Menu

FAQ - Nejčastější problémy a jejich řešení (technické)

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Pravidla fóra
  • Sekce Technické problémy má pomoct uživatelům v případě, že mají nějaký herní problém, proto je nutné, aby byla přehledná - tak, aby se uživatelé hledající konkrétní radu nemuseli probírat hromadou nic neřešícího balastu (spamu).
  • Proto bude jakýkoliv spam bez varování smazán a každý spamující uživatel tvrdě postihován
  • Než založíte jakékoliv téma, prohledejte nejdříve FAQ + příslušnou sekci, zda již podobné téma neobsahuje (nebylo řešeno) - takto zbytečně založená témata budou smazána a autor bude podle pravidel ohodnocen..

Tato sekce slouží k řešení vašich problémů se hrou (programem) jako takovou, ne problémů herních. K tomu slouží sekce jiná - Zákysy.
Jak zprovoznit konzoli na notebooku?

Jak zobrazím počet FPS nebo vyfotím obrázek ze hry?
Nejlepší způsob je použít externí program. Dobře se osvědčil např. EjoyShot. Jeho nastavení zvládne snad každý.

Sháním crack pro Gothic 3. Dejte mi někdo prosím link.
nainstalujte si všechny patche z viewtopic.php?f=21&t=1682 a žádný crack potřebovat nebudete, poslední patch totiž je totiž jakýsi "oficiální crack".

Potřeboval bych si nějak schovat co jsem ve hře nahrál. (ať už jen jako zálohu nebo kvůli přeinstalaci hry). Chci si tedy zálohovat savy.
Save soubory G3 jsou uložené v Dokumentech na vašem lokálním disku ve složce gothic3 (např. C:\Documents and Settings\Pařan Gothicu\Dokumenty\gothic3\). Proto není nic jednoduššího než si celou složku zkopírovat na jiné místo na disku a tím zálohovat. Pokud chcete pak znovu hrát se zálohovaných savů, nakopírujte složku z místa kam jste si ji uložili zpět do Dokumenty\Gothic3.

Hra je strašně zabugovaná, co mám dělat?
Bohužel, aje to tomu tak. Gothic III je neuvěřitelně zabugovaná hra. Velké množství jich ale můžete odstranit tím, že se budete řídit tím, co se píše v topicu s přehledem patchů. Všechny bugy se jimi zdaleka nevyřeší, ale dost na to, aby se instalace vyplatila. Bez patchů radši ani nezkoušejte hrát.

Hra mi padá stále ve stejném místě s hláškou "Where is the Guru?"
Bohužel, zatím se nikomu nepodařilo spolehlivě přijít na co, co by to způsobovalo. Je to jakási všeobecná chybová hláška. Často ani nepomůže reinstall hry.
Možnost ale je. Sice není zrovna extra technická ani spolehlivá, ale většinou funguje. Pokustě se to "krizové místo" (kde dostáváte error) nějak obejít. Např. Error pokaždé když se vracíte po sejmutí rebelů do Ardey západní branou. Zkustě jít tou druhou. :)

Poznámka: Na některý velmi výkoných sestavách hra nepadá.


Mám problémy se stabilitou na Win Vista.
Zkuste se řídit následující tipy od Xardase. - Díky.

1. snížit vyhlazování na polovinu + detaily textur na střední
2. ve windows nastavit virtualní paměť na dvojnásobek př: fyz.RAM 2GB(2048MB) x 2 = 4096 MB = toto nastavit na minimální i maximální hodnotu = stějně
3. jenom nainstalovat CZ Patch 1.12 + Comunity patch 1.4 + CZ Fix Mod 1.2 (autor Feodaron)
4. nainstalovat program Microsoft Visual C++ 2000 Redistuable
5. nejnovější ATI , Nvidia ovladače
6. přetaktovat CPU aspon na 2.5 GHz a výše, 2jádro.,
7. pokud chcete ta ve Windows zaškrtnout kompatibilitu s Windows XP , ale je to zbytečný, nic jsem nezpozoroval, žádná změnu.
8. a chtělo by to Windows Vista aktualizovat, nainstalovat tam ty 2 opravný balíčky se stabilitou, jeden má kolem [/color]80MB myslim.
9. já mám ty důležitý aktualizace na webu Mrkvosoftu zjistíte co obsahujou , přesný čísla nevim to bych se musel podívat.
********
Dávám ještě jednu možnost: je to pro toho komu padá hra. a má Win Vista 32-bit ! nezkoušeno na XP a ma 2GB RAM.
spustit:
1. Příkazový řádek jako spravce
napsat:
2. BCDEDIT /set IncreaseUserVa 2688
ENTER:
3. Reastartovat PC
*****
A ještě si stáhněte a nainstalujte : Microsoft Visual C++ SP1 ...
32-bit
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en

64-bit
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en

Je to kvůli virtualni pameti,jinak kdyby byly s tim nějaký problémy, tak to můžete vrátit zpět do normálu tedy:
BCDEDIT /set IncreaseUserVa 2048


Mám problém s totální zrychlení herního času (Rychlé střídaní počasí):
Chyba není ve hře, ale problém tvoří hlavně dvoujádrový procesor a způsob počítání času v GIII a jiných hrách. Nainstalujte si proto tuhle utilitu http://www.edownload.cz/sw/amd-dual-core-optimizer/, restartujte a odteď by už mělo být vše v pořádku.

Mám originál, ale i když mám CD v mechanice, tak hra jej chce stále vložit!

Nainstalujte si poslední aktuální CP a máte problém vyřešení, protože obsahuje i legální crack.

Potřeboval bych nějak zlepšit chod hry. (Aby se mi tolik nesekala, šla na vyšší detaily ...)
Použijte program s název GAME PRELAUNCHER. Jeho fungování spočívá v tom, že po jeho spuštění program restartuje vaše PC a při jeho dlaším startu spustí pouze procesy nezbytně nutné pro běh hry a následně spustí samotnou hru. Bližší informace najdeme v přiloženém návodu. Sáthnou jej můžete odsud. http://www.edisk.cz/stahni/28386/Game_P ... .45KB.html

Jaký DirectX mám mít nainstalovaný?
Odpověd je jednoduchá:
Windows XP - DirectX 9.0c
Windows Vista - DirectX 10.0

Stažení automatického instalátoru, který nainstaluje psrávný DirectX dle vašeho systému

Nezobrazují se mi titulky, přitom to mělo být s češtinou!
Stačí si v nastavení zvuku zapnout zobrazování titulků.

Ve hře mi bíle bliká obrazovka při pohnutí myší nebo občas v určitých situaích ve hře.
V nastavení grafiky - Post Processing si vyberte Overglow efekt. (v ČJ - Post Proces / overglow).
Naposledy upravil Feodaron dne čtv 04. říj 2007 17:19:25, celkově upraveno 3
Uživatelský avatar
Feodaron
Uživatel
 
Příspěvky: 36
Registrován: sob 01. zář 2007 10:38:37

Příspěvekod Tenk » čtv 08. kvě 2008 10:08:52 » Re: Technické FAQ
Heh detaily :D
Jak jsem tak pozoroval, kupa lidí radí a radí, což je dobré, ale berou si z toho příklad i lidé s notebooky a laptopy, kde jsou velice přísná kritéria... čili:

1)
OTÁZKA: Virtuální paměť
U notebooku bych nikdy nedoporučoval zvyšovat virtuální paměť. Nechával bych ji právě o polovinu nižší než je ta fyzická.

DŮVOD:
Vyrtuální paměť využívá složky Temp na harddisku. Nevyplatí se to, jelikož notebooky mají HDD s 5400 otáčkami (ty lepší 6800 otáček) a harddisk pak zbatečně zatěžuje loadování z virtuální paměti a samotné načítání hry (svět, postavy apod. z adresáře hry je pak zbržděné)

2)
OTÁZKA: Odkládací soubor
Odkládací soubor (v nastavení hry) u notebooků opět nedporučuji a to ze stejného důvodu.

DŮVOD:
Sice by každý řekl, že odkládací soubor je právě pro nezatěžování hry (to ano) ale zatěžuje a brzdí HDD

3)
Taktování CPU
Přetaktování, nebo zvýšení výkonu u notebooku. Není příliž chytré řešení. Pokud nemá notebook zvlášťnapajené chlazení pro jeho zvýšení výkonu. U notebooku jsou totiž extrémě omezené možnosti chlazení. Buď mají jen malý cca 20x20 mm větráček (nebo s výkonějšími grafikami i 70x70mm větráček - na grafice) proto by bylo velmi dobré si tento krok na notebooku/laptopu rozmyslet, jeližkož přetaktováním se zvýší o 60% šance na vyhoření, než u klasického PC (kde si dokoupím větráčky :D)



EDIT:
GAME PRELAUNCHER - nevyužijí majitelé Windows Vista (32 i 64 bitové) a XP 64 bitové s tím mají potíže.
A zase vím prd :D
Obrázek
Uživatelský avatar
Tenk
Uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned 02. zář 2007 10:18:18
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvekod Terror Dread » úte 13. kvě 2008 16:06:08 » Re: Technické FAQ
Zdravim,
mam problem s Game Prelauncher. Stiahol som si ho z tej stranky ako je publikovane, ale nemozem zozipovat hlavny exe subor. Vsetky ostatne sa po rozipovani nachadzaju v novom adresary ale tento chyba. Ak sa ho pokusim este dodatocne zozipovat, tak hodi error hlasku. Nieje nahodou ten exe subor poskodeny?
Terror Dread
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 25. dub 2008 17:10:37

Příspěvekod Pattas.159 » pát 29. srp 2008 19:10:40 » Re: Technické FAQ
ahoj mam problem s instalací hry jako takové mam origoš dvd gothic 3 ale když jse instaluje speech_english nebo tak nějak vyskočí my chyba ""ciklistická chyba nelze skopírovat"" nebo něco takovího hru jsem mel najinstalovanou jiz drive a sla bez broblému a tet mi tam zacala skákat ta chyba neví někdo co stím prosím o radu bud na icq 490701864 nebo mail patrikantos@centrum.cz budu rad i za řešení zde tak kdo stím má skušenosti poradte mi... :| ...jo a jeste skousel jsem to nainstalovat i s jinýho cd se kterym ten orig co mám já... ... nemá nic společnýho a ta chyba tam byla taky tak
Pattas.159
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 29. srp 2008 19:00:20

Příspěvekod p3to » čtv 30. říj 2008 23:50:31 » Re: Technické FAQ
Ako odstranim sekanie z Gothic 3??
Moja zostava:
Celeron D 2,8 GHZ
1.5 GB Ram DDR
Gygabyte Geforce 7600GS 256MB GDDR2
p3to
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 30. říj 2008 23:46:52

Příspěvekod Arswark » pon 01. pro 2008 8:25:37 » Re: Technické FAQ
Sry ale neni nejaky iny download na ten programek na lepsi chod hry lebo kdis stahnu ten link tak mi vipisuje ze je tam trojan.......
tak velký obrázek není v podpisu dovolen... příště se řiď pravidly...
Uživatelský avatar
Arswark
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte 22. črc 2008 12:03:48
Bydliště: Nekde v pousti...

Příspěvekod Tenk » pon 01. pro 2008 10:03:40 » Re: Technické FAQ
Terror Dread píše:... ale nemozem zozipovat hlavny exe subor.


Nevím co používáš za dekompresní program, pokud WinRar, tak si stáhni ZIP genius a zkus ten, nebo opačne, ale jiný program na odzipování


Pattas.159 píše:ahoj mam problem s instalací hry


Podívej se do této sekce

viewforum.php?f=86

p3to píše:Ako odstranim sekanie z Gothic 3??


Gothic 3 se seká a seká, je to chyba ve hře, sestavu más vyhovující, zkus si stáhnout Pluginy

viewtopic.php?f=21&t=140

nebo zkus reinstalovat hru. Důležité je mít PC i aktuální, aktualizuj si tedy všechen HW

Arswark píše:link tak mi vipisuje ze je tam trojan.......


To bývá problém na hodně místech, cracky jsou na stránkách kde jsou trojany, neoficiální programy (tím myslím warez apod.) taktéž. I v cracích, keygenech jsou trojské koně.
Je potřeba někdy "ignorovat" jejich detekci.
Normálně si to stáhni a povem si projeď PC antivirem a případné záškodníky odstraň nebo dej do karantény (viz. návod ve Tvém aniviru)

EDIT:
Náhodou není Game Prelauncher i na orginálním DVD? Myslím, že ano.

EDIT 2:
Tak není :(
zkus se podívat na Prelauncher sem
http://depositfiles.com/en/files/365488
A zase vím prd :D
Obrázek
Uživatelský avatar
Tenk
Uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned 02. zář 2007 10:18:18
Bydliště: Česká Třebová

Cau muzemi nekdo poradit proc se mi nezobrazuji jmena nad postavami?
almirith
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 28. říj 2009 21:45:48

Tento problém se tady řešil už několik mnohokrát, stačí hledat :wink:
Například tady
viewtopic.php?f=87&t=6190
viewtopic.php?f=87&t=7405
viewtopic.php?f=87&t=5753
a další.
Příště prosím podobné dotazy do sekce
viewforum.php?f=87
ne do FAQ. děkuji. :)
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2073
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23

Gothic 3 na Windows 7:

Hra jako aplikace jde spustit a nedělá žádné problémy. Ovšem když dám "Nová hra", tak se začne načítat a když je načtená celá tak se ozve zvuk, který se ozývá když něco nejde a když chvíli mačkám enter tak to spadne a napiše se "Genome Gaming System přestal pracovat" (pro lidi s anglickou verzi operačního systému: "Genome gaming system has stopped working")

Mohl by mi prosím někdo poradit, co mám udělat, aby mi Gothic 3 šel??

Předem moc děkuji.
Beethoven403
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon 04. led 2010 15:00:40

Ve svém předchozím postu jsem psala, aby jste dotazy nepsali do FAQ, ale do této sekce
viewforum.php?f=87
u tebe konkrétně to patří sem
viewtopic.php?f=89&t=7123
Napiš svůj dotaz tam.
FAQ zamykám.
Obrázek
Uživatelský avatar
kloudici
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 2073
Registrován: sob 01. zář 2007 8:28:23


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé