali na malých člunech. Ovšem v G2 bylo zmíněno, že před koncem G1 probíhal čilý obchod s pevninou, z Khorinisu odjížděla jedna loď za druhou s rudou a zpět přijíždělo nejrůžnější zboží. To už by na člunech fakt nešlo

Abych též přispěl něčím novým, mě udivilo hlavně obyvatelstvo Myrtany - kde jsou všechny ženy a proč té mužské populace je tak strašně moc? Před válkou přeci museli lidé nějak žít a živit se, takže bych třeba čekal, že tam bude žen víc než asi tak tři

Když si vezmeme všechny rebely a skřetí žoldáky, tak je to tolik lidí... Jak se vůbec před válkou do těch měst vešli, tolik domů tam přeci není. A jak se tam uživili? Plus spoustu lidí určitě zahynulo při válkách před začátkem G3.
Další záhadou pro mě je, když na konci hry osvobozuji města a po osvobození se objeví dav anonymních rebelů, které jsem nikdy předtím nepotkal. Prostě odkaď se všichni ti lidé berou, když svět G3 má být ta hlavní pevnina?
V G1 mě toto nepálilo, protože to byla trestanecká kolonie, v G2 také ne, protože původní populace (farmáři a měštané) tam byla realistická a přebytek lidí tam byl kvůli uprchlým trestancům a paladinům co připluli z Myrtany.
Where can I find... the church?
Lord Almighty! Has Innos stricken you blind? Where is the church? Oh my, where could it possibly be.