Menu

Nejde spustit/ Nejde spustit na Windows 7/8 FAQ - vše SEM

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Zkoušel jsi tradiční metody (spustit jako admin, spustit hned po restartu, smazat RPT soubory)?
Obrázek
Uživatelský avatar
helpo1
Uživatel
 
Příspěvky: 803
Registrován: úte 12. říj 2010 13:09:30
Bydliště: forum.gothicz.net

blbá otázka, kde jsou RPT soubory? :D
Uživatelský avatar
tomas352000
Uživatel
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned 14. dub 2013 14:40:55

V/při složce s Gothicem. Měli by vypadat jako GOTHIC.RPT nebo tak nějak (jestli nemáš nastaveno zobrazování skrytých/systémových souborů, pro jistotu ho zapni).
PS: Taká blbá otázka to ani není. :)
Obrázek
Uživatelský avatar
helpo1
Uživatel
 
Příspěvky: 803
Registrován: úte 12. říj 2010 13:09:30
Bydliště: forum.gothicz.net

smazáno, ale stále nic :/
Uživatelský avatar
tomas352000
Uživatel
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned 14. dub 2013 14:40:55

ok změna, nyní mi to háže acess violation nebo co -_-

edit:po 250tém pokusu se mi to uráčilo spustit :D
Uživatelský avatar
tomas352000
Uživatel
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned 14. dub 2013 14:40:55

Nevím, zda je to sedmičkama, ale mám problém při spuštění G1 i G2, ony se mi hry spustí a bez problémů běží, ale asi až po třech minutách po kliknutí na ikonu na ploše ...
nevíte někdo, čím by to dlouhé spouštění mohlo být způsobeno? Ostatní hry mi jdou spustit ihned a ještě před měsícem byly v poho i G1/2 ...
dík za pořešení, bude-li nějaké ...

edit:

Tak už mi to nejde spustit vůbec, vypínání procesů rundll nic neřeší ani přeinstalování na jiný disk ... mám podezření, že to bude od tý doby, co mám připojený net, protože do tý doby jsem neměl problém. Je to možné? Znamená to, že si před každým hraním géček musím odpojit net?
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4761
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

stejný problém jsem měl já, nejdřív se to pomalu zpouštělo a BUM, tohle se šíří jako virus -_- kámoš to má taky...
Uživatelský avatar
tomas352000
Uživatel
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned 14. dub 2013 14:40:55

No a našel jsi nějaké řešení, nebo jste to s kámošem vzdali ? :D


edit:
ha, našel jsem na netu toto a fakt to pomohlo :D

F1l1mA [82.100.31.xxx], 28.08.2012 09:44

Tak jsem si našel řešení sám. Nevím proč to jde ale jde to. Spustím hru dvakrát. Dám CTRL+ALT+DELETE procesy a ukončím proces rundll32.exe a hra se najednou spustí :D :D :D Ještě to musím zkusit na druhém pc.
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4761
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Dobrý den..
Před cca půl rokem jsem nainstaloval na gothic3(koupená verze) patche a enchanced edition,pohrál jsem si s nastavením a spustil hru.Později jsem ji vypl...Druhý den hra už nešla spustit,když otevřu procesy tak tam gothic je.
Ano podíval jsem se na všechna témata a nemám tam ani proces rundll32 ani nic jiného...Zkoušel jsem hru Xkrát reinstalovat , ale nic nepomohlo :(
Prosím o odpověd :)
_RoaR_CZ
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 21. kvě 2014 16:30:50

tam jde opravdu podle popisu o G3, že? tedy že to pak přesunu do správné sekce, kde si toho může všimnou více lidí, kteří s tím měli problémy a třeba je i vyřešili..

Ono toto je vcelku častý problém, spíše tedy u dřívějších her na OS Win 7 + 8, ale stává se to i u pozdějších - asi bych to kompletně odinstalovat, vše kompletně pročistil (včetně složek v Program Files + registry) třeba nějakým programem (total unninstall http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... uninstall/ ) a pak to zkusil nainstalovat zpět.. Já osobně jsem měl tento problém u datadisku FG a musím říct, že se mi to nepodařilo rozchodit žádným ze zveřejněných návodů a tipů.. Pomohl až reinstal win, což tedy je ta poslední možnost.. Bohužel, třeba někdo zná něco, co bude fungovat.. :???:
Uživatelský avatar
Jémák
Crysis fighter no. 1
 
Příspěvky: 7904
Registrován: sob 01. zář 2007 8:29:11

Zdravíčko,
na momentálně zapůjčeném notebooku mám Win 8.1 a Gothic 1 GOG verzi. Po pokusu o spuštění hry se mi v procesech Gothic 1 objeví, ovšem proces zabírá 2-2,5 MB dat. Žádná chybová hláška se nezobrazí a režimy kompatibility jsou neefektivní. Věděl by někdo prosím co s tím ? :)¨
EDIT: Problém vyřešen. Gothic nešel spustit přes ikonku kterou mi GOG Installer vytvořil při instalaci, ale musel jsem si jako zástupce navolit Launch Gothic.
Problém ovšem nastal nový - i přes to, že mám nastavené rozlišení 1366x768, hra mi běží ve Windowed módu. V gothic.ini mám Windowed mód vyplý.
Češtinu se mi snad taky podaří najít. Zatím ani jedna nešla na 1.08k verzi nainstalovat. Vždy vyskočí chyba "Readme.htm neznámá verze"
Obrázek
Uživatelský avatar
Sirius
Uživatel
 
Příspěvky: 772
Registrován: pon 11. dub 2011 18:05:32
Bydliště: Chrám Řádu věčného plamene

Řešit by to mělo tohle: viewtopic.php?f=140&t=17830
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5799
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Pomohlo, díky ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
Sirius
Uživatel
 
Příspěvky: 772
Registrován: pon 11. dub 2011 18:05:32
Bydliště: Chrám Řádu věčného plamene

Předchozí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé