Menu

gothic 2 spadne když přijdu do hornické kolonie zabít draky

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Počkat tedy - moje savy jsi tam nahrál a hra funguje? Jestli jo, tak jsi měl poškozený svůj vlastní save. Řešení je několik:
1) Zkusit nějaký svůj starší save a jestli v něm jde v pohodě jít do Kolonie, pokračovat od něj, no ztratíš nahraný čas.
2) Pokud žádný nemáš, tak holt budeš muset hrát znovu celou hru.
3) Pokračovat v těch mých. Je to dobrá postava, drakobijec zaměřený na sílu a jednoručky. Khorinis vymlácený komplet (až na výjimky, jako třeba krypta u Onara). Po vstupu do Kolonie se obnoví část její fauny a taky se obnoví fauna v Jharkenadu.
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

tvoje savy mi tam nahrát nešly tak zkusim s marvinem rychle probehnout hru jako na tom savu a uvidime
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

zkusil jsem rychle probehnout hru s marvinem a šlo kít do kolonie, takže mám špatný save. dá se to zachránit nebo musím znovu?
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

Save opravit asi nepujde.
Co me napada, marvinem se da ulozit postava, kdyz ti Dolero posle save ze stejne kapitole muzes si tam alespon vratit svoji postavu.
Marvin
Hero export
Hero import
Mír zní líp.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1153
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Stejně se mi zdá zvláštní, že by ve složce Saves neměl uložené svoje savy.
Respektive by měl zkusit na disku najít soubor toho savu, podle toho, na jakou pozici to ve hře ukládá (jako úplně nahoře - savegame1 atd.) a podívat se, kde se nacházejí. A nebo je ještě možné, že má Steam verzi a že by na ní vyšel nějaký update a savy šli do Cloudu, ale nevím, myslím, že Gothic tuto funkci nemá.

Btw. Kaiserův trik vypadá fajnově, takto si do hry uložit postavu a pak si ji "nakopírovat" i do jiného savu. Ideální na tvorbu komiksů, že?
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

ten trik s nakopírováním/importováním postavy nezní špatně ale musím dostat do hry dolerův save a to se mi nedaří také nevím kde jsou mé savegame protože ani kdyz vyhledám na disku počítače tak tam nejsou. mám verzi gothicu v gothic complete balíčku.
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

Dolero píše:Stejně se mi zdá zvláštní, že by ve složce Saves neměl uložené svoje savy.
Respektive by měl zkusit na disku najít soubor toho savu, podle toho, na jakou pozici to ve hře ukládá (jako úplně nahoře - savegame1 atd.) a podívat se, kde se nacházejí. A nebo je ještě možné, že má Steam verzi a že by na ní vyšel nějaký update a savy šli do Cloudu, ale nevím, myslím, že Gothic tuto funkci nemá.

Btw. Kaiserův trik vypadá fajnově, takto si do hry uložit postavu a pak si ji "nakopírovat" i do jiného savu. Ideální na tvorbu komiksů, že?


Si pis. To je silny nastroj. A pokud si pamatuji dobre, funguje to uplne perfektne tak ze kdyz zmenis treba zbrane aby je npc drzela obracene (marvinem) a pak ulozis a nactes zase je tak ma.
Co uz je horsi, uklada se to jako ZEN soubor ale ted vazne nevim jestli do savu nebo do slozky kde jsou svety. Podle me do savu.

To ze nema save je divny ale ne uplne vyjimecne, nedavno se to stalo i me (ja mam teda v pc asi 10 slozek s gothicama) a savy odlezli uplne nekam mimo gothic :shock: jsem nekomu neco predelaval v Navratech a nadaval jak spacek ze dam ulozit hru a savy porad zustavaji ve slozce stary. Realne proste hra od urcete chvilky zacala ukladat uplne jinam :D
Pomohlo az prohledani pc na soubor NewWorld , ten je soucasti savu a hned jak pc nasel jeden mimo hry bylo jasno. Byli tam. Nechapu dodnes.
Mír zní líp.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1153
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

Jeste ten export/import se da pojmenovavat
Treba hero export Dolero
Vytvori z npc ovladane hracem Dolero zen a pak kdykoliv lze
Hero import dolero
Takze jich lze nasekat kolik se chce.
Mír zní líp.
Uživatelský avatar
Beowulf
Uživatel
 
Příspěvky: 1153
Registrován: sob 06. led 2018 16:39:50

RomanCZ97 píše:ten trik s nakopírováním/importováním postavy nezní špatně ale musím dostat do hry dolerův save a to se mi nedaří také nevím kde jsou mé savegame protože ani kdyz vyhledám na disku počítače tak tam nejsou. mám verzi gothicu v gothic complete balíčku.


Co prostě nascreenovat svoji složku s hrou, složku se saves atd.? Se podíváme.
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

jak sem přidám screenshot?
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

Normálně to nahraj třeba na postimage a hoď sem odkazy... :wink:
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

save 13 a 14 jsou od dolera https://postimg.cc/7fdL2Tpg
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

Panebože další, co instaluje hru na systémový disk a do chráněné složky Program Files.
Takže... Odinstaluj hru z Céčka, nainstaluj ji na Déčko třeba do tebou vytvořené složky "Hry" a pak teprve Gothic hraj. Je jasný, že hra nějak chybně přepisuje soubory v Program Files, takže tvoje savy skončily kdo ví kde. Pak jsou z toho všemožné chyby.
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

ok hra si přudžovala při instalaci disk sám většinou do toho nazasahuji :)
RomanCZ97
Uživatel
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 25. zář 2019 14:34:21

Tak raději při instalaci čehokoliv zasahuj. Program Files jakožto chráněná složka rád sabotuje všechno, co by mu mohlo podělat jeho klídek.
Takže nahoď hru na Déčko a do složky Saves přesuň ty, co jsem ti poslal a odzkoušej to. Mělo by to být OK. Btw. ještě mě napadá, že ta kolekce od Nordic Games to má třeba nějak jinak. Zkus když tak ještě prohledat složky v appdata jako Local či Roaming, jestli tam není něco jako "Nordic Games" či "Piranha Bytes" nebo "Gothic" ;)
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé