Menu

Hledání ohnivých kalichů

Nemůžete se ve hře někam dostat? Zde Vám poradíme.
Pravidla fóra
  • Sekce Zákysy má pomoct uživatelům v případě, že mají nějaký herní problém, proto je nutné, aby byla přehledná - tak, aby se uživatelé hledající konkrétní radu nemuseli probírat hromadou nic neřešícího balastu (spamu).
  • Proto bude jakýkoliv spam bez varování smazán a každý spamující uživatel tvrdě postihován
  • Než založíte jakékoliv téma, prohledejte nejdříve FAQ + příslušnou sekci, zda již podobné téma neobsahuje (nebylo řešeno) - takto zbytečně založená témata budou smazána a autor bude podle pravidel ohodnocen..
Příspěvekod Peregral » čtv 14. črc 2011 10:50:29 » Hledání ohnivých kalichů
Zdravím,
mám menší problém s hledáním kalichů...Pořád mi chybí ten poslední. Hraju za skřety a už jsem těsně před koncem - našel jsem všechny Adanovy artefakty, vybil jsem všechny rebely (mám už skřetí zbroj od Kana) a teď už jen hledám Xardase a mezitím plním úkoly v Ištaru. Vím přesně, který kalich mi chybí a to ten od mága ohně v jeskyni kousek od Okary. Tuhle hru jsem už jednou dohrál(za rebely) a ten mág tam normálně byl - teď tam je jen prázdná jeskyně. Má to co dočinění s tím, že jsem Okaru vyčistil a tím všechny postavy v rámci úkolu - Okara potřebuje více lidí - zmizely??
Jestli jo, tak mě to pěkně naštve. S tím přece hra musí počítat, že splním úkoly v různém pořadí :evil:
Je tedy nějaká jiná možnost, jak toho mága najít(a s tím i poslední kalich)?
díky za rady
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Jémák » čtv 14. črc 2011 10:58:32 » Re: Hledání ohnivých kalichů
zkus si najít přes konzoli Rakuse:

Kód: Vybrat vše
goto Rakus


a když to nevyjde, tak zadej kód pro ohnivý kalich:

Kód: Vybrat vše
spawn It_FiremageCup
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod Peregral » čtv 14. črc 2011 12:07:15 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Díky za radu, ale ta konzole mi nefunguje...počítám, že je to ten marvin mode - ještě jsem ho nikdy nepoužíval. Abych nebyl za úplného tupce, tak jsem si na fóru přečetl použití marvina. Postupoval jsem přesně podle návodu a když zadám ve hře "marvin" a pak to tlačítko pod esc, tak by mi měla v horní části obrazovky vyjet nějaká lišta, kde ten kód goto Rakus zadám,že? Jenže se mi to nezobrazuje - obrysy vidím, ale je to nečitelné(složené s kostek). Má to nějaký vliv na tom, že to hraju na notebooku? Takový podobný dotaz tady byl, ale odkaz na něj už neexistuje
Jo a pokud to má na to vliv, tak hraju základní verzi Gothic 3 bez patchů - tak jak jsem ho kdysi koupil, tak ho hraju - třeba někdy za rok až ho budu hrát znovu si tam nainstaluju ten nejnovější patch, jak tady píšete, ale zatím to chci dohrát bez toho.
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Casper » čtv 14. črc 2011 12:45:02 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Úplně OT: Bez všech patchů?!! :shock: Když si vzpomenu na tu základní verzi,nešli se naučit dovednosti,postavy propadali podlahou nebo umirali když se namočili ve vodě :D

K problému: I když tu lištu nevidíš,tak snad víš co píšeš. Zadej tam ten kod od Jemaka a dej enter.
Obrázek
Uživatelský avatar
Casper
Uživatel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 02. úno 2009 21:23:20

Příspěvekod Jémák » čtv 14. črc 2011 14:03:59 » Re: Hledání ohnivých kalichů
s tou konzolí by mělo pomoct, kdyby se v adresáři vytvořila jedna další složka - za boha teď nemůžu ale najít, jak by se měla jmenovat a kde by měla být umístěna :???:
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod Peregral » čtv 14. črc 2011 20:18:32 » Re: Hledání ohnivých kalichů
to Casper :
To jsem samozřejmě zkoušel. Napsal jsem to tam, kde to přibližně mělo být, ale nic se nestalo...neboj, úplný debil nejsem :wink:
Kdysi dávno jsem hrál Gothic 1 a 2(+ datadisk) a až nedávno se mi do ruk dostal Gothic 3 tak jsem to chtěl zkusit bez patchů, prostě základní hru - tím to nejlépe porovnám s ostatními. No a až na jednoduchý bojový systém tam zase tolik chyb není a nic z toho, co píšeš se mi nestává(kromě naučení všech dovedností). Ale to už je trochu offtopic

to Jemák :
díky za námahu, kdyby tě něco napadlo tak dej vědět...zkoušel jsem starší save před tím, než jsem vybil Okaru a ten mág tam normálně je, takže po zničení rebelských táborů zmizí. Teď to nechám tak jak to je(v případě, že by tě něco napadlo ) a někdy to možná zkusím zahrát znovu
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Lovec-mag » čtv 14. črc 2011 20:33:58 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Dobre, jsem uplne OT a navic neporadim, ale nechapu proc to hrajes bez patchu??! :roll: postavy propadavaj do textur, spatne se uci perky, NPC nedelahji co maji a dalsi HROMADA bugu.. vazne se omlouvam, ale nedavno jsem si rikal "puvodni G3 nemohl byt takova hruza" tak jsme si ze srandy stahl G3 demo verzi z netu! A napriklad takovy dulni cerv v Redocku utocil bez preatavky a navic rychlosti naspeedovanyho fu.mach. bez zasahu me rozsekal behem 3 vterin, smecka vlku me sezrala nez jsme tasil mec a Coper misto pomoci zacal zrat jablko (asi to delali NPC casto)
kdybys nainstaloval nejnovejsi patvh, nemel bys tento problem.
.
.
Zkousej ten marvin- musi jit, ja to hral taky na NTB a kdyz jsem ho potreboval, fungoval bez problemu. Pis marvin, dokud se nezapne. mozna bych mel dat nejakyho smajla, tak treba tenhle :)
Jen když se přestanete bát smrti, nebojíte se žít!
Ten, kdo překoval meče na pluhy, bude orat pro toho, kdo tak neučinil.
Obrázek
http://www.youtube.com/watch?v=EpJV6ZCo84c&feature=related
Uživatelský avatar
Lovec-mag
Uživatel
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned 11. kvě 2008 10:35:48
Bydliště: Mezi nebem a zemí.

Příspěvekod Peregral » čtv 14. črc 2011 20:48:30 » Re: Hledání ohnivých kalichů
to lovec-mag:
Jak jsem psal v předchozím příspěvku - jde čistě o moje osobní zhodnocení hry Gothic 3 s ostatními díly - tak jak vyšly, bez úprav. Nehledej v tom hlubší význam - krom toho jsem se o tom patchi dozvěděl, až když jsem byl v půlce hry(tak i tak bych si ho nenainstaloval). Ale až budu hrát G3 znovu, určitě to zkusím s ním.
A opět a zas - postavy se mi během hry nikde nepropadaly, nezabil jsem se ve vodě, vlků jsem porazil i 5, taktéž i písečné červy a postavy fungovaly tak jak měly(ale jedné chyby jsem si všiml, že když jsem ve Varantu odvedl Orknaroka z Mora Sul, tak po rozmluvě s ním, se opět vrátil zpátky na původní místo - a Masilovi jsem řekl, že je pryč a úkol jsem splnil :D )
Nevím proč, ale prostě většina chyb mě minula - asi štěstí :wink:
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Saladin » čtv 14. črc 2011 20:52:29 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Jémák píše:s tou konzolí by mělo pomoct, kdyby se v adresáři vytvořila jedna další složka - za boha teď nemůžu ale najít, jak by se měla jmenovat a kde by měla být umístěna :???:


Jémáku, tady jsem to našel, ptal jsem se to a kloudici mi tohle vyhrabala. :D http://forum.gothic-rpg.com/viewtopic.php?t=985

Doufám, že pomůže. :wink:
Uživatelský avatar
Saladin
Uživatel
 
Příspěvky: 431
Registrován: čtv 16. dub 2009 17:39:07
Bydliště: Khorinis

Příspěvekod Jémák » pát 15. črc 2011 5:45:36 » Re: Hledání ohnivých kalichů
mě to právě hlásí server nenalezen - já to hledal asi půl hodiny a nic.. tak nevím v čem je chyba :???:
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod Casper » pát 15. črc 2011 9:37:47 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Link nahoře nefunguje,takže tady máš odpověď z Jowood fora:

ŘEŠENÍ Ten adresář musí vypadat takto
C:\program files\Gothic III\Data\_compiledImage\_Intern

Edit: Je možné že ti to ani pak nepůjde,tady jsou další možné způsoby jak na to

1) changing "testmode" to "true" in g3.ini
2) changing "DisplayOnScreen" to "true" in debug.ini
3) adding " _compiledImage" folder to data folder
4) adding "_Intern" folder inside new "_compiledImage" folder

btw tento problem lze vyřešit jednoduše instalací dostupných oprav (zdroj jowood forum) :D
Obrázek
Uživatelský avatar
Casper
Uživatel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 02. úno 2009 21:23:20

Příspěvekod Jémák » pát 15. črc 2011 9:55:41 » Re: Hledání ohnivých kalichů
jop, to je ono, vytvořit složku s názvem _Intern ve složce _compiledImage v adresáři hry - to i mě nejdednou pomohlo.. a s těmi patchi máš pravdu, on by ale přišel o celou hru, proto do toho nechce jít.. :wink:
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod Peregral » pát 15. črc 2011 12:13:17 » Re: Hledání ohnivých kalichů
díky, o víkendu to zkusím :wink:
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Peregral » stř 20. črc 2011 9:25:34 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Zdravím,
tak jsem vytvořil tu složku podle návodu a konzole se čitelně objevila :wink: Zkusil jsem to goto Rakus, ale nic se nestalo (Rakus prostě zmizel, tak mě to k němu nemohlo přenést), pak jsem vyzkoušel Rakuse vytvořit, ale začal na mě útočit(po jeho zabití jsem kalich u něj nenašel). Tak jsem alespoň vytvořil ten poslední kalich a úkol se poté splnil :)
Můžete tuto diskuzi zamknout, popř. smazat
Moc Vám všem děkuji za rady a v případě dalších potíží se na Vás určitě zase obrátím :wink:
Peregral
Peregral
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 01. dub 2011 7:28:11

Příspěvekod Jémák » stř 20. črc 2011 17:25:00 » Re: Hledání ohnivých kalichů
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron