Menu

Gothic 2: České módy

Sekce o překladech nebo již přeložených módech
Příspěvekod Greg » stř 27. srp 2014 19:50:04 » Gothic 2: České módy
Zdravím všechny!

Nebyl jsem tu asi dva roky a koukám, že sekce s módy je pořád stejně „aktivní“. A není se trochu čemu divit. Většina českých módů se musí instalovat složitě skrze různojazyčné stránky a na některé češtiny už dokonce ani neexistuje funkční odkaz. Oprášil jsem tedy svůj 6 let starý externí disk, posílil dva roky nepoužívaná neuronová spojení týkající se módování do Gothic a hlavně celý včerejšek a část dnešního dne jsem proseděl u PC, abych Vám představil...


Kompletní balíček českých módů pro hru Gothic 2: Noc Havrana
Obrázek

Balíček obsahuje

  • Verzi hry 2.6 (pouze spustitelné soubory, ne celá hra)
  • GothicStarter 2.6.6
  • Češtinu pro datadisk Noc Havrana
  • HD textury (Sumpfis Texturepatch)
  • Neoficiální datadisk Návraty 1.1 v češtině

Módy v češtině

  • Juran
  • Khorana Prolog
  • Ku'hajag - Rolandova cesta
  • Pakt se zlem - Historie
  • Pirátské příběhy
  • Příhoda na moři
  • Šarvátky králů
  • Vánoce 2008
  • Velaya - Příběh válečnice
  • Záchrana před sopkou
  • Život pirátů

Instalace

Je velmi jednoduchá. Stáhněte a spusťte instalační balíček. Zvolte umístění vaší hry Gothic 2 Noc Havrana (na verzi nezáleží) a potvrďte instalaci. Odměnou vám bude odkaz na ploše na GothicStarter s plně funkčními 11 počeštěnými módy a jedním neoficiálním datadiskem. Ikonky na všechny módy lze rovněž najít v nabídce Start ve složce JoWooD/Gothic II. GothicStarter by měl po instalaci vypadat zhruba takto.


Obrázek

Stažení balíčku

Gothic 2 České módy.exe

Mirrory
https://mega.co.nz/#!ZckxHRCA!p1qdFBaZU ... ffoWeioXAg
http://www.uloz.to/xs5Ww2Ub/gothic-2-ceske-mody-exe

Možné datazy

Proč není u některých módu přeložené menu, případně názvy předmětů?

Pro překladatele je hlavní priorita přeložit hratelnou část módu. Nejsou za to nijak placeni, takže buďme rádi aspoň za to.

Instalace se nezdařila...

Na 99% to bude špatně zvoleným umístěním složky se hrou Gothic 2: Noc Havrana. Instalace funguje na všechny běžné verze této hry s datadiskem. Nejsem si jistý, jak je to se STEAM verzí. Zpětná vazba by se hodila...

Jak mohu tento balíček odinstalovat?

To bohužel není možné. Použil jsem instalační ulitku od firmy RARLAB - Tvůrce archivačního programu WinRAR, která tuto funkci nepodporuje.

Kolik bude zabírat hra po instalaci balíčku?

Balíček módů si z disku ukousne 4,3 GB, Gothic 2 s datadiskem zabírá nejméně 2,9 GB, takže celkově minimálně 7,2 GB. Většinu velikosti tvoří herní videa a dabing postav. Především u módu Velaya - Příběh válečnice a neoficiálního datadisku Návraty.



Všechny módy jsou kompletní a aktuální ke dni 26. 8. 2014.

Budu se zde těšit na vaše názory. Začalo mi to tu docela chybět. Myslím, že se tu zase občas objevím.

Mějte se a užijte si hru!
Naposledy upravil Greg dne úte 05. zář 2017 6:02:39, celkově upraveno 8
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod sleeper » stř 27. srp 2014 19:57:53 » Re: Gothic 2: České módy
Á, Kapitán Greg žije! VItaj speť! :)

Hneď sťahujem! :D
Uživatelský avatar
sleeper
Uživatel
 
Příspěvky: 2279
Registrován: ned 25. kvě 2008 13:30:40
Bydliště: Tam, kde sa dobre pije!

Příspěvekod Emperor » stř 27. srp 2014 20:01:50 » Re: Gothic 2: České módy
Vítej mezi námi ... super práce :wink:

Konečně si zahraju Velayu :D
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Lario » stř 27. srp 2014 20:11:43 » Re: Gothic 2: České módy
Paráda! Skvělá práce :)

Btw od kdy a kým je přeložený Juran?
Lario
Uživatel
 
Příspěvky: 247
Registrován: pát 01. bře 2013 15:31:50

Příspěvekod Greg » stř 27. srp 2014 20:22:00 » Re: Gothic 2: České módy
Juran přeložili cca před třemi měsíci Kaiser, Aeternitas, Darkenius a Helpo1. Akorát to ohlašují na fóru webu DarkForest, tak o tom není tak slyšet. Mají tam nějaké přeložené módy i pro první Gothic :wink: .

Jinak díky za uvítání :-)
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Huro » stř 27. srp 2014 21:46:15 » Re: Gothic 2: České módy
Greg hral si návraty s češtinou 106? Rad by som vedel ci sa opravil bug na ostrove etlu s trosecnikem ked fellangora zabijem
Huro
Uživatel
 
Příspěvky: 164
Registrován: ned 03. črc 2011 22:11:49

Příspěvekod Greg » stř 27. srp 2014 21:57:18 » Re: Gothic 2: České módy
Nehrál. Zeptej se zde a možná někdo bude vědět :wink: . Každý mód jsem zkoušel hrát jen prvních pár minut, jestli všechno funguje jak má.
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Emperor » čtv 28. srp 2014 7:27:36 » Re: Gothic 2: České módy
Tak jsem to stáhnul nainstaloval a funguje - zkoušel jsem tedy zatím jen Velayu. Akorát mám problém se spouštěním, musím to dělat složitě - zapnout starter, spustit mod, v procesech vypnout starter, pak ho znovu zapnout, spustit mod a v procesech zrušit soubor rundll. Teprve pak se mi hra spustí.

Mám W sedmičky a musel jsem takhle spouštět všechny gothicy (tedy dvakrát spustit soubor a zrušit rundll), tady mám navíc ještě ten starter :???: Samozřejmě ho spouštím jako správce a mám tam nastavenou kompatibilitu s XP, to ale nepomůže.
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Delicius169 » čtv 28. srp 2014 9:04:07 » Re: Gothic 2: České módy
Takže, jestli tomu rozumím, funguje to na G2a 2.7? Nemusím předělávat verzi? A je možno k tomu přidat i další nečeské módy? (Tedy že já si je tam nainstaluju sám...)
Zuby
Uživatelský avatar
Delicius169
Uživatel
 
Příspěvky: 546
Registrován: pon 23. lis 2009 9:27:11

Příspěvekod Emperor » čtv 28. srp 2014 9:21:17 » Re: Gothic 2: České módy
Jo, funguje to na jakékoli verzi, tento Gregův balík je univerzální - all in one :D, instalace je primitivní ...

problém můžou ale dělat W7 či W8 při spouštění - což se, sakra, děje mě :???:
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Dolero » čtv 28. srp 2014 12:49:11 » Re: Gothic 2: České módy
Jsou ty módy kompatibilní se System Packem? :D
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2103
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Greg » čtv 28. srp 2014 13:35:42 » Re: Gothic 2: České módy
Emperor píše:Tak jsem to stáhnul nainstaloval a funguje - zkoušel jsem tedy zatím jen Velayu. Akorát mám problém se spouštěním, musím to dělat složitě - zapnout starter, spustit mod, v procesech vypnout starter, pak ho znovu zapnout, spustit mod a v procesech zrušit soubor rundll. Teprve pak se mi hra spustí.

Mám W sedmičky a musel jsem takhle spouštět všechny gothicy (tedy dvakrát spustit soubor a zrušit rundll), tady mám navíc ještě ten starter :???: Samozřejmě ho spouštím jako správce a mám tam nastavenou kompatibilitu s XP, to ale nepomůže.

Večer ti na to zkusím napsat skript. Ještě mám někde v PC svůj prográmek, který tohle řešil. Je to většinou způsobený nějakým program, který pracuje s videem. Většinou nějaký přehrávač. Teď mám na Win 7 64-bit jenom VLC a všechno je v pohodě...

Delicius169 píše:Takže, jestli tomu rozumím, funguje to na G2a 2.7? Nemusím předělávat verzi? A je možno k tomu přidat i další nečeské módy? (Tedy že já si je tam nainstaluju sám...)

Samozřejmě k tomu můžeš přiinstalovat další módy :wink: . Po nainstalování balíčku je to pořád standardní Gothic 2 Noc Havrana ve verzi 2.6 s klasickým GothicStarterem...

Dolero píše:Jsou ty módy kompatibilní se System Packem? :D

Měly by být. Dokonce jsem uvažoval že ho k tomu přibalím, ale nakonec jsem se rozhodl nechat to na hráči. SystemPack sice opraví některé problémy a přidá nové funkce, mám ale pocit, že také přidá nové bugy.
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Příspěvekod Dolero » čtv 28. srp 2014 13:37:24 » Re: Gothic 2: České módy
Jaké? Mně se zdá úplně v pořádku a nechápu, jak sem bez něj mohl ve Win 7 64 bit žít :D
Naposledy upravil Dolero dne čtv 28. srp 2014 13:44:42, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dolero
Templář
 
Příspěvky: 2103
Registrován: úte 11. čer 2013 16:21:32

Příspěvekod Emperor » čtv 28. srp 2014 13:42:55 » Re: Gothic 2: České módy
Greg píše: Večer ti na to zkusím napsat skript. Ještě mám někde v PC svůj prográmek, který tohle řešil. ...

šmarjájozef, to bys byl zlatej :!: :!: :!:

Já už nedal dopustit na tvou původní instalačku Návratů :D
Uživatelský avatar
Emperor
Moderátor GOTHICZ.NET fóra
 
Příspěvky: 4422
Registrován: pon 05. lis 2007 9:14:02
Bydliště: von Troppau und Kuttenberg

Příspěvekod Greg » čtv 28. srp 2014 13:45:08 » Re: Gothic 2: České módy
Dolero píše:Jaké? Mně se zdá úplně v pořádku a nechápu, jak sem bez něj mohl ve Win 7 64 bit žít :D

No tady o nějakých problémech příspěvky jsou viewtopic.php?f=140&t=17830 :wink: . Přijde mi rozumnější nechat to na hráči. Každopádně pokud s ním žádný problém nemáš, tak by neměl vyvstat ani s tímto balíčkem módů.
Obrázek
Uživatelský avatar
Greg
Zasloužilý člen fóra
 
Příspěvky: 1891
Registrován: pon 25. úno 2008 7:20:59
Bydliště: Mezi piráty...

Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron