Nevím, zda se to dá počítat za fígl, ale:
Podařilo se mi projít skřetí území i se skřetím městem a spotřeboval jsem asi jen 5 Elixírů na zdraví +70HP. A jak se mi to povedlo?
V páté kapitole, kdy už můžete mít nejlepší luk (Smrtící luk - 88 poškození, 50 potřebná obratnost) nebo i jiné z lepších, ale ten je jistota. Vytrénujte se na mistra s lukem. Střílíte rychleji a taky mnohem přesněji než dříve. Nyní už se stačí vybavit lukem, a můžete vyrazit. Dobrou pomůckou je Krunýř důlního červa, a pak ještě třeba Amulet kůže z magické rudy, a prsten Prsten větší nepřemožitelnosti, který si můžete vzít dvakrát. Nyní je vaše obrana hodně vysoká.
Takže můžete vyrazit do území a prostě střílet. A když se přibližují, útect o kousek dál, otočit a znovu to do nepřítele prát co vám ruce stačí. Takto se dá pokořit i 10 člená skupina Skřetích psů nebo 6 člená skupina Skřetích bojovníků. Vlastně cokoliv takto porazíte.
A kdyby náhodou, do ruky si vemte třeba obouručák, nebo jednoručák, podle toho, co vám vyhovuje.
Možná to není až tak velký fígl, ale poměrně se to vyplatí. Ještě jednodužší by to měli mágové, ale to je něco jiného.
PS: Pozor na břitvy, s těmi byl problém

(nedá se jim utéct)