Menu

Nejde spustit/ Nejde spustit na Windows 7/8 FAQ - vše SEM

Nespustí se? Padá? Pište sem.
Pokud vám hra nejde spustit, nebo vám "blbne" na OS MS Windows 7, pak své problémy pište do tohoto topicu.


FAQ: Rady ohledně spuštění hry.
Všechny níže uvedené rady odpovídají na otázku: "Proč mi hra nejde spustit, co s tím?"

- Ve správci procesů (ctrl + alt + del ) vypněte proces "rundll32.exe".

- Mělo by fungovat i na Gothic1 (Klikněte zde pro přesměrování)

- Pokud máte grafickou kartu NVidia a Windows 7, pak vyzkoušejte toto.

( FAQ budou postupně rozšiřovány.)
Pravidla fóra | Důležité informace | Poslat zprávu vedení fóra

Tento účet slouží čistě k potřebám vedení zdejšího fóra a nepředstavuje žádnou konkrétní osobu. Pokud máte jakékoliv dotazy či jiné problémy, obraťte se na patřičné administrátory a moderátory z našeho týmu.
Admin
Obecný účet vedení fóra
 
Příspěvky: 102
Registrován: pon 05. kvě 2014 11:08:56

Příspěvekod Polly » ned 17. úno 2013 16:31:49 » Nespustí sa
Zdravím .. po dlhej dobe som dostal chuť na gothic .. nainštaloval som si ho (mam originálko) a keď ho spustím vždy mi vyhodí : application error : ACESS VIOLATION atď atď ak bude treba pošlem aj screen ... skúšal som aj PATCHE ale nič nepomáha ďakujem ;)

mám WINDOWS VISTA
Metal is real music
Uživatelský avatar
Polly
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 06. kvě 2012 17:18:29

Příspěvekod Emperor » ned 17. úno 2013 18:16:36 » Re: Nespustí sa
zkus toto:

Gothic12 píše:Mne to robilo s G2A na noťasi...skús to presunúť na USB a spustiť tak :) mne to pomohlo


popř. ještě pohledej na fóru
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4686
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Polly » ned 17. úno 2013 19:28:17 » Re: Nespustí sa
ďakujem moc
Metal is real music
Uživatelský avatar
Polly
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 06. kvě 2012 17:18:29

Příspěvekod Emperor » ned 17. úno 2013 20:05:17 » Re: Nespustí sa
No rádo se stalo, jen jestli to funguje :D
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4686
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Polly » stř 20. úno 2013 19:00:36 » Re: Nespustí sa
ide ide ... no teraz to začalo nejako štrajkovať že keď chcem načítať hru po polke načítania sa vypne hra a napíše mi : Can't find file : _WORK/DATA/SOUND/ITRW_BOW_LONG_01.MBB .. nejaká rada? :)
Metal is real music
Uživatelský avatar
Polly
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 06. kvě 2012 17:18:29

Příspěvekod Emperor » stř 20. úno 2013 19:20:15 » Re: Nespustí sa
Nemám zkušenosti s Vistama, ale občas mi takto hra (na XPéčkách) spadla (během hraní, zvlášť na některých místech, viz tento topic viewtopic.php?f=15&t=6097) a objevilo se mi něco podobnýho. Prostě jsem hru znovu zapnul a v pohodě. Pomohlo mi změnit nastavení zvuku, přímo v nabídce, dát tam něco jiného ... ale nejsem si jistej, zda je to ten tvůj případ. Pokud problémy přetrvávají, tak si projdi celou sekci G1 technické problémy, někde se tam píše i o problémech s Vistama
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4686
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod JeffreeCombs » čtv 28. bře 2013 16:31:11 » Nelze spustit
Ahoj. Nainstaloval jsem si Gothic 1 na svůj starý noťas, protože nový se rozbil. Po instalaci jsem Gothic normálně spustil. Po pár vteřinovém čekání mě přivítalo logo PB, potom obrazovka zčernala. Hudba normálně hrála, tak jsem zkusil zmáčknout enter. Chvíli jsem čekal, když v tom se začalo přehrávat intro. Tak jsem se na něj koukl. Po skončení byla chvilku černá obrazovka. Potom se gothic zmenšil jen na maličký proužek, jak máte minimalizovat, zavřít.. A nic se nedělo, tak jsem to zavřel. A takhle to dělá pořád dokola.. Nevěděl by něco, co s tím?

Bohužel mi nic nepomohlo. Ani reinstal Windows. Možná by to jelo na XP, jenže CD mi to nechce vzít, je poškrábané. Takže si Gothic už nezahraju.. Ale díky za odpověď.
____
Windows 7 Home Premium 32bit
Intel Pentium 4 - 2,4Ghz
1GB Ram
Ati Mobility radeon 9000 asi 64mb, ale píše to i toto : 64MB Standard VGA Graphics Adapter

____
Děkuji za každou pomoc. S pozdravem JeffreeCombs.
JeffreeCombs
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv 28. bře 2013 16:25:39
Bydliště: Brno

Příspěvekod Emperor » pon 01. dub 2013 15:27:25 » Re: Nelze spustit
To poškrábaný CD nejde spravit? Je víc možností, zadej na googlu "jak opravit poškrábané CD".
Stačí, abys ho rozjel v mechanice alespoň jednou a obsah CD zkopíruj třeba na flashku, pak už nebudeš CD potřebovat. Popř. někde sehnat nový, objednat na internetovým obchodě či v bazaru, víc jak dvě kila bys za něj určitě nedal. Eventuálně si v nějaké knihovně sehnat Score s reedicí série (zářijový nebo říjnový číslo loňskýho roku, nevím přesně) a udělat totéž.

Pokud něco z toho vyjde, pak už jen pořešit systém. XP jsou bez problému, mám je taky a už kvůli gothicu jej měnit zatím nehodlám. Takže pokud je máš, a nic s W7 nepomohlo, tak nainstalovat starý dobrý poctivý XPéčka.
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4686
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Milhaus » pon 08. dub 2013 11:07:48 » Re: Nelze spustit
řešením se systémem je dual boot. Tedy mít jak XP tak win7. win7 mít jako hlavní systém, do XPček se přepínat jen, pokud chceš hrát staré hry, které nefungují ve win7.

Ideální postup instalace je ten, že nejprve nainstaluješ winxp. Při jeho instalaci rozdělíš disk minimálně na dvě části (nejlépe na 3. 1 malou na XP, jednu malou na win7 a zbytek na data a hry atd).

Pak tedy nainstaluješ XP na jeden z takto vzniklých disků. Následně nainstaluješ win7 na druhý disk. Windows by si při instalaci měl dokázat rozeznat, že je v systému ještě jeden systém a při startu PC nahodit bootovací menu, kde si můžeš vybrat (jako výchozí bude nastaven win7 a budš mít 20 vteřin, abys pustil XP - starší verzi windows). Toto botovací menu se dá ještě upravit přes nastavení v systému (jít do nabídky Start - zde Spustit - zde napsat mscofig a zde jít do botovací části. Především bych upravil čas, za který se spustí výchozí systém - já jej mám upraven na 5 vteřin, jelikož XP pouštím jen minimálně a když už to chci udělat, tak se na to soustředím při zapínání.

Nicméně gothic funguje ve windows7. Sice ne tak dobře, jako ve winxp, ale funguje (tedy žádné hlášky atd to neháže). Spíše si myslím, že chyba bude u tebe v instalaci. Jedak bych gothic neinstaloval na disk C: (a už vůbec né do složky Program files), jelikož tyto složky jsou chráněné a nelze do nich zapisovat - windows blokuje programy, které nejsou spuštěny jako "Správce". Jednak je nutné nainstalovat directx 9. Ve win7 je directx11, nicméně directx9 je jiná platforma a tu je též nutné ve win7 aktualizovat. Gothic jede na directx8, nicméně je dobré aktualizovat dx9. Ve tvém případě je otázka, jestli má tvůj notebook dostatečný výkon pro provoz z win7 a hrami. Především paměť RAM máš poměrně malou, takže chyba by mohla být v tom.

nefunkční instalačka winxp se dá řešit tak, že si winxp někde prostě stahneš, no. MS se snad nebude cítit příliš okraden.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5639
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Ferbruck » ned 26. kvě 2013 9:37:36 » Hra se nespustí
Zdravím, mám taková problém. Mám Windows XP a NVIDIA. Když si nainstaluju gothica a chci ho spustit tak se nic nestane. V systemu gothic normalně běží. Zkoušel jsem i par rad z tohohle fora, ale furt nic. Navic před několika rokama mi hra normalně běžela na tom samým kompu a když sem si ju včera nainstaloval tak šla taky, ale dneska rano už ne. Nevíte co s tím?
Ferbruck
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 26. kvě 2013 9:33:03

Příspěvekod Emperor » ned 26. kvě 2013 17:58:05 » Re: Hra se nespustí
píše ti to nějaký hlášení?
Obrázek
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor
 
Příspěvky: 4686
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Milhaus » pon 27. kvě 2013 10:58:05 » Re: Hra se nespustí
to je zase určitě tím, že to některé programy blokují. Respektive některé procesy na pozadí. Těch procesů, které to blokují je hodně. Zkus například vypnout všechny procesy (přes správce úloh - tj pravým tlačítkem na start lištu, zde vybrat Správce úloh, zde vybrat navrchu kartu Procesy), které začínají na wmp..... a mají něco společného s windows media playerem. Ale těch procesů, které to dělají, je víc. Je třeba zkoušet a vypínat ty, které nejsou potřebné.
***
Uživatelský avatar
Milhaus
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 5639
Registrován: čtv 30. srp 2007 10:35:05
Bydliště: Doma

Příspěvekod Ferbruck » úte 30. črc 2013 9:49:55 » Re: Hra se nespustí
Už mi to jde. Musel jsem vypnout všechny procesy který měly před sebou NMI
Ferbruck
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 26. kvě 2013 9:33:03

ahoj, ještě včera mi hra běžela ok, ale dnes když to spustím, nic se neděje (kromě toho že je to v procesech), nemám tam žádné rundll, zkoušel jsem vypnout vše co šlo, ale stále to nejde, nevíte co s tím je?
Uživatelský avatar
tomas352000
Uživatel
 
Příspěvky: 137
Registrován: ned 14. dub 2013 14:40:55

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé