Menu

Vaše sestava a jak vám na ní chodí G3

Problémy s hardwarem a hrou Gothic 3,
Odpovědný moderátor: Watty Watts
Pravidla fóra
  • Sekce Technické problémy má pomoct uživatelům v případě, že mají nějaký herní problém, proto je nutné, aby byla přehledná - tak, aby se uživatelé hledající konkrétní radu nemuseli probírat hromadou nic neřešícího balastu (spamu).
  • Proto bude jakýkoliv spam bez varování smazán a každý spamující uživatel tvrdě postihován
  • Než založíte jakékoliv téma, prohledejte nejdříve FAQ + příslušnou sekci, zda již podobné téma neobsahuje (nebylo řešeno) - takto zbytečně založená témata budou smazána a autor bude podle pravidel ohodnocen..

Tato sekce slouží k řešení vašich problémů se hrou (programem) jako takovou, ne problémů herních. K tomu slouží sekce jiná - Zákysy.
Příspěvekod Jémák » sob 22. zář 2007 19:43:45 » Vaše sestava a jak vám na ní chodí G3
Ikdyž vím, že skoro stejný topic zde je, tímto postem bych chtěl navázat na minulý topic od Milhause (byl na starém fóru), který se týkal přímo G3..

Tak, na minulém fóru byl topic, který podle mě mohl dost pomoci uživatelům v záplavě hardwaru, který je nutný ke spuštění, respektivě k plynulému chodu celého počítače.. Tímto bych chtěl tento starý topic obnovit.. Abychom předešli zbytečným komplikacím, vepiště svoji sestavu s celkovým popisem do níže uvedené tabulky..

Kód: Vybrat vše

[color=#008040][size=150][u]Vaše sestava: [/u][/size][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Základní deska : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Procesor : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Grafická karta : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Paměťové moduly : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Harddisc : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Zvuková karta : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Monitor : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Ostatní hardware : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFFBF]______________________________________________________________________________[/color]

[color=#FFFF80][b]Nastavení Gothic 3 : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Samotný chod hry : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]

[color=#FFFF80][b]Další poznámky : [/b][/color][color=#FFFFFF]Sem vepište Váš popisek[/color]



Takže b yto mělo vypadat asi takto:

Vaše sestava

Základní deska : Sem vepište Váš popisek

Procesor : Sem vepište Váš popisek

Grafická karta : Sem vepište Váš popisek

Paměťové moduly : Sem vepište Váš popisek

Harddisc : Sem vepište Váš popisek

Zvuková karta : Sem vepište Váš popisek

Monitor : Sem vepište Váš popisek

Ostatní hardware : Sem vepište Váš popisek

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : Sem vepište Váš popisek

Samotný chod hry : Sem vepište Váš popisek

Další poznámky : Sem vepište Váš popisek
Naposledy upravil Jémák dne sob 22. zář 2007 19:49:48, celkově upraveno 3
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod diego.dan » pát 28. zář 2007 19:05:22 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Vaše sestavazačátek listopadu 2006

Základní deska : Intel MB i p965LTCK DDR2/800 ATX,ieee 1394

Procesor : Intel Pentium D 945 3,4 GHz

Grafická karta : ATI RX 1600PRO 256E DDR2

Paměťové moduly : 2x DDR2 1024 MB PC533 MHz CL4 GoodRAM

Harddisc : 320 GB EIDE 7200ot SATA 150 cache Caviar

Zvuková karta : integrovaná

Monitor : CRT Belinea 19'

Ostatní hardware : DVD vypal. NEC ND 4571

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : vše na max

Samotný chod hry : plynulé,občas záškub u pochodně nebo kouzel

Další poznámky : Za celou dobu hraní (2x dohráno) mi to jen 2x spadlo!!Mašina byla dělána na G3
DIEGO.DAN

Obrázek
Uživatelský avatar
diego.dan
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 08. zář 2007 17:55:08
Bydliště: u Spáče v chrámu

Příspěvekod gorejsi » pát 28. zář 2007 21:44:09 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Vaše sestavaPrůběžné vylepšování

Základní deska : Asus P5B

Procesor : Intel E2160 taktován na 2,925 Ghz

Grafická karta : nVidia GeForce 7600 GS 512 MB

Paměťové moduly : 2048 MB Ram 800 Mhz A-Data

Harddisc : Seagate 160 GB SATA II

Zvuková karta : integrovaná na desce 7.1

Monitor : normál, nic zvláštního

Ostatní hardware : 2x CoolerMaster (chladiče do casu), 2x neonové trubice Sharkoon, vypalovačka LG, repro Logitech X 530, myš Logitech MX400

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : úplně na max jak jen to šlo

Samotný chod hry : plynulý, sekání při teleportech

Další poznámky : můj stroj neustále roste, už si brousí zuby na největší upgrade co kdy měl, chystám se ho osadit Fortron BlueStorm II 500W a grafikou nVidia GeForce 8800 GTS 640 MB, takhle by měl můj počítač držet dech se všemi možnými hrami docela dlouho
jsem zpět
Uživatelský avatar
gorejsi
Uživatel
 
Příspěvky: 98
Registrován: sob 01. zář 2007 16:28:25

Příspěvekod Bohnice05 » úte 02. říj 2007 19:08:43 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Vaše sestava Můj vlastni comp kterej sem si i poskladal :lol:

Základní deska : Gigabyte GA-MA770-UD3

Procesor : CPU AMD Athlon 64 X5 6000+ dual core 3.1GHz

Grafická karta : EN GTX 260 s 896 MB a 216 core
Paměťové moduly : 4 GB RAM Kingstone CL5 DDR2 667 Mhz

Harddisc : HDD 250 GB WD2500JS SATAII/300 7200rpm,

Zvuková karta : integrovana na zakladni desce

Monitor : LG Flatron W2261V ....22" s rozlišením 1920x1080

Ostatní hardware : to už není tak důležité ... snad jen progaming klávesnice X7 a i myš X7.... od Atechu
______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : vše max
RZ
Samotný chod hry : Hra běží dobře, bez sekání (jen někdy za pár minut zamrzne jakoby na 5 sekund nebo tak. Ale to jen ze začátku, potom už jede plynně.

Další poznámky : čekal bych se svojí sestavou možná trochu lepší vákon ... ale G3 je holt špatně optimalizovaný
Naposledy upravil Bohnice05 dne pon 13. črc 2009 12:15:58, celkově upraveno 2
Grafická karta: Gainward 0025-Bliss GTX260 GS 896MB||RAM : 4x1 GB Kingstone 667 Mhz ||Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual core 6000+ s 3,2 Ghz||Zakladni deska: ASUS M2NPV-MX||HDD : 250 Gb WD2500JS SATAII/300||Zdroj: Fortron 500W ATX FSP500-60GLN
Uživatelský avatar
Bohnice05
Uživatel
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 02. říj 2007 15:38:05

Příspěvekod Dada » úte 02. říj 2007 20:07:21 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Vaše sestava: PC si skládáme sami, nekupuji. Průběžně upgradovaný.

Základní deska : Asus P4C800, Intel Chipset 875

Procesor : Intel Pentium M 1,4 GHZ přetaktovaný na 2.24 GHZ

Grafická karta : GeForce 7800 GS 256 MB AGP (Jádro 555 MHZ, PAMĚTI 705 MHZ)

Paměťové moduly : 2x 512 400 MHZ + 2x256 400 MHZ = 1536 MB

Harddisc : 200 GB

Zvuková karta : SoundBlaster Audigy 24 BIT Advanced HD

Monitor : Samsung LCD Monitor 19´ WideScreen

Ostatní hardware : TV karta WINFAST
Repráky GENIUS 5.1 Home Theater

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : ROZLIŠENÍ: 1280x720 60 HZ
GRAFICKY vše na MAXIMUM kromě FILTROVÁNÍ: Anisotrophic
DOHLED NÍZKÉ DETAILY: Střední
DOHLED VYSOKÉ DETAILY: Střední

Zvuk nastavený na repráky 5.1 - jak jinak.


Samotný chod hry : Většinou tak kolem 20 - 25 FPS, na venkově někdy klesá až na 15 ve městech(asi kvůli CPU) někdy až pod 15... Sekání, které by způsobovala RAM nebo HARDDISK, téměř není. Hra jede hezky plynule bez načítání. Hra nepadá - žádné errory jako "Where is the guru" nebo jen chybová hláška windows. Nic!

Další poznámky : Mám anglickou verzi hry + Patch 1.12 + Community patch 1.4
Naposledy upravil Dada dne stř 03. říj 2007 13:40:59, celkově upraveno 1
Dada
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 23. zář 2007 11:14:55

Příspěvekod Jémák » stř 03. říj 2007 9:11:13 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Vaše sestavaSplácaná přes konfigurátor :D , jeden rok a jeden měsíc stará..

Základní deska : Gigabyte 8I945P - G i945P

Procesor : Intel Pentium 3,2 GHz (2x2M/800) Box LGA 775

Grafická karta : Jetway GeForce 7600GT 256DDR3, DVI, PCI-EX

Paměťové moduly : 4 x DIMM DDR2 512MB 533MHZ BAR TRANSCEND

Harddisc : SEAGATE 250GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200,10

Zvuková karta : TRUST 5,1 Sound Expert Optical 514 DX

Monitor : LG 19 TFT L1970 HR-BF

Ostatní hardware : DVD RW LG GSA - H20L, čtečka pam. karet 33v1, CD RW LG GCE - 8527B, skříň Barbone LCD 5442 450W

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : Úplně vše na max..

Samotný chod hry : Seání jen minimální, třeba při přechodu z lokace do jiné, po vytáhnutí pochodně nebo ohnivých šípů a pak někdy po teleporu..

Další poznámky : Osobně mi hodně pomohlo rozšíření Ramky.. ta je znát hrozně moc..
Naposledy upravil Jémák dne stř 03. říj 2007 12:15:10, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7731
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Příspěvekod GoThIcMaN » čtv 04. říj 2007 9:48:45 » Re: Vaše sestava + celkový popis
Procesor: AMD Duron 1100mhz

VGA: Nvidia 6200 128mb

RAM: 512mb (133mhz)

Zakladna doska: ASrock...

Monitor: da max. 800x600...(Low Radiation)

Myš: guličková

Klavesnica: ...

Nastavenie v G3: Medium

Samotny chod hry: Po 15minutovom loadingu mi to na zaciatku ide celkom dobre (4-5fps) v lese mam 3min lag a pri portovani sa mi restartne comp..... Nechapem preco!



//DarktroopX: průmaz topicu
GoThIcMaN
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 04. říj 2007 9:40:57

Vaše sestava

Základní deska : Gigabyte P965 - DS4 rev.3.3

Procesor : Intel Core 2 Duo E6300-1.86GHz@2.8GHz

Grafická karta : Asus ATI Radeon X1950Pro, 256MB

Paměťové moduly : GEIL 2GB cl.5-5-5-15

Harddisc : Seagate 320GB , SATA 3Gb/s

Zvuková karta : Crative SB Audigy SE 7.1

Monitor : LCD Philips 170C 17°°

Ostatní hardware :

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : skoro plný detaily, jenom sníženo kvalita Vyhlazování 16x na 8x, a textur kousek pod Vysoký

Samotný chod hry : Perfektní žádný sekání,jenom na vteřinu při vyndání pochodně.

Další poznámky : FPS venku : 50 -70, uvnitř - 25-45, Patch 1.4 + CZ Fix Mod.,Rozlišení 1280x1024@60Hz. Grafická karta nemá moc velký vliv na chod hry, hlavně RAM optimální 2GB, a CPU jsem přetaktoval z 1.86 GHz na 2.80GHz, a výkon se urychleně zvedl,CPU má velký vliv.

PS: Hraju to na Windows Vista
Naposledy upravil Xardas dne čtv 11. říj 2007 21:28:16, celkově upraveno 1
iCore2Duo E6300@2.8Ghz,ATI Radeon X1950Pro 256MB,2GB RAM,550W Zdroj Xilence,MB Gigabyte P-965 DS4,320GB HDD Seagate,kl. Genius,Cyber Snipa Mouse,Logitech 2.1 32W RMS,Case Xilence X2,LCD 17" Philips 170C 60Hz@1280x1024,Internet Wifi 2.4GHz - 1MBit/s.
Xardas
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte 09. říj 2007 17:15:53
Bydliště: Nový Tábor

Vaše sestava: Postaveno v červnu 07 za 15tisíš Kč

Základní deska : Asus M2a-Mvp

Procesor : Athlon X2 3800+

Grafická karta : Palit Radeon X1950Gt 512MB

Paměťové moduly : A-Data 2x1GB 800Mhz

Harddisc : WD 250GB 16MB

Zvuková karta : Integrovaná

Monitor : LG Flatron T710PH (velká bedna, starej krám)

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : Rozlišení 1024x768, 85Hz (kvůli malému monitoru), graf. nastavení vše na maximu.
Evropská verze hry+Patch 1.12+CP 1.4+CZ Fix mod 1.X (vyvíjím)


Samotný chod hry : V podstatě bez nějakých velkých záškubů, úplně plynule to ale nejde, obzlášť při soubojích je znát slabší procesor. - Chystám se na přetaktování.
Na světě je vždy o jednoho blba víc, než si každý myslí.
Uživatelský avatar
Feodaron
Uživatel
 
Příspěvky: 36
Registrován: sob 01. zář 2007 10:38:37

Vaše sestava: starej kram :D :D

Procesor : Intel pentium III

Grafická karta : 2x Radeon 9250

Paměťové moduly : 256 MB 996 MHz

Harddisc : WDC 200BB-75CLBO + WDC 400BB-75CLBO

Zvuková karta : Integrovaná

Monitor : Tak to nevim to tu neppisou :-)

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : co nejmín to šlo

Samotný chod hry : naprosto nehratelné, sek každou chvíli hra se vypne po 10minutach hrani

Další poznámky : se divim že mi to vubec šlo, ale bohužel už G3 zase nemam :cry: :cry:
Každý by si měl uvědomit, že zemřít v boji za jakoukoliv věc, byť i byla spravedlivá, má obrovskou nevýhodu. Vy pro tu věc totiž zemřete. Terry Pratchett, Magický Prazdroj
Uživatelský avatar
Ashen Shugar
Uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: úte 04. zář 2007 13:26:29

Vaše sestava: Stará sestava

Základní deska : QDI KuDoz 7x

Procesor : AMD Athhlon XP 2400+

Grafická karta : GeForce FX 5200

Paměťové moduly : GR333MHz 256MB+GR400MHz 512MB

Harddisc : WDC 120GB

Zvuková karta : VIA AC'97Enhanced Audio Controller

Monitor : Maxton 17'

Ostatní hardware : blikající repráky:D ne to je samozřejmě jen sranda :D

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : co nejmenší-abych si bvůbec zahrál

Samotný chod hry : NO,takže...Hru hraju jenom díky programu gameprelauncher.Hra se dá hrát,aspon pokud máte nervy jako já pri každém loadu. Ale jinak se to dá hrát celkem v poho.tedy pokud nehrajete za mága,protoze ty kouzla fakt nejde pouzivat....se to strasne seká..to aji pri pouzití pochodne.ale jinak uz sem na 25 urovni a nestezuju si..ale stejne ted kupuju nový pc tak pak napíšu znovu

Další poznámky : ---------
--=G O T H I C=-- "NEHRAJEŠ----->NEŽIJEŠ"
Uživatelský avatar
mizi
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 12. zář 2007 16:13:38

Vaše sestava: uz ma toho dost za sebou...snazim sa mat stale lepsiu....aj ked to nekedy nejde :P
Procesor : moc sa v tom nevyznam...ale je to 2800
Grafická karta : Radeon 9600 256
RAM: 2500... zlozena z dvach 1GB...a z jednej 512 :P


Nastavení Gothic 3 : iba textury mam na strednych inac vsetko na najmensom
Samotný chod hry :...semtam sekne na malu chvilu....hlavne ked sa snazim nekam teleportovat...ale da sa hrat
for Beliar
Uživatelský avatar
Raziel
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 17. říj 2007 15:38:03

Vaše sestava : Můj tejden starej notebook Xa 1526:D , dole napíšu i desktop

Základní deska : Nevim presně

Procesor : AMD Turion TL-56 1,8Ghz 2x512KB cashe

Grafická karta :Go 7600 256MB/128bit

Paměťové moduly : 2x1GB 667mhz CL5

Harddisc : 2x120GB 5400RPM

Zvuková karta : integrovaná

Monitor : 17˝widescreen 1440x900

Ostatní hardware : Touchpad, integrovaný repráky :D , Bluetooth, wi-fi

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : Textury na střední, anizotropní, max. resource cashe, strední dohled,1024x762 všechno ost. na nejnižší

Samotný chod hry : Venku-35-50FPS místy lagy, ve městě 15-22FPS :cry: občas nesnesitelný lagy,

Další poznámky : Vista home premium
Uživatelský avatar
Jack O'nell
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 18. říj 2007 18:31:25

Vaše sestava: Môj nový desktop, určený samozrejme na vysoké grafické nároky nielen gothicu, ale aj CADu a podobne :)

Základní deska : Intel® MB DG965SSCK, SHREWSBURY, LGA775/1066MHz FSB, aud, SATA, mATX, blk

Procesor : CPU INTEL Core 2 Duo E4400 2,0GHz(800MHz) 2MBL2 CONROE LGA775 - BOX

Grafická karta : Sparkle VGA nVidia CALIBRE P860 GF 8600GT, 512MB GDDR3 (630/1620 MHz), 128-bit, 2xDVI, HDTV, PCI-E w/ SUB CARD

Paměťové moduly : DIMM DDR2 2GB, 667MHz, CL5, Kingston KIT(2x1GB)

Harddisc : SEAGATE BARRACUDA 7200.10, 400 GB SATAII/300 7200RPM, 16MB cache

Zvuková karta : Intel Onboard Integrated Sound system

Monitor : LG Flatron L1953 TR (2ms)

Ostatní hardware : Sem vepište Váš popisek

______________________________________________________________________________

Nastavení Gothic 3 : Plná palba

Samotný chod hry : Úplne hladko (16x Antialiasing, 1280*1024@75Hz rozlíšenie...)

Další poznámky : Hold som si za ten kompík dobre zaplatil, tak bodaj by to sekalo :wink:
Nenávidím retardované sigy, dlhé texty linky a iné pičoviny ktoré znepriehľadňujú fórum. Každé správne fórum ma podpis zakázaný. To že toto, vôbec čítaš, znamená, že si ešte blbší a zaujímajú Ťa podpisy. Preto je to takým malým písomom, aby to nikto nečítal a vyjadrujem tak svoj tichý protest za prehľadnosť fóra.
Uživatelský avatar
LeBaux
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 21. říj 2007 23:26:46
Bydliště: Slovensko

Tkze hraju na notebooku Turion X2 1,8 Ghz, 2GB ram, grafika 8400MGS 128 MB pamet + vyhrazena z ram, hra mi jede naprosto v pohode na stredni detaily, ale to je hlavne zasluhou ram,protoze mam jeste win vista,takze pokud mate na podobne konfiguraci jen GB ram ani nezkousejte...nema to cenu
romannet
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. říj 2007 11:39:29

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron