Menu

Postavy se nepřemísťují na své místo - Všechno sem!

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Přes Marvina je to zbytečné... Stačí pouze nainstalovat CZ, která je na webu (a pokud chce člověk hrát mody, tak zrovna i na verzi 2.6) a postavy budou fungovat normálně. Akorát já sem radši začal novou hru, protože například uprostřed hry se mi ty postavy ani tak nerozpohybovaly, ale při nové hře již ano :)
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2109
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Jo, jenže některým lidem připadá oficiální čeština hezčí. Nic proti práci tvůrců neoficiální češtiny, ale myslím že oficiální čeština je řečnicky o hodně lepší.
BZh11AY&SYJi˛W ?€@…0@ ?ď˙° PŠ†šôÔjžM•<jŚŚ™S)±O
<ŁÂ‡`ßQ·ť
ÖmÍ:´ˇ" €Ôˆ¤˘ˇäěeÓJűF˝&ŠŻĂsˇoTzßWGWN„˘ˆi¸dĂ" ľiŔ'Řň™‘ó"ifºٜp˜,€ć°ô.Ł˝ÇÇA˝ŮĂKcń4u#qÝY×R¶Ú#Ç~÷I&3Aˆó­QD˘ŕ·Ocߡ,źäA r aă{5°ŞËň—ŘoĄşÇżß9ÝBGj¤–Đ ;‚ ´f\XZ«QW‡ëvA*łĹÝłďť`é}Ă"ˆ@îÚ7f1ťq˘rń©Ć¶¨Eľ/I˘*­ť+—ÓR آęăŃđ¬;D dł%›üHŮJÍĚĂ‹ą"ś(H%4Ů+€


Použita komprese BZ2.
Uživatelský avatar
Martin Putzer
Uživatel
 
Příspěvky: 248
Registrován: pon 04. srp 2014 18:31:02
Bydliště: Chrám Pátračů na konci světa

Hrál sem to s oběma a v dosti případech mi přišli podobné...
Ale oficiální je prostě mnohem horší kvůli bugům. Takže hrát to s ofiko CZ je pitomost, akorát si tím kazíš hru :wink:
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2109
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Jen takový poznatek - po vložení .vdf souboru s modem Gothic Enhanced Edition se mi tento bug spravil, postavy se už pohybují jak mají - zřejmě je to tím, že se deaktivuje čeština ... funguje to i po odstranění modu.
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4448
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

ahojte

cchcel som si po dlhej dobe zahrať znova G2 Gold..mam konkrétne verziu GOLD kde je s tým addon a postavy sa mi nepremiestňujú

po prečítaní celého tohto vlákna som teda skúsil tú češtinu a výsledok je žiaľ stále ten istý a nefunguje mi to stále...
a ešte mi hrá spadne nakoniec.

prosím neexistuje nejaký aj anglický patch, ktorý by to vyriešil ? ďakujem
Phoenix
Uživatel
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 11. zář 2007 21:27:43

osobně takový patch neznám, snad někdo jiný ...

ale

jak jsem napsal v příspěvku nad tebou, mě tuhle lapálii vyřešilo (netuším jak) vložení souboru s modem Enhanced Edition a spuštění hry. Následně poté, co jsem mod manuálně odstranil ze složky, mi hra zůstala na verzi 2.6 místo původní 2.7, ovšem s češtinou a s NPC, která se přesouvala kam měla.
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4448
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

fungování/nefungování je vázáno krom češtiny i na save. Tedy pokud hru uložíš s oficiální češtinou (kde je chyba), tak postavy, které byly již vytvořeny, nebudou fungovat správně. Tedy po aplikaci neoficiální češtiny je nutné začít hrát novou hru.

Zřejmě to by i mohl být důvod, proč to emererovi mohlo fungovat s tím módem, pokud v něm vytvořil hru, uložil, odstranil mód a načetl save. Ale nevím.

Každopádně s neoficiální češtinou se postavy přemisťují a ten postup s jejím přepsáním oficiální češtiny pomáhá.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Milhaus píše:Zřejmě to by i mohl být důvod, proč to Emperorovi mohlo fungovat s tím módem, pokud v něm vytvořil hru, uložil, odstranil mód a načetl save.

Mě to funguje i při založení nové hry - myslím, že to je tím, že se mi tím modem změnila verze hry, jak jsem hrál ten OLOG bez učení, jen jsem odstranil soubor s modem, který jsem hrál předtím, starý savy a začal novou hru - překvapil mě hned Erol, který se vrátil do své chatky u jezírka ... a pak jsem si všimnul, že mám přepsanou verzi hry na 2.6 ...
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4448
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

verze hry mění spouštěcí soubor. Při instalaci módy se vždy mění na verzi 2.6, ať už přímo od autorů, nebo manuálně. Ale aby ti ve hře fungovali titulky a aby autoři módu nemuseli dělat verze dvě, je prostě jednoduší ten spouštěcí soubor změnit. (některé módy navíc i vyžadují report verzi).

Tedy to se ti změnilo kvůli tomu. (prostě si při instalaci módu přepsal i exe soubor, aniž bys ot om zřejmě věděl) Nicméně samotná změna verze z 2.7 na 2.6 neodstraní ten bug, jelikož ten je dán skripty (souborem gothic.dat), nikoliv verzí hry.

Ještě mě napadlo, že gothic si při spouštění vytváří svojí virutální paměť (v PC) a většinou při prvním spuštění hry/modu atd právě k tomu dojde. Z ní pak tahá data při samotném hraní. Tak nevím, možná i toto by na to mohlo mít vliv, ačkoliv si to nemyslím, protože změna skriptů se projeví okamžitě.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

no len tá čeština mi hru aj tak kazí..lebo keď som to niekoľko razy skúšal nainštalovať tak dal som spustiť českú verziu hry(s tou češtinou od gothicz.net) a hra mi padla a nespustila sa...
a keď som zapol pôvodnú hru, tak síce išla ale tá čeština tam sa pokazila, že tam kódovanie bolo zle

a navyše ani po opätovných reinštaláciach(aj bez tej češtiny) mi nejde zmeniť jas v hre..
Phoenix
Uživatel
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 11. zář 2007 21:27:43

to si musel něco špatně udělat ty, jelikož ta čeština hru nijak nekazí a ani nemá vliv na padání hry. Soudě dle jiných projevů, o kterých píšeš, si musel udělat něco špatně při instalaci.

Zkus pro instalaci češtiny použít toto:
http://ulozto.cz/x31uVy8m/gothic2-verze-26-exe

tj nejprve hru odinstaluj a smaž celou její složku (případně si nejprve zálohuj savy). Pak hru nainstaluj a použíj onen odkaz, který přepíše potřebné soubory, udělá ze hry verzi 2.6 a přidá i onu češtinu.

Osobně doporučuji používat i toto:
viewtopic.php?f=140&t=17830

což sice s problémem nemá nic společného, ale vyladí to hru tak, že funguje lépe (zejména na novějších systémech).

Dle všeho jak to popisuješ máš hru nainstalovanou ve složce program files (x86) a používáš windows7/windows8. Tak doporučuji hru neinstalovat do této složky, ale někam jinam. Neboť tyto složky jsou chráněny proti zápisu, což právě může způsobit, že se pak nepřepíše třeba ini soubor.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

dakujem uz to ide..

mam windows xp, a viem mal by som si ho aktualizovat..

jediny problem mam ten ze mi nejde teraz menit jas hry
Phoenix
Uživatel
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 11. zář 2007 21:27:43

ale to musí být chyba zase někde jinde. Čeština ani nic z toho, na co jsem dával odkazy, nemá vliv na jas hry. Ačkoliv tedy jsem jas nikdy neměnil, tak s toudle funkcí v nastavení žádná z těchto věcí nic nedělá.

Možnost je změnit přímo ini soubor v adresáři gothic2/system, pokud to nejde ze hry.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

som to vyriesil cez gothic.ini

inak neviem co sa stalo ale postavy sa uz premiestnovali ale pri prijimacou rituali u krcmy mrtvej harpyje niektore postavy po tom rituali tam ostali :D neviem :D

kazdopadne diky za tu cestinu milhaus :)
Phoenix
Uživatel
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 11. zář 2007 21:27:43

Hmm, tak to by dělat neměly. Oni tam zůstanou, dokud opravdu nebudeš přijat ke kruhu, což znamená jít 2x tam a zpět, ale pak by se měl vrátit. Respektive Lares tam tuším zůstane, dokud si nepromluvíš s Vatrasem.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Předchozí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé