Menu

Nejde zmenit dohlednost!

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod Asime » pon 20. říj 2014 20:10:05 » Nejde zmenit dohlednost!
Zdravim, nainstaloval jsem si na WIN7 64bit Gothic: NOTR a pres nekolik problemu jsem hru nakonec rozjel a zda se funkcni. Jenze nejde prakticky nic menit v nastaveni zobrazeni hry, to by nebyl az takovy problem, vetsina veci je implicitne nastavena tak, ze mi to staci. Jenze, dohlednost je na 20% a to nemuzu proste prekosnout, zmenit to nejde, zkousel jsem to i v .ini , ale to take nepomohlo. Hledal jsem vsude, ale vubec nikde neni o tomhle problemu ani zminka. Zkousel jsem to jeste i na jiny pc a stejny problem.
Moje verze G2 je 2.6 s HD texture modem , GPU ATI.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod El Kamil » pon 20. říj 2014 21:12:49 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Napadá mě jedno, zkus spustit hru jako proces s administrátorskými právy.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
El Kamil
Velkovévoda panství Česko-Gothického
 
Příspěvky: 5614
Registrován: pon 27. srp 2007 5:41:00
Bydliště: In the middle of nowhere

Příspěvekod Asime » pon 20. říj 2014 21:21:30 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
El Kamil píše:Napadá mě jedno, zkus spustit hru jako proces s administrátorskými právy.


Myslis jako spravce ? To samozrejme delam.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod Emperor » pon 20. říj 2014 21:43:47 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
asi zbytečný dotaz - to nastavení v .ini jsi uložil?

Popř. zkusit nainstalovat hru mimo složku Program Files, třeba na D: disk ...
TD = BD + [(BDxMana)/Ec] + PID

TD - total damage, BD - basic damage, Ec - Emperorova konstanta, PID - damage per interval
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4402
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Asime » pon 20. říj 2014 21:51:43 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Emperor píše:asi zbytečný dotaz - to nastavení v .ini jsi uložil?

Popř. zkusit nainstalovat hru mimo složku Program Files, třeba na D: disk ...

Samozrejme, ale hra samotna na to proste nereaguje. Aji kdyz primo ve hre zmenim atributy, tak se v .ini take zmeni.
Hru jsem zkousel dat jinam, ale to take nepomohlo.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod Dolero » pon 20. říj 2014 22:03:26 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Co zkusit system pack? Třeba by ti tu hru rozchodil...
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Asime » pon 20. říj 2014 22:20:07 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Dolero píše:Co zkusit system pack? Třeba by ti tu hru rozchodil...

System pack ? Hra samotna jede, jen nejde menit graficke nastaveni ve hre, vcetne te dohlednosti.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod Dolero » pon 20. říj 2014 22:37:37 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
"Rozchodil" myslím tím, aby ti fungovala normálně...
viewtopic.php?f=140&t=17830 Fakt to zkus, třeba ti to tu hru opraví.

PS: Gregu? Milhausi? :)
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2096
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Greg » pon 20. říj 2014 23:01:46 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Ahoj,

napřed bych začal zkontrolováním souboru system/Gothic.ini

Vlastnost recalc by měla být nastavená na 0, jinak nemá nastavení Gothic.ini na hru moc vliv...
Kód: Vybrat vše
recalc=0

Dále si změň viditelnost světa a objektů na 300% (14)
Kód: Vybrat vše
sightValue=14
zVobFarClipZScale=14


Nepomohlo? Zkusíme vypnout mlhu...
Kód: Vybrat vše
zFogDisabled=0

A pro jistotu ještě
Kód: Vybrat vše
zNearFogScale=0
zFarFogScale=0


Stále nic? Zkus to změnit přímo ve hře.

Zapni si Marvin mód, otevři konzoli a napiš
Kód: Vybrat vše
zfogzone

pro vypnutí mlhy a pro ULTRA viditelnost
Kód: Vybrat vše
set clippingfactor 4


Stále nefunguje? Napiš mi SZ a přes TeamViewer to spolu nějak vyřešíme :wink: .
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Asime » úte 21. říj 2014 15:33:47 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Tak hra se zda, ze funguje, dal nez do Khorinisu jsem nesel od Xardase, ale textury vypadaj dost vyblite a myslim, ze to takhle teda nevypadalo, kdyz jsem to kdysi hral. I kdyz jsem to porovnal na YTtube s texture modem, tak se to pro moje oko s tim moc nepodobalo.
Kazdopadne Vase rady zkusim a pak reknu, jestli to pomohlo.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod Asime » úte 21. říj 2014 15:54:30 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
System pack rozjel in-game videa, ale to je vse.
Gregovu radu jsem taky zkusil, ale po zapnuti jdou videt jen textury objektu, a plapolani loucu, jinak vse ostatni je cerne.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod MaGoth » úte 21. říj 2014 16:08:50 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Asime,
1. Remove all game mods and patches on it.
2. Install the game again.
3. Install SystemPack, following his instructions (requires additional software before installing it)
4. Nothing more to be installed.

All programs, game, and mods to run as an administrator.

Important:
SystemPack.ini, will appear only after the first run of the game.
In Game, only "New game", saves do not use.


MfG MaGoth, :wink:
Naposledy upravil MaGoth dne úte 21. říj 2014 16:12:24, celkově upraveno 1
MaGoth
Uživatel
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát 02. srp 2013 0:38:52

Příspěvekod Asime » úte 21. říj 2014 16:12:00 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Dobre, take zkusim.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod Asime » úte 21. říj 2014 17:06:25 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
Tak jsem tento problem vyresil. A asi vim, kde byla chyba. Mel jsem instalacku, u ktere neslo z nejakeho duvodu menit destinaci pro nainstalovani hry a cpala se dafaultne do program files, tudiz abych mohl menit atributy v .ini, tak jsem celou hru zkopiroval vzdy nekam jinam, hra se spoustela, ale asi proto, ze to byla jen kopie, tak hra na zmeny v .ini nereagovala. Sehnal jsem jinou instalacku, vse udelal podle navodu se system packem, nainstaloval jsem hru nekam jinam a uz to na zmeny v .ini reaguje. Vylezl jsem akoratz na strechu Xar. veze, ale snad to teda uz bude jet =)) Chtel bych se jeste zeptat, jestli s timhle bude fachcit Vurts texture mod ? Hra je precejenom starsi.
Dekuji samozrejme i za Vasi pomoc.
Asime
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 10. led 2010 10:28:14

Příspěvekod MaGoth » úte 21. říj 2014 17:18:46 » Re: Nejde zmenit dohlednost!
SystemPack does not change the game, and works with all mods and texture patches.

Except those that have used expansion packs: G2Ext, Ikarus, Lego.
With mods that use them will be a problem of incompatibility.
MaGoth
Uživatel
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát 02. srp 2013 0:38:52


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé