Menu

Gothic2 na Windows7

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod A.januska » čtv 24. úno 2011 10:24:01 » Re: Gothic2 na Windows7
Vyřešil jsem to nainstalováním nového ovladače. Ale problém je v tom, že když ho nainstaluju, tak mi nejdou ty novější hry (Mafia 2, Arcania). Nevíte někdo co s tím? Když zapnu tyhle hry tak mám černej monitor, ale hra běží.
A.januska
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 26. led 2011 19:07:32

Příspěvekod Murys » pon 28. úno 2011 18:20:18 » Re: Gothic2 na Windows7
jak sem sem už kdy jsi psal stejny problem zatím nic nepomohlo rozlišenímam 1280 x 1024 . Grafická karta amd radeon hd 6850.. zkoušel sem ruzně opatchovat Gothic nic ... mam problem s nemužu nastavit Větši Rozlišení kdiž to skusím hra se automaticky vipne a kdiž to zapnu do hry tak mně Blbnou textury nevíte nekdo co stím ?
Murys
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob 15. led 2011 13:35:55

Příspěvekod Lavinian » ned 17. dub 2011 20:18:07 » Re: Gothic2 na Windows7
zkus tohle: http://www.ulozto.cz/8668303/oldgothic1-3-zip. Tam nalezneš SWIFTSHADER a .ini soubor. Tyhle 2 soubory zkus nakopírovat do složky, kde je spouštěcí soubor Gothic 2. Tímhle se většinou řeší grafické artefakty a fatal errory her na "herních" noteboocích od Asusu.
Lavinian
Uživatel
 
Příspěvky: 84
Registrován: stř 05. led 2011 20:58:53
Bydliště: Myrtana

Příspěvekod M27 » ned 17. črc 2011 14:45:58 » Re: Gothic2 na Windows7
Murys píše:chtěl bych se zeptat jestli nevíte někdo naistaloval jsem jsi Gothic 1 na Windowsu 7 podařilo semi to zapnout do hry ale nejde my z většit Rozlišení nevíte co stím ?? kdiž tam dám vetší rozlišení tak semi to vipne nevíte pls co stím ?


Najdi si v gothicu subor goihic.ini a najdi si tieto polozky

Kód: Vybrat vše
zVidResFullscreenX=xxx
zVidResFullscreenY=xxx
zVidResFullscreenBPP=xx (mozne su len hodnoty 16 alebo 32)


Mozes tam zadat hocijake rozlisenie, ale ak sa nenachadza v moznostiach, ktore ti ponuka hra, tak sa po vipnuti hry vratia na najnizsie mozne. Ja som si takto nastavil FullHD ale po vipnuti sa to vynulovalo a ked som nastavil ten subor len na citanie tak mi vyhodilo error :|
cpu AMD Phenom II X4 945 3.0GHz gpu SAPPHIRE HD 5750 1GB mb ASUS M4A785TD-M EVO ram 2x2GB+2x4GB Kingston KHX1600C9D3K2 hdd Seagate Barracuda 7200.12 a Seagate Barracuda LP power Fortron Blue Storm Pro 500W dvd NEC Optiarc DVD RW AD-7240S system Win 7 Ultimate 64-bit
M27
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 23. zář 2010 7:41:16

Příspěvekod Romop5 » pon 18. črc 2011 21:09:49 » Re: Gothic2 na Windows7
ja mám podobný problém s tým prepisovanim configu, pred 2 týždnami som na to založil tému ale akosi mi nik neporadil, tak to riešim tak, že mam vytvorený záložny config,a pred tým ako idem hrať tak najprv prepíšem stary cfg tým novým. Btw: keď nastaviš cfg parameter len na čítanie, tak ZenEngine nebude môcť plnohodnotne pracovať s cfg (respektíve prepisovať), a moc sa mu to nepáči
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Příspěvekod Greg » pon 18. črc 2011 22:07:55 » Re: Gothic2 na Windows7
Já to dělám tak, že vždycky před hrou si otevřu ten Gothic.ini, pak hraju a poté dám jen Ctrl+S a ten notepad, PSPad nebo co používáte to zase přepíše nazpátek tou neaktualizovanou verzí :D .
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Romop5 » úte 19. črc 2011 19:20:45 » Re: Gothic2 na Windows7
ja som si spravil vlastné po domacky vyrobené riešenie - vlastný štartér ! :D Ako to fakčí ? po spustení "GotResStarter.exe" program načíta data z txt "GotResStart.txt" ktoré sú v tomto tvare:
Kód: Vybrat vše
ŠIRKA
VÝŠKA
ADDRESA_GOTHIC_CONFIGU

U mňa to vyzerá takto:
Kód: Vybrat vše
1920
1080
C:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic II\system\Gothic.ini

Do prílohy prikladám 2 súbory - aplikáciu a jej config. Tie následne nakopčite do priečinku, v ktorom sa nachádza Gothic2.exe (zvyčajne system) a upravte "GotResStar.txt" podla svojho (hlavne zmente adresu configu, inač to nebude fikčať). Podstatné je tiež spustiť GotResStart.exe ako správca, inak to tiež nebude fikčať :D

Ak bude mať niekto záujem o code, tak ho sem o pár dni hodím, keď sa dostanem na svoj PC :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Příspěvekod Spark » čtv 11. srp 2011 0:38:59 » Re: Gothic2 na Windows7
lidi prosímvás, vyřešil už někdo problém, která sem napsal zakladatel topicu..? to s tím BS Playerem mi moc nepomohlo :sad:
Chuckovi se nelíbí tvůj podpis!
Spark
Uživatel
 
Příspěvky: 116
Registrován: sob 13. úno 2010 2:23:29

Příspěvekod Masak » ned 25. zář 2011 16:35:18 » Re: Gothic2 na Windows7
Achjo, nemusíš nadávat. Nic ve zlím když člověk zkusí G2 na 7 tak to je ještě v pohodě, není však blaznoství na to zkoušet G1, mě na 7 se rozjedou všechny hry starší 12. let.
"Obi-Wan ti nikdy neřekl, co se stalo s tvým otcem?"
"Řekl mi toho dost. Řekl mi, že jsi ho zabil."
"Ne, já jsem tvůj otec!"
"Ne, to snad ne. To není pravda!"
Uživatelský avatar
Masak
Uživatel
 
Příspěvky: 139
Registrován: sob 17. zář 2011 16:25:20
Bydliště: Coruscant

Příspěvekod scrattek » stř 05. říj 2011 7:09:41 » Re: Gothic2 na Windows7
scatty píše:ja mam mensi problem pri instalacii ... ked dam instalovat G2 tak mi vyhodi tuto hlasku:


skusal som uz hadam setko.. aj XP mod.. ale ten mi nesiel .... mam win7 ultimate 32bit
dakujem za rady


tenhle problem jsem měl taky stačilo změnit jenom cílovou složku misto program files jsem dal mojehry\....... a bylo to fine :D
scrattek
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 02. črc 2011 9:25:48

Příspěvekod novic02 » ned 09. říj 2011 10:57:30 » Re: Gothic2 na Windows7
XSonnyk5 píše:Já jsem pod W7 Gothic 2 zprovoznil. Dělalo mi to to samé, co tobě. Vyřešil jsem to tím, že jsem odinstaloval BSplayer. Pokud ho nemáš, překážet může i Real player nebo nějaký jiný podobný přehrávač.


Mam akorat windows media player, a nevim jestli by to tež mělo vliv ...
novic02
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 09. říj 2011 10:49:30

Příspěvekod REX » stř 21. pro 2011 22:10:03 » Re: Gothic2 na Windows7
Ked si zmenim v .ini rozlisenie na 1920*1080, tak sice hra bezi v tomto rozliseni, ale obraz je ako keby rotahany az kym neprehovorim s nejakou postavou (a treba to opakovat po kazdom loade). Nepoznate nejaky fix, co ide s CZ verziou a toto riesi?
Uživatelský avatar
REX
Uživatel
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte 02. říj 2007 18:10:04

Příspěvekod Greg » čtv 22. pro 2011 0:23:14 » Re: Gothic2 na Windows7
jop, to my dělá taky. Ale myslím že stačí dát jenom menu a po vyjetí z menu už se obraz opraví...
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Stone » čtv 22. pro 2011 12:25:04 » Re: Gothic2 na Windows7
Já jsem si z předchozích strastí s instalací G2 na Windows XP udělal kompletní zálohu adresáře z Program files a tu mám teď hezky zálohovanou a provází mne už asi sedmou obnovou systému :D Teď, tou zásadní, na Win7 - nakopíroval jsem složku G2 do program files a spustil...sice mi to chvíli trvalo, než se pustí hl. menu (pár minut cca 2-4) ale naběhlo to, bez sebemenších problémů :)

- to já jen tak, abych se s vámi podělil o svůj zážitek :D
Uživatelský avatar
Stone
Uživatel
 
Příspěvky: 995
Registrován: sob 01. zář 2007 15:48:35
Bydliště: behind enemy lines...

Příspěvekod REX » čtv 22. pro 2011 13:45:08 » Re: Gothic2 na Windows7
Greg píše:jop, to my dělá taky. Ale myslím že stačí dát jenom menu a po vyjetí z menu už se obraz opraví...

bohuzial to nic nespravi :(
edit:tak vyzera to byt fixed, toto som nasiel na jednom fore :)

To "fix" the FieldOfView after loading a savegame you have to patch the System\Gothic2.exe: search for the byte sequence 3B 01 40 3F (there should be only one) and replace it with 00 00 10 3F for 16:9.

Staci to zmenit nejakym hex editorom :)
Uživatelský avatar
REX
Uživatel
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte 02. říj 2007 18:10:04

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé