Menu

Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod Greg » ned 06. čer 2010 12:09:10 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
BigFooT píše:Mám 2 notebooky na obou mám win7 64bit ale každej má jinou grafiku na tom co má nvidi 9600GT mi to blbne, druhej je podstatně slabší a je tam Ati radeon 3450 a jede to výborně. podle mě je to ovladačema na nvidii a nvidia s tím nic dělat asi nechce. jinak xp mode jsem zkoušel a nefunguje to přes něj.
Tak já mám taky GeForce a Win 7, ale jede mi to v pohodě, takže to bude spíš novýma ovladačema, protože ta moje karta není zrovna nejnovější... :sad:
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Karlos » pon 07. čer 2010 14:24:36 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
hm skvělý......má nejmilejší hra a takhle zlobí
Sold my soul to rock n roll!!!
Uživatelský avatar
Karlos
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv 29. kvě 2008 15:24:02
Bydliště: Pekelná Harfa

Příspěvekod colin » úte 22. čer 2010 21:29:45 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Zdravím všechny milovníky série Gothic,

před několika dny jsem si řekl že si zahraji tuhle skvělou hru, ale po instalaci a spuštění hry mě čekalo nemilé překvapení - u úvodního videa se nepřehrával obraz, samotná hra se sekala, ale zvuk jel v pořádku. po chvíli hraní jsem začínal vidět hnědé "cáry" zpod textur a když jsem se dostal k vodě, tak už jsem viděl jen hnědou obrazovku. Po instalaci nejnovějších ovladačů na tom hra byla ještě lépe - obrazovka zazářila všemi barvami duhy a ovladač grafické karty spadl spolu se hrou.

Po pročtení nějakých fór jsem zjistil že na vině je nejspíš kombinace systému Windows 7/Vista (já mám W7 32bit verzi) a grafické karty Nvidia. Nvidia o problému už dobrý půlrok ví, ale nic s tím ještě neudělali.

A tak jsem se pustil do experimentů jako nainstalovat si Windows XP do virtuálního stroje, Windows XP Mode od Microsoftu pro Windows 7, nic nepomohlo. A když už jsem to pomalu vzdával, narazil jsem na jeden nenápadný post odkazující na ruský blog, kde se nacházel odkaz na stažení následujícího souboru:

Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/5170024/gothic-1-2-w7-fix.rar

V tomto souboru se nachází složka system32 jejíž obsahem jsou 4 dll knihovny, které stačí nakopírovat do složky "system" ve složce se hrou. Když jsem tak učinil, hra a všechna videa fungovala bez problému. To samé funguje i pro Gothic 2 i s datadiskem.

Doufám že to někomu pomůže.
Uživatelský avatar
colin
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 22. čer 2010 20:57:38

Příspěvekod Trapper » úte 29. čer 2010 11:04:20 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Mě to teda nepomohlo...zkoušel jsem to přesně jak píšeš a je to na nic...nejdřív to dlouho najíždí ,pak tam blikne celá obrazovka černě a nakonec Apllication Error....tak já nwm co s tim asi si to nezahraju :(
Trapper
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 18. bře 2009 22:26:48

Příspěvekod Romop5 » úte 29. čer 2010 19:45:01 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
zahraš ale stojí to i tak za prd, návod pre tvoj problém:
Pôjdeš do zložky s hrou, potom system, pravym klikom na Gothic.exe, Vlastnosti, a zaklikneš kompatibilnost pre Windows XP, ďalej zakázať vizualne motívy a spustit ako správca.

Žial, pôjde ti to, akurat že v hre zistíš, ze to robi to isté ako na G2, priehladnosť textur atď, dokedy mi fotrik nekupi dáku radeonku ( mám teraz new pc, takže ďalšich 5+ rokov asi nie)
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Příspěvekod Karlos » sob 31. črc 2010 0:32:44 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Sic sem tím trikem co zde napsal colin zamezil sekání při rozhovorech, ale za to se grafika zbláznila.
Sold my soul to rock n roll!!!
Uživatelský avatar
Karlos
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv 29. kvě 2008 15:24:02
Bydliště: Pekelná Harfa

Příspěvekod Kabuto » pon 20. zář 2010 21:36:29 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Mám win 7 64-bit a grafiku GeForce 8600M GT. Tenhle fix sice udělá hru plynulou, ale grafika se naprosto rozhází a pro mě je to stále nehratelné.
Uživatelský avatar
Kabuto
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 15. úno 2009 10:33:30
Bydliště: Nový Bor

Příspěvekod Jarvis » ned 26. zář 2010 10:46:47 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Přesně tak, hra už se neseká a je plynulá, ale všechny textury problikávají a stejně se to nedá hrát. Nepřišel někdo na to co s tím?
...???
Uživatelský avatar
Jarvis
Uživatel
 
Příspěvky: 263
Registrován: ned 04. led 2009 18:06:12
Bydliště: Nový tábor

Příspěvekod Romop5 » pon 18. říj 2010 16:41:16 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Obrázek
Uživatelský avatar
Romop5
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 29. čer 2010 18:38:46

Příspěvekod Theodenet » pon 29. lis 2010 11:02:59 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Dnes jsem si nainstaloval Gothica 1 a při 1 spuštění semi hra sekala a textury problikávali. Šel jsem tedy na Nvidia stránky a stáhl poslední driver verze 260.99 a Gothic mi už jede jako za mlada :)

Enjoy! :twisted:
Theodenet
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 01. bře 2010 16:02:23

Příspěvekod A.januska » čtv 24. úno 2011 13:24:44 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Ale když jsem nainstaloval ten driver tak mi ted nejdou novější hry (Mafia 2, Arcania). Nevíte co s tím? _ :sad:
A.januska
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 26. led 2011 19:07:32

Příspěvekod Kabuto » stř 23. bře 2011 8:30:17 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Takže konečně. Také jsem si nainstaloval nový patch ke grafice od nVidie a Gothic šlape jako zamlada. Ušel jsem jen pár kroků, ale všechno bylo funknční, takže děkuji firmě nVidia, která mě opět připravila o několik desítek hodin mého volného času.
Uživatelský avatar
Kabuto
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 15. úno 2009 10:33:30
Bydliště: Nový Bor

Příspěvekod Ripmania » pát 05. srp 2011 14:35:48 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Ok chlapci pozorne som si to tu precital a idem to vyskusat. . ak mi to pojde BOH VAM ZEHNAJ !!!!!!!!!!

Otazka na teba :) prave stahujem tu nvidiu co si tu napisal.Ak mi gothic pojde a dohram ho mam si znova nainstalovat minuly driver od nvidia co som mal alebo to nema nejaky vplyv?Ja nehravam vela hier ale gothic a risen je pre mna srdcovka no a este dota. . .takze co doporucujes?diky

PARADA!!!!!!!!!!!Nainstaloval som driver ktory si sem dal a funguje mi gothic1 na windows 7 64bit :D :D DAKUJEM VAM!!!!!!!!!!!A este jedna otazka:Pojde mi aj gothic 2 ?
Ripmania
Uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát 18. úno 2011 22:27:21

Příspěvekod Karlos » pon 15. srp 2011 0:25:19 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
Prosím, nebyl by někdo ochoten mi na ten driver poslat odkaz, nak sem se zamotal do toho kterej vlastně stáhnout.
Sold my soul to rock n roll!!!
Uživatelský avatar
Karlos
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv 29. kvě 2008 15:24:02
Bydliště: Pekelná Harfa

Příspěvekod Karlos » pon 22. srp 2011 1:58:54 » Re: Sekání gothicu 1 - win 7 64 bit
joooo, jak já miluju tuhle stránku, tohle forum, jooo po roce trápení a nočních můr bez Gothicu 1 a dnes sem naistaloval ten driver a G1 mi zase běží jako kdysi!
Sold my soul to rock n roll!!!
Uživatelský avatar
Karlos
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv 29. kvě 2008 15:24:02
Bydliště: Pekelná Harfa

PředchozíDalší

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé