Menu

GII:NOTR 2.7 CZ save problém

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod Hrabe_Beliar » pát 14. úno 2014 16:19:58 » GII:NOTR 2.7 CZ save problém
Zdravím,
potřeboval bych poradit s následujícím problémem:
Již poněkolikáté jsem nainstaloval svého nejoblíbenějšího Gothica -> GII: Noc Havrana a po cca 13 hodinách hraní mi krátce po uložení hry kleknul počítač. Při opětovném spuštění jsem zjistil, že uloženou pozici nelze načíst. Zmizel název pozice = vypadá jako volný slot, ale v náhledu se mi zobrazuje v pořádku. Po prozkoumání adresáře saves jsem zjitil, že soubory SAVEHDR.SAV a SAVEINFO.SAV jsou prázdné. Bohužel mám poslední zálohu po klikačce s Mikou, kde mám o 100 000 expů a 9 hodin hraní míň... Navíc je to save z "NEWWORLD" světa nikoliv z ADDONWORDu, takže veškeré kopírování přišlo vniveč. Můžete mi někdo poslat savy z addonworldu (rozumněj Jharkendaru) nebo přesný text kódu výše zmíněných souborů funkčního savu na: Hrabe.Beliar@email.cz? Díky
Naposledy upravil Hrabe_Beliar dne pát 14. úno 2014 16:51:13, celkově upraveno 2
Hrabe_Beliar
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 14. úno 2014 16:09:51

Příspěvekod Dolero » pát 14. úno 2014 16:29:48 » Re: GII:NOFT 2.7 CZ save problém
Když hru dlouho hraješ, tak se někdy stává, že se ti začne hra bugovat apod. Mně třeba vždy zbělejí věci v inventáři a dost textur zčerná... To musím rychle dát F5 (mám nastavené "rychlé uložení") a hned hru vypnout... Kdysi se to nepovedlo a taky sem musel načítat starší save... Ono je výhoda mít tak pět úložných pozic a do nich si to postupně průběžně ukládat...
Valašská trojka: já, ona, slivovica
https://i.gyazo.com/a6feb9c25f92cbac313 ... 99e609.gif
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2094
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Emperor » pát 14. úno 2014 16:53:35 » Re: GII:NOFT 2.7 CZ save problém
To se stává relativně často a ano, chce to mít vícero úložných pozic (pozice rychlého uložení nemusí být spásou, často se mi stalo, že mi zmizel první save i quicksave, který se mi navíc i vypnul, tudíž jsem jej musel v ini. souboru znovu nastavit) ...

Tebe by bavilo hrát s cizím savem? Rozehraj to raději znovu ...
TD = BD + [(BDxMana)/Ec] + PID

TD - total damage, BD - basic damage, Ec - Emperorova konstanta, PID - damage per interval
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4392
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Hrabe_Beliar » pát 14. úno 2014 17:06:44 » Re: GII:NOTR 2.7 CZ save problém
Rozhodně by mě nebavilo hrat s cizím Savem, jenom potřebuju vidět funkční save, abych si dal svůj dokupy
Hrabe_Beliar
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 14. úno 2014 16:09:51

Příspěvekod Milhaus » pát 14. úno 2014 22:34:35 » Re: GII:NOTR 2.7 CZ save problém
to nejde udělat. Nelze jej opravit. Těch dat se ukládá neskutečné množství, včetně modelu světa, všech událostí v něm atd.

Dá se využít marvin a prostě se přesunout do určité fáze hry, nastavit si stejnou postavu, jakou si měl, jenže ani zde se ti to nepovede úplně. (zůstanou obludy, zřejmě nesplněné úkoly), celkově to nastavovat by asi trvalo déle, než se vrátit k té uložené pozici, co máš.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5423
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Hrabe_Beliar » sob 15. úno 2014 4:59:57 » Re: GII:NOTR 2.7 CZ save problém
Díky za informace ;-) Hra rozehrána znova tentokrát se záložní save pozicí...
Hrabe_Beliar
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 14. úno 2014 16:09:51


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé