Menu

Gothic 1,2 nejde spustit

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Příspěvekod Jony » pon 21. kvě 2012 22:36:21 » Gothic 1,2 nejde spustit
Zdarec...už dlouhou dobu se pokouším spustit gothic 1 a 2. Zkoušel jsem všechny rady co jsem našel na google nebo tady na foru a nic mi nepomohlo. Vždy kliknu na exe soubor hry a nic se nestane. Hra se sice objeví v procesech, ale bere si pouze 4MB ram,což mi připadá divné. Proces rundll32.exe se mi ani neobjeví, takže ho nemůžu ani zkusit vypnout :D
Mám Nvidia GTX 260 a win 7 32 (asi nejhorší kombinace) poradíte mi prosím ? napadne vás něco ? za každé odpovědi budu moc rád... děkuji :)
Uživatelský avatar
Jony
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 14. črc 2009 21:54:53

Příspěvekod Gothic12 » pon 28. kvě 2012 16:00:24 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Na 32-bit W7 by ti to malo bežať, keď mne na starom noťasi vkľude fachá aj s WVista :). Možno máš chybné CD, skúšal si to inštalovať aj na iné zariadenie?
Gothic12
Trvalý ban
 
Příspěvky: 788
Registrován: pon 26. črc 2010 12:38:14

Příspěvekod Mike1 » pon 28. kvě 2012 16:28:01 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Mike1
Trvalý ban
 
Příspěvky: 2829
Registrován: stř 06. říj 2010 16:36:07

Příspěvekod Jony » pon 28. kvě 2012 19:45:03 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Jo na jiném počítači jsem to zkoušel, tam mám Win XP a všechno běží jak má...
A ano aji ten Nvidia Workaround jsem zkoušel... a nic :(
Uživatelský avatar
Jony
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 14. črc 2009 21:54:53

Příspěvekod sixmas86 » ned 10. led 2016 13:12:01 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
zdravim,
mam stejnej problem jen s malou ochylkou ze to zkousim na windows 10 ale na w7 to slo spravne jak G1 tak i G2, kdyby nekdo prisel na to co s tim je rad bych zjistil jak to vyresit nebo tak
sixmas86
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 03. dub 2013 10:32:11

Příspěvekod Emperor » ned 10. led 2016 13:16:05 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
nevím, jak to funguje s W10, ale zkus nainstalovat tento patch ...
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4823
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Martin Putzer » pon 11. led 2016 16:24:30 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Stačí zapnout UAC a spustit v režiu kompatibility s Windows XP SP2, pak jenom dodatečně nainstalovat fullscreen patch (na desítkách a osmičkách). Nevím proč instalovat cokoliv jinýho.
BZh11AY&SYJi˛W ?€@…0@ ?ď˙° PŠ†šôÔjžM•<jŚŚ™S)±O
<ŁÂ‡`ßQ·ť
ÖmÍ:´ˇ" €Ôˆ¤˘ˇäěeÓJűF˝&ŠŻĂsˇoTzßWGWN„˘ˆi¸dĂ" ľiŔ'Řň™‘ó"ifºٜp˜,€ć°ô.Ł˝ÇÇA˝ŮĂKcń4u#qÝY×R¶Ú#Ç~÷I&3Aˆó­QD˘ŕ·Ocߡ,źäA r aă{5°ŞËň—ŘoĄşÇżß9ÝBGj¤–Đ ;‚ ´f\XZ«QW‡ëvA*łĹÝłďť`é}Ă"ˆ@îÚ7f1ťq˘rń©Ć¶¨Eľ/I˘*­ť+—ÓR آęăŃđ¬;D dł%›üHŮJÍĚĂ‹ą"ś(H%4Ů+€


Použita komprese BZ2.
Uživatelský avatar
Martin Putzer
Uživatel
 
Příspěvky: 313
Registrován: pon 04. srp 2014 18:31:02
Bydliště: Chrám Pátračů na konci světa

Příspěvekod Emperor » pon 11. led 2016 16:29:21 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Martin Putzer píše:Nevím proč instalovat cokoliv jinýho.

třeba proto, že patch opravuje některé bugy a padání hry na určitých místech ...
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4823
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Dolero » pon 11. led 2016 17:53:07 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Martin Putzer píše:Stačí zapnout UAC a spustit v režiu kompatibility s Windows XP SP2, pak jenom dodatečně nainstalovat fullscreen patch (na desítkách a osmičkách). Nevím proč instalovat cokoliv jinýho.


Protože zapnutí hloupé kompatibility ti nezajistí, že ti hra pojede. SP řeší mnoho věcí na tak málo MB, od rozlišení, přes bugy až po textury... SP je při hraní Gothicu na W Vista a novější nutnost, pokud chceš mít stabilní chod hry.

EDIT: A ten tvůj postup je de facto pro uživatele vlastně zdlouhavější a náročnější, než nainstalovat jeden patch... :wink:
Naposledy upravil Dolero dne čtv 14. led 2016 23:10:07, celkově upraveno 1
Valašská trojka: já, ona, slivovica
Uživatelský avatar
Dolero
Uživatel
 
Příspěvky: 2205
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Milhaus » čtv 14. led 2016 22:56:57 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Martin Putzer píše:Stačí zapnout UAC a spustit v režiu kompatibility s Windows XP SP2, pak jenom dodatečně nainstalovat fullscreen patch (na desítkách a osmičkách). Nevím proč instalovat cokoliv jinýho.

no, co se týče režimu kompatibility ve Windows, doporučuji jej nikdy nikde a za žádných okolností nezapínat, protože je to úplně k ničemu a mnohdy to má dokonce opačný efekt.

Ten patch naopak oproti tomu mění mnohem více věcí. On ze své podstaty kompatibilitu z windows neřeší vůbec, nicméně zlepšuje FPS, načítání hry, mění a optimalizuje virtuální soubor hry, řeší problém se spuštěným procesem ale nespuštěnou hrou, umožňuje nastavit větší dohled, zlepšuje rozlišení a umožňuje jej nastavit jak pro 16:9 tak pro 16:10 (a to ne jen ve smyslu rozlišení v px, ale i umístění středu (VerticalFOV), řeší problém s videii a jejich roztahováním a mnoho dalších věcí.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5851
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Martin Putzer » pát 15. led 2016 19:10:53 » Re: Gothic 1,2 nejde spustit
Opačný efekt? V tomhle případě mi kompatibilita vyřešila ten problém s 20 minutovým spouštěním. Teď to neblbne vůbec.


Dolero píše:EDIT: A ten tvůj postup je de facto pro uživatele vlastně zdlouhavější a náročnější, než nainstalovat jeden patch... :wink:


Náročnější? To je tak těžký zapnout pitomý UAC a kliknout na vlastnosti zástupce?

Mimochodem, na desítkách mi to funguje ještě líp než na sedmičkách, už ani ty ORCSWORDY se nedělaj, nevím co tu píšeš o stabilitě. :wink:
BZh11AY&SYJi˛W ?€@…0@ ?ď˙° PŠ†šôÔjžM•<jŚŚ™S)±O
<ŁÂ‡`ßQ·ť
ÖmÍ:´ˇ" €Ôˆ¤˘ˇäěeÓJűF˝&ŠŻĂsˇoTzßWGWN„˘ˆi¸dĂ" ľiŔ'Řň™‘ó"ifºٜp˜,€ć°ô.Ł˝ÇÇA˝ŮĂKcń4u#qÝY×R¶Ú#Ç~÷I&3Aˆó­QD˘ŕ·Ocߡ,źäA r aă{5°ŞËň—ŘoĄşÇżß9ÝBGj¤–Đ ;‚ ´f\XZ«QW‡ëvA*łĹÝłďť`é}Ă"ˆ@îÚ7f1ťq˘rń©Ć¶¨Eľ/I˘*­ť+—ÓR آęăŃđ¬;D dł%›üHŮJÍĚĂ‹ą"ś(H%4Ů+€


Použita komprese BZ2.
Uživatelský avatar
Martin Putzer
Uživatel
 
Příspěvky: 313
Registrován: pon 04. srp 2014 18:31:02
Bydliště: Chrám Pátračů na konci světa


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé