Menu

Magie

Volný pokec o Gothic 2: The Night of the Raven.
Příspěvekod Dolero » úte 18. srp 2015 18:12:13 » Re: Magie
Martin Putzer píše:K tvýmu dotazu, nic nezmizí, ale slabé róbě ? Furt jsi na tom líp než taková domobrana, kdyžtak můžeš použít pirátskou zbroj, Kruhu Vody nebo RavenGuard jestli chceš něco silnějšího.


Už mám krunýř a ty statistiky jsou docela slušné, v Jharkendaru na mě nic nemá, můžu si toho dovolit mnohem více než ve zbroji Kruhu vody...

Martin Putzer píše: A s tou Cassií se ani nedivím, řekl bych skoro 100%ně že to je bug. Tadyto s oblečením je přidaný jenom na pár specifických událostí (zbroj banditů, Nagur+domobrana, ...). Zkus si přes Marvin (jenom test) změnit frakci a určitě na tebe stejně půjde. Zkus kouzlo Zapomnění, kolikrát to mě zachránilo. :wink:


Já si nemyslím, že je to bug, prostě si nemyslí, že s nimi můžu být zadobře, když sem mág. Možná je to i překladem, že ta věta vyzněla jinak. To Bezvědomí zkusím, ale myslím, že to nepomůže. Ji zabiji a nebo napráskám Andremu, aspoň získám solidní meče. A na ulici sem se s nikým nemlátil... :)
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Uživatel
 
Příspěvky: 2047
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Martin Putzer » stř 19. srp 2015 11:11:34 » Re: Magie
Andremu, smůla, to můžeš jenom když se právě snažíš přijít do domobrany. :???:

A náhodou mě k sobě Cassia normálně pustí i za mága. :)
BZh11AY&SYJi˛W ?€@…0@ ?ď˙° PŠ†šôÔjžM•<jŚŚ™S)±O
<ŁÂ‡`ßQ·ť
ÖmÍ:´ˇ" €Ôˆ¤˘ˇäěeÓJűF˝&ŠŻĂsˇoTzßWGWN„˘ˆi¸dĂ" ľiŔ'Řň™‘ó"ifºٜp˜,€ć°ô.Ł˝ÇÇA˝ŮĂKcń4u#qÝY×R¶Ú#Ç~÷I&3Aˆó­QD˘ŕ·Ocߡ,źäA r aă{5°ŞËň—ŘoĄşÇżß9ÝBGj¤–Đ ;‚ ´f\XZ«QW‡ëvA*łĹÝłďť`é}Ă"ˆ@îÚ7f1ťq˘rń©Ć¶¨Eľ/I˘*­ť+—ÓR آęăŃđ¬;D dł%›üHŮJÍĚĂ‹ą"ś(H%4Ů+€


Použita komprese BZ2.
Uživatelský avatar
Martin Putzer
Uživatel
 
Příspěvky: 248
Registrován: pon 04. srp 2014 18:31:02
Bydliště: Chrám Pátračů na konci světa

Příspěvekod Dolero » stř 19. srp 2015 15:14:27 » Re: Magie
Martin Putzer píše:Andremu, smůla, to můžeš jenom když se právě snažíš přijít do domobrany. :???:


Zajímavé, já je vždycky nabonzoval po dokončení úkolů třeba i v pozdějších kapitolách... :D

Martin Putzer píše:A náhodou mě k sobě Cassia normálně pustí i za mága. :)


Hmm, to je opravdu zajímavý "bug", s nadabovaným rozhovorem... :) Toho mága sis udělal přes cheat či nahrál nějakou pozici?
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Uživatel
 
Příspěvky: 2047
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Martin Putzer » stř 19. srp 2015 21:02:59 » Re: Magie
Ne, já mám ve zvyku hrát bez Marvina. :)

No, občas nějakýmu člověku přes Marvin změním oblečení, ale to je všechno. :D
BZh11AY&SYJi˛W ?€@…0@ ?ď˙° PŠ†šôÔjžM•<jŚŚ™S)±O
<ŁÂ‡`ßQ·ť
ÖmÍ:´ˇ" €Ôˆ¤˘ˇäěeÓJűF˝&ŠŻĂsˇoTzßWGWN„˘ˆi¸dĂ" ľiŔ'Řň™‘ó"ifºٜp˜,€ć°ô.Ł˝ÇÇA˝ŮĂKcń4u#qÝY×R¶Ú#Ç~÷I&3Aˆó­QD˘ŕ·Ocߡ,źäA r aă{5°ŞËň—ŘoĄşÇżß9ÝBGj¤–Đ ;‚ ´f\XZ«QW‡ëvA*łĹÝłďť`é}Ă"ˆ@îÚ7f1ťq˘rń©Ć¶¨Eľ/I˘*­ť+—ÓR آęăŃđ¬;D dł%›üHŮJÍĚĂ‹ą"ś(H%4Ů+€


Použita komprese BZ2.
Uživatelský avatar
Martin Putzer
Uživatel
 
Příspěvky: 248
Registrován: pon 04. srp 2014 18:31:02
Bydliště: Chrám Pátračů na konci světa

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 13:03:17 » Re: Magie
Dobrý den, hraji Gothic 2 za mága, jsem v druhé kapitole, manu mám 112, umím druhý kruh kouzel a chci se naučit třetí. Na to mi ovšem Parlan odpoví, že ještě nenadešel čas, abych se naučil 3. kruh. Poradí mi někdo, proč tomu tak je a co potřebuji, abych se třetí kruh naučil? Mám 30VB k dispozici, takže to problém není.. Musím mít třeba vyšší manu, nebo proč?
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

Příspěvekod Milhaus » pát 12. úno 2016 13:11:31 » Re: Magie
To je vázáno postupem v hlavním příběhu a ději, respektive jednotlivými kapitolami. Třetí kruh se tak naučíš až ve třetí kapitole. 4tý ve čtvrté, 5tý a 6tý v 5 kapitole (zde je to ještě podmíněno postupem v této kapitole, takže v praxi kouzla 6 kruhu nasadíš téměř až na konci kapitoly 5).
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5419
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 14:54:05 » Re: Magie
Oh, Aha, díky moc! Nikde jsem to nenašel.. :) Ještě se chci zeptat.. Mám problém, že když najedu do inventáře tak mi funguje, ovšem když roluju a dojedu k mapám, sekne se a hra spadne.. Dříve stačilo nahrát starý save, jenže teď nepomáhá ani to.. Mám windows 7, spuštěný to mám ale jako na XPčkách. Nevíš, co by se s tím dalo dělat? Popřípadě jestli to souvisí s tím, že hraju za mága..? Brácha dohrál všechny Gothic bez problémů, jen nikdy nezkoušel mága.
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

Příspěvekod Milhaus » pát 12. úno 2016 16:29:44 » Re: Magie
Todle bude asi chyba technického rázu. Nejspíše ti možná chybí model nebo textura těch map, nebo máš některý z těchto souborů přímo ve hře poškozený. Gothic nemá cenu pouštět v režimu kompatibility s winxp (to prakticky nemá cenu u ničeho), je ale dobré si v 7čkách dát pozor, aby hra nebyla nainstalována v Program files složkách (jsou chráněny) a hru spouštět jako správce.

Celkově bych v rámci řešení tohoto problému zkusil hru přeinstalovat, pak použít dle návodu tenhle patch, který hru z technického hlediska vylepšuje a dolaďuje a odbourává některé její známé problémy a nedostatky. (hlavně to i hru zrychlí, právě v systémech win7 a výš). Pak nahrál savy (musíš si je před odinstalací zálohovat a pak je nahrát do složky s novou instalací) a vyzkoušet.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5419
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 20:25:12 » Re: Magie
Dobře, koukám už na to, jen je tam jako druhý bod napsáno: Nainstalujte Gothic2_fix-1.30.0.0.exe. Kde tento soubor naleznu ke stáhnutí? V daném tématu jsem ho nikde nenašel..
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

Příspěvekod Milhaus » pát 12. úno 2016 20:44:44 » Re: Magie
G2a se týká tato část:
Pro "GOTHIC2: Noc Havrana"

Nainstalujte hru "GOTHIC2"
Nainstalujte datadisk "GOTHIC2: Noc Havrana"
Nainstalujte Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
Nainstalujte Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe
Nainstalujte G2NoTR-SystemPack-1.0.exe nebo G2Returning-SystemPack-1.0.exe nebo G2Odyssey-SystemPack-1.0.exe *
- podle toho, jaký si vyberete dodatek.
Spusťte hru.

nebo
Návod k instalaci, verze 1.0 (Steam):
Pro "GOTHIC2: Gold Edition":

Nainstalujte "GOTHIC2: Gold Edition"
Deaktivujte automatické aktualizace (autoupdate) a herní SteamCommunity **
Nainstalujte Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
Nainstalujte Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe
Nainstalujte G2NoTR-SystemPack-1.0.exe
Spusťte hru.


a tyto soubory:
http://dl1.worldofplayers.ru/games/goth ... 0-rev2.exe
http://www.bendlins.de/nico/gothic2/got ... t-2.6f.exe
http://dl1.worldofplayers.ru/games/goth ... ck-1.0.exe
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5419
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 20:47:30 » Re: Magie
Já ale nemám nainstalovanej datadistk. Hraju klasickou verzi Gothicu 2. koupenou verzi na CD.
Naposledy upravil nimtram dne pát 12. úno 2016 20:48:57, celkově upraveno 1
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

Příspěvekod Milhaus » pát 12. úno 2016 20:48:54 » Re: Magie
Aha, tak pak
http://dl1.worldofplayers.ru/games/goth ... 30.0.0.exe
http://dl1.worldofplayers.ru/games/goth ... ck-1.0.exe

Ale ujisti se, že máš opravdu g2, například g2 gold je i s datadiskem a už jsem dlouho nesylšel, že by g2 hrál někdo bez něj :).
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5419
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Dolero » pát 12. úno 2016 20:55:31 » Re: Magie
Já si říkám, kde nabral tolik many a on vlastně není omezován v tom, že se mu zvyšují nároky na VB při učení... :D
Já osobně jsem nedávno zkusil G2 bez datáče a je to nuda, prostě omezenější a chudší hra, tak proč to hrát... :)
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Uživatel
 
Příspěvky: 2047
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 20:55:49 » Re: Magie
Ano, mám jen základní verzi. Datadisk mám na dalším CD. :D Nainstaloval jsem to vše a napsalo mi to, že aplikaci (0xc0000005) se nepodařilo správně spustit.. Nějaké nápady..? :/ Při instalaci patche jsem dal českou verzi, nevadí to..?
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

Příspěvekod nimtram » pát 12. úno 2016 21:04:48 » Re: Magie
Dolero: Proč to hrát? Protože tomu pořádně nerozumím a proto jsem prostě sáhl po dalším díle a neřešil datadisk.. :D Vědět to, tak si zahraju s datadiskem.. A navíc je to moje první hra za mága a v datadisku je prý hra za mága ještě složitější.. Takže nevím, jestli bych to vůbec zvládl.. :D
nimtram
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. úno 2016 12:47:47

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé