Menu

Gothic2 na Windows7

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod Delltar » úte 22. zář 2009 11:19:34 » Gothic2 na Windows7
Zdravim
Asi se nenašel podobnej magor jako já, kterej by chtěl hrát gothic2 na win7 což? Instalace proběhne v pohodě ale když chci spustit hru, tak se nic neděje, proces gothic2 se normálně rozběhne a všechno, ale neprojeví se jinak než zatížením systému, hra nenaběhne... Tak vám nevim, zkoušel jsem i nastavit kompatibilitu a nic..
Delltar
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 22. zář 2009 11:12:28

Příspěvekod XSonnyk5 » ned 27. zář 2009 11:10:58 » Re: Gothic2 na Windows7
Já jsem pod W7 Gothic 2 zprovoznil. Dělalo mi to to samé, co tobě. Vyřešil jsem to tím, že jsem odinstaloval BSplayer. Pokud ho nemáš, překážet může i Real player nebo nějaký jiný podobný přehrávač.
XSonnyk5
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 18. zář 2009 13:18:06

Příspěvekod Dr. Nebolí to » úte 05. led 2010 20:24:26 » Re: Gothic2 na Windows7
To já mám poněkud větší problém. Snažim se Gothic 2 zprovoznit na Win 7 64 bit, a ke vší smůle mám nVidii :| Takže mi nejdou videa, ale to mě netrápí. Horší je, že se grafická karta pere s nějakou grafickou featurou v exteriérech. Dokud jsem v Xardasově věži, vše funguje, jak má. V ini souboru jsem si dal širokoúhlý rozlišení (což na funkčnost nemá vliv), a všechno hodil na max. Jakmile vyjdu před Xardasovu věž, tak začnou lagy (tak 1fps za sekundu), začne problikávat světle modrá obrazovka, prostě se nedá nic dělat. Pomáhá akorát snížení dohlednosti na 20, což je teda dost drasťák, nevidět ani pár metrů před sebe. Tohle je prej problém nVidií na novějších systémech. Snažil jsem se nahrát starší ovladače, jenže tam jsem taky narazil.

KOnkrétně mám totiž mobilní verzi karty 9500 gs, která je "relativně nová". Tím myslím červen 2008, což je na 7 let starou hru nová karta. Neví někdo, na jaký verzi ovladačů ještě Gothic 2 fungoval? Nebo cokoliv, co by pomohlo? Compatibility režimy nezabraly, pokoušel jsem se nainstalovat i DX7, ale to mě Win7 poslaly do háje, že to není podporováno či co, zkrátka průser. Už aby někdo vedle DosBoxu udělal taky Win98Box :D Ale vážně, neví kdokoliv, co s tím? Jo, a dělá to jak s Nocí Havrana, tak bez ní. Je to Gothic Gold Edition, nepoužívám Alcohol ani Daemona, zkrátka nic. Naposledy jsem to hrál ještě na Gf2 MX400, jenže ta odešla se starym kompem, a do noťasu náhradní 5700LE nenapasuju...

EDIT: Zkoušim ještě objížďku. Do Virtual PC jsem si teď dal WIndows 98, nastavl a instaluju do něj Gothica. Otázka je, jak to bude s 3D akcelerací a vůbec využitím Grafický karty v tomhle režimu, kdy běžej paralelně 2 OS najednou. No, nevim nevim.

EDIT2: Tak to nefunguje. VIrtuap PC nedokáže emulovat Direct 3D a už vůbec ne solidní grafickou kartu. Dobrý možná tak na původní worms :sad:

EDIT3: Tak jsem zkusil hru ještě spustit v okně, a světe div se, spustily se mi dokonce videa (nejspíš nešly kvůli Gothicem nepodporovanýmu rozlišení). Ale jak vyjdu z Xardasovi věže, tak to je zase. Zmizej textury, začne to modře blikat, po chvíli se mi ukončí ovladač grafický karty. Ten jsem dával dneska novej, 186.něco, a stejně nic. Jo, a stránky laptop2go mi začly jako na potvoru blbnout. Stáhnu si ovladače pro Windows 7 64bit (a ty skutečně mám), a zahlásí mi to, že nemám podporovanej operační systém. To samý upravenej INF soubor, fakt skvělý. Na mym počítač snad začíná už strašit...
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Dr. Nebolí to » úte 05. led 2010 21:18:35 » Re: Gothic2 na Windows7
Už je mi to blbý editovat, tak píšu další. Jak se povídá, že je to ovladačema nVidie, tak kdo ví, co je na tom pravda. Právě se mi podařilo nainstalovat skutečně prehistorickou verzi ovladačů, ještě 96.33. Ty jsou ještě z 2006-08-26 a podařilo se mi je do notebooku dostat jedině díky kombinaci starý ovladače + změněnej INF soubor od ovladačů 195.xx, takže mi je to dovolilo nainstovat, i když grafiku mám o 2 roky mladší, než ovladače + ještě režim kompatibility s Vistou. Co myslíte, to samý. Vůbec žádná změna. Divný, že na Radeonu to jde. Třeba na vině fakt není nVidie, ale nějaká stupidní chyba Microsoftu. Protože s ovladačema, se kterejma jsem to teď zkusil já to na Vistě jde. To je v pr... Asi nepomůže nic, než nějaká chytrá hlava co k tomu sedne a vydá nějakej hotfix. Asi to balim, škoda času. Ale je to pech, kdyby někdo na něco přišel, tak samozřejmě pište.
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Jarvis » úte 05. led 2010 21:48:20 » Re: Gothic2 na Windows7
Dr. Nebolí to píše:Už je mi to blbý editovat, tak píšu další. Jak se povídá, že je to ovladačema nVidie, tak kdo ví, co je na tom pravda. Právě se mi podařilo nainstalovat skutečně prehistorickou verzi ovladačů, ještě 96.33. Ty jsou ještě z 2006-08-26 a podařilo se mi je do notebooku dostat jedině díky kombinaci starý ovladače + změněnej INF soubor od ovladačů 195.xx, takže mi je to dovolilo nainstovat, i když grafiku mám o 2 roky mladší, než ovladače + ještě režim kompatibility s Vistou. Co myslíte, to samý. Vůbec žádná změna. Divný, že na Radeonu to jde. Třeba na vině fakt není nVidie, ale nějaká stupidní chyba Microsoftu. Protože s ovladačema, se kterejma jsem to teď zkusil já to na Vistě jde. To je v pr... Asi nepomůže nic, než nějaká chytrá hlava co k tomu sedne a vydá nějakej hotfix. Asi to balim, škoda času. Ale je to pech, kdyby někdo na něco přišel, tak samozřejmě pište.


Mám úplně stejnej problém jako ty a nic nefunguje. Windows7 a nejde mi tam G1, G2 ani G2A.
Viděl bych to na to, že si seženu nějákej starej PC z XP a nainstaluju to tam :D .
...???
Uživatelský avatar
Jarvis
Uživatel
 
Příspěvky: 263
Registrován: ned 04. led 2009 18:06:12
Bydliště: Nový tábor

Příspěvekod Dr. Nebolí to » úte 05. led 2010 21:56:32 » Re: Gothic2 na Windows7
Cožpak o to, já doma mám ještě stolní PC s Radeonem, takže hrát můžu. Jenže ten je rodiny, a já se zařek, že na něj chodit nebudu. S rodiným PC byly vždy problémy, a vždy jsem "za to mohl já". Teď mám vlastní notebook, kam mi nikdo neleze, a funguje už téměř druhým rokem absolutně bez chyby. Zato novej rodinej PC opět začíná zlobit (prostě se k tomu sestra a rodiče neuměj chovat, jsou líný číst a všechno odklikaj. Jenom okno webovýho prohlížeče je z půlky zaplněný toolbarama :D ). Jak tam vlezu, tak za všechno budu moc zase já. Navíc kdo okusil hraní na notebooku, nechce zpět. To je pohodlíčko, vzít si ho na gauč, do postele, kamkoliv a ne se jenom hrbit na židly před monitorem 8-) Pitomej G2, totálně mě s tímhle naštval. Asi nainstaluju dual boot, jen kvůli Gothicu :???:

Btw: Není snad třeba citovat poslední příspěvek, všichni chápou, na co reaguješ :wink:
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Jarvis » úte 05. led 2010 22:08:05 » Re: Gothic2 na Windows7
Ok, citování se vyvaruju :D

Tak jsem zkusil snížit tu viditelnost a jedinej rozdíl je v tom že mi to po pár sekundách nespadne... a seká se to pořád. Asi to nijak řešit nepůjde.
...???
Uživatelský avatar
Jarvis
Uživatel
 
Příspěvky: 263
Registrován: ned 04. led 2009 18:06:12
Bydliště: Nový tábor

Příspěvekod Dr. Nebolí to » stř 06. led 2010 19:48:56 » Re: Gothic2 na Windows7
Zkusil jsem ještě velice drastický řešení, který bohužel taky nezabralo. Odinstaloval jsem ovladače ke grafický kartě a nechal jsem Windows dělat, co umí. Dokonce se přehrály i videa! Ale hra nefungovala, neukazovala obraz. To co dokázal Windows vytřískat z grafiky bez driverů na 3D hraní prostě opět nestačí. Blbá nVidia, chjo.
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Paul Diesel » pát 08. led 2010 11:54:58 » Re: Gothic2 na Windows7
Já mám Radeona 4200 integrovanýho na základně, nejnovější ovladače, win7 x64 a problémy úplně stejný, jen s rozdílem že mi hra nepadá ani textury neblbnou. Jen se to mrská jako prase... Takže asi tak... Ono to prej může bejt tím že hra byla vyvýjená v roce (nevím přesně, asi 2000 plus-minus nejakej rok), kdy byly jiný architektury na grafikách a prostě se dnešníma grafikama si to asi nerozumí ať jsou jakkoli vymakaný ovladače...
Paul Diesel
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 01. říj 2009 8:58:33

Příspěvekod Dr. Nebolí to » čtv 14. led 2010 11:35:34 » Re: Gothic2 na Windows7
Vyšla v roce 2002 a na spoustě novejch radeonů funguje. Možná to má co dělat s integrovanou grafikou. To je zlo obecně :wink:

Btw: psal jsem s s nVidiáckým support centrem, a taky na nic nepřišli. Když sem jim řek, že pomohl akorát dualboot, což je dost zprasený řešení, jestli by se nechtěli na problém třeba podívat oni, tak už neodepsali. Dobrý chujové to sou :lol:
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Ladik97 » pon 25. led 2010 19:02:48 » Re: Gothic2 na Windows7
To je zajímaví tohle se mě nestalo :shock: ,není poškrábaný CD nebo něco podobnýho ? jestli ne tak to nwm :???: :| :sad:
Obrázek
Uživatelský avatar
Ladik97
Uživatel
 
Příspěvky: 148
Registrován: pon 22. čer 2009 17:22:36
Bydliště: Tam, kdesi v dálce ...

Příspěvekod Dr. Nebolí to » pon 15. úno 2010 11:54:12 » Re: Gothic2 na Windows7
Jseš si jistej, že ses trefil do správnýho tématu? Jak by mohlo mít poškrábaný CD vliv na grafický anomálie při hraní či pád hry, když samotný hraní vložený CD ani nevyžaduje. To má poškrábaný CD asi každej s nVidií a Win7 :lol: Když je poškrábaný CD, mechanika má problém s jeho přečtením. Může se tak stát, že se instalace zarazí, když čtecí laser narazí na zádrhel, přes kterej se nedostane. Ale tohle je absolutně vyloučený :wink:

Btw: Díly se píšou s "y", ale pššt :wink:
Dr. Nebolí to
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. dub 2009 16:16:57

Příspěvekod Ladik97 » pon 15. úno 2010 15:23:25 » Re: Gothic2 na Windows7
Dr. Nebolí to píše:Jseš si jistej, že ses trefil do správnýho tématu? Jak by mohlo mít poškrábaný CD vliv na grafický anomálie při hraní či pád hry, když samotný hraní vložený CD ani nevyžaduje. To má poškrábaný CD asi každej s nVidií a Win7 :lol: Když je poškrábaný CD, mechanika má problém s jeho přečtením. Může se tak stát, že se instalace zarazí, když čtecí laser narazí na zádrhel, přes kterej se nedostane. Ale tohle je absolutně vyloučený :wink:

Btw: Díly se píšou s "y", ale pššt :wink:


ale vyloučený to není i když je instale v pořádku a je poškrabný CD tak může být náký soubor poškozen v horším případě může chybět jestli že je poškozen v náké části soubor exe tak se hra kde je poškozen zarazí (sekne) tvím případě byl soubor poškozen hned na začátku "menu" ale je to lepší než nemáš uložený save seš na koncu hry hrál jsi to celou noc a nejednou error :wink: (to se stalo mě :lol: ,nechtějte ten pocit zažít :D )
Obrázek
Uživatelský avatar
Ladik97
Uživatel
 
Příspěvky: 148
Registrován: pon 22. čer 2009 17:22:36
Bydliště: Tam, kdesi v dálce ...

Příspěvekod Milhaus » pát 19. úno 2010 20:33:32 » Re: Gothic2 na Windows7
mě osobně se nepovedlo gothic2 ani nainstalovat. Vždy to hodí stabilní chybu Nedostatek paměti! Mám windows7 64 bit a 8 GB ram.

Nicméně teď mě napadlo jedno řešení, které by možná mohlo klapnout, ačkoliv bude poněkud krkolomné. Pokud se to podaří, tak dám vdět a napíšu podrobnější návod. Teoreticky by to jakože fungovat mohlo, ale uvidíme :)
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Jémák » pát 19. úno 2010 20:37:18 » Re: Gothic2 na Windows7
a co použít ten virtual mod xp? je to snad sice až od professional, ale fungovat by to mohlo.
popř. dosbox?
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7750
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé